Журналистка: Сърбия е на военнопрестъпниците!

Преди дни Воислав Шешел призова за арест на журналисти
Обновена: 3 апр 2020 19:20 | 3 апр 2020 19:09, Нели Христова
34
Журналистка: Сърбия е на военнопрестъпниците!
Снимка: БГНЕС

Безсрочен арест на журналисти в Сърбия - за това призова Воислав Шешел, лидерът на сръбските националисти, който лежа 12 години в затвор в Хага заради военни престъпления. Това накара известната журналистка Снежана Чонградин да публикува коментар за ужасяващата действителност на политическата сцена в Белград.

"В Сърбия от една страна са военнопрестъпниците и използвачите от войната. За съжаление, те и днес управляват. От друга страна са жертвите: десетки, стотици хиляди починали заради военнопрестъпната политика на Воислав Шешел и Слободан Милошевич, т.е. Александър Вучич и Ивица Дачич. Това са фактите. Отвратителната реалност, в която живеем е и фактът, че тези лица притежават гигантски богатства, които спечелиха възползвайки се от войните. След това умножиха тези богатства в политиката чрез разпространението на омраза в следвоенната пропаганда",  пише журналистката, цитирана от БГНЕС.

"Днес виждаме как един осъден военнопрестъпник се оплаква в правителствената телевизия "Пинк", как съм го атакувала, поради съдебно доказани факти, за неговите престъпления. Той призовава да бъда арестувана за месец, два, докато има извънредно положение в страната. Но, колежката от Нови Сад, която бе задържана поради разкритията в здравната система насред смъртоносната пандемия, и на която й бяха отнети компютъра и телефона, и които в момента се "разследват от нечии мръсни ръце" е истинската тема на деня, а не обвиненията на един военнопрестъпник срещу мен", заявява Снежана Чонградин.

"Впрочем всеки път, когато той повтаря думите ми за самия себе си, че е военнопрестъпник, той прави една огромна услуга на всички нас, които знаем какви престъпления е вършил. Разбира се, това не е темата за контролираните от властта медии, включително и за най-гледаните, но пък е една добра възможност да бъде чуто, дори и от устата на един престъпник", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек не е нужно да е журналист за да каже на Шешел, че е престъпник !
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост у нас няма такива журналистки. При нас доминират онези медийни Ентелигентки,умно и първосигналнопитащи с микрофон в лицето близките на убит или загинал - Как се чувствате...
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, може би затова без проблем им пропуснахме системите "Панцир"...Както знаете, престъпниците се поддържат един друг навсякъде, мачкайки обикновените хора!Сигурно сте забелязали.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да се уточниме за журналисти ли става въпрос или за *** ??? У нас журналисти почти няма и на тях им правят сечено по всякакъв начин съвсем "демократично" разбира се, иначе мисирките са бол и никой не ги закача.