Великобритания удължава карантината

Само в сряда 938 бяха смъртните случаи в страната
9 апр 2020 14:18, Петя Славова
10
Великобритания удължава карантината
Доминик Рааб. Снимка: БГНЕС

Британският външен министър Доминик Рааб, който временно замества премиера Борис Джонсън, хоспитализиран с коронавирус, възнамерява да разшири карантината в Обединеното кралство, съобщи вестник "Гардиан".

Според изданието, това ще бъде първото ключово решение на Рааб от момента, в който Джонсън е приет в болницата с коронавирус в неделя. По-късно той беше преведен в отделението за интензивно лечение, където продължава да бъде, въпреки подобрението. Според публикацията в четвъртък Рааб може да съобщи, че карантината няма да бъде отменена на 13 април.

Още по темата

На този ден изтичат три седмици, за които първоначално бяха предвидени ограничителни мерки, припомня БГНЕС.

Както се посочва в статията, правителството е обезпокоено, че всяко предположение за евентуално смекчаване на карантината може да доведе до факта, че населението ще започне масово да излиза навън още преди нейното приключване. Ситуацията може да излезе извън контрол, предвид наближаващия католически и протестантски Великден, който тази година се пада на 12 април, когато уикендът традиционно продължава от петък до понеделник.

Властите смятат, че вдигането на карантината ще бъде опасно, тъй като огнището не е достигнало пика си, а в сряда бяха обявени 938 нови смъртни случая от COVID-19, което беше най-високият показател досега.

Според вестник "Дейли телеграф" министрите обмислят планове за удължаване на карантината до края на месеца. В същото време изданието пояснява, че не искат да правят това изявление, докато премиерът е подложен на интензивно лечение.

В същото време перспективите за продължаване на карантината станаха още по-очевидни в сряда след изявленията на кмета на Лондон Садик Хан и властите на Уелс. Хан каза, че премахването на ограниченията за движение на гражданите и функционирането на бизнеса е все още далеч. В Кардиф от своя страна беше съобщено, че карантината в тази административно-политическа част на Обединеното кралство ще продължи още една седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До !Абе те я удължаеат ама плащат и 80% от заплатите. Пък и като работиш в Об. Кралство, заплататата ти не пада под 1500 паунда чисто - дори и за обша работа. Та какви Радевци, Ниновици и Борисовци, ама Бойковци са ви в главите.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай *** 7горките британци ще си седят вкъщи и ще тълстеят още повече...............Току що се връщаме от Кристъл Палис с две турби прясна и сочна комприва!
8
6
 
2
 
! Отговори
Корни преди 4 години
Радев,ко чака ? Да налага ВЕТО ,
7
4
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
горките британци ще си седят вкъщи и ще тълстеят още повече
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей много вирусолози и епидемиолози пишат в този сайт. Аз за къде съм с една инженерна диплома?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантината удължава ли се или се разширяват извънредните мерки?
4
2
 
5
 
! Отговори
! до 2 преди 4 години
Ами ако не са 2 седмици ами 3 месеца, знаеш ли колко отиват курбан? Защото те англичаните разбраха и затова без да питат такива експерти като теб въведоха светкавични мерки.
3
3
 
16
 
! Отговори
! преди 4 години
А, Корнелия, я им кажи и на тия, не ги е срам и те да увеличават карантината. Радев, льольо, кажи им на бритишите да се съвземат, кажи им че гладът е по-силен от страха.
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо удължават естествената имунизация?За 2 седмици можеха да придобият стаден имунитет. Уплашиха се.
1
6
 
7
 
! Отговори
Язък им за... преди 4 години
...хубавия стаден имунитет, така е, като се поддадоха на континенталната зараза ;)