Четири пъти повече молби за развод в Турция заради COVID-19

Такава тенденция имаше и в Китай заради изолацията
7 апр 2020 12:43, Елка Василева
9
Четири пъти повече молби за развод в Турция заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Значителен скок на разводите е регистриран в Турция след появата на новия коронавирус в страната, съобщава "Дейли сабах".

Според адвоката Енгин Кара подадените молби за развод са се увеличили четирикратно от началото на мерките за социална изолация, предприети с цел да бъде пресечена епидемията от COVID-19.

"Броят на хората, които ни търсят с искане за развод, е четири пъти по-голям в сравнение с януари", казва адвокатът.

Още по темата

Клиничният психолог Филиз Якмаз Басълган смята, че проблемите в брака, които двойките имат, се засилват в условия на карантина, когато те са принудени да си стоят у дома.

Адвокатът Кара също предполага, че скокът на бракоразводните молби се дължи на факта, че двойките са принудени да прекарват повече време заедно.

"Ще видим социологическите ефекти от коронавируса по-ясно в бъдеще. Сериозното увеличение на броя на бракоразводните молби и дела обаче показва ефекта на вируса както в психологически план, така и върху семейния живот на хората", казва той.

"Дейли сабах" напомня, че тенденция за увеличаване на разводите беше регистрирана и в Китай след налагането на мерки за самоизолация през януари.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
ТЪПО преди 4 години
Повече разводи са на База Ограничителен Режим за Придвижване на Хора - Хората имат фактическа раздяла преди година , а днес Властите искат Обяснение къде са тръгнали след като живеят на различни адреси .
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Edna golqqqqma laja. Abe gospoda nima ne znaete 4e sadebnata sistema, advokati tuy uny v Turciq tiq dni ne raboti !?Kak taka sa se uveli4ili pri polojenie 4e i nikoy ne e navan. May i v Turciq ima advokati provokatori gotovi da razvedat horata samo i samo da pe4elqt nqkoy gro6.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще е интересно да научим какво ще бъде съотношението между броя на молбите за развод, подадени преди извънредното положение и по време на него или непосредствено след изтичането му.Не знам дали сега могат да се подават такива молби.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у нас, скокът на кражби и мизерия сигурно се дължи на факта, че имаме управници.В природата има неписани правила, върху които демокрацията е построена и би съществувала единствено ако ги опонира.В основа на демокрацията е идеята за равенство, доверие, съпричастност и наказуемост на 'престъпления', но тези качества ги имат и г лупа ците, които биват стъпкани, намразени и излъгани, а крадците биват поощрени.Кои сме, ако изповядваме демокрацията?По-развити или по-глупави?
1
10
 
24
 
! Отговори
KALki4 преди 4 години
Скоро и в България! Ха-ха-Ха