Ердоган категоричен: Без пълна карантина в Турция

Министерството на здравеопазването обаче призовава за пълна блокада
10 апр 2020 15:43, Нели Христова
28
Ердоган категоричен: Без пълна карантина в Турция
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отхвърля ключовите препоръки, направени от Научната комисия на турското Министерство на здравеопазването за справяне с коронавируса, заяви Мерал Акшенер, лидер на опозиционната националистическа партия Добрата партия (ДП).

Акшенер каза пред журналисти, че Ердоган е игнорирал съветите на комисията да наложи общонационална карантина в страната, съобщава Ахвал Нюз, цитиран от БГНЕС.

„Тя трябва да бъде наложена“, каза тя и призова комисията да сподели изцяло препоръките си с обществеността.

Въпреки че правителството затвори публични пространства, ограничи пътуването между провинциите и наложи вечерен час на лицата под 20 и над 65 години, Ердоган досега се противопоставя на многократните призиви от опозиционни фигури да наложи пълно блокиране. Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа ще бъде председател на среща с Научната комисия днес, след като в четвъртък Турция отново регистрира рязко покачване на броя на смъртните случаи от коронавируса.

Коджа заяви в ежедневния си брифинг в четвъртък, че 96 пациенти с коронавирус са починали в Турция през предходния ден, което доведе официалния брой на смъртните случаи от COVID-19 до 908. Общо броят на заразените достигна 42 282.

Темпът на покачване все още е сред най-бързите в света.

Месут Йълмаз, експерт по инфекциозни заболявания от Университетската болница в Истанбул, заяви в четвъртък, че очаква случаите на коронавирус да достигнат своя връх в края на април и да започнат да намаляват през май. „Въпросът е с колко пациенти ще достигнем върховата точка“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си турчин е диагноза. Никой не дава пет стотинки за анадолския нужник.Един турчак по-малко, един хляб повече за хората.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
S ili bez karantina 80 procenta ot horata po sveta shteli da se zarazqt za da nabavqt imunitet,karantinata kat svurshi pak pochvame nanovo
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайпи няма ли да се видиш с пожарникаря да те посъветва. Германия и Южна Кореа взимат пример от нас!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган категоричен: Без пълна карантина в Турция-------------Полковник Ердоганов (кодово име "Султана) си знае работата!В "секретната радиограмата" от Москва предадена му лично от Генерал "Буда" пише -"Никакаква. Карантина. У. Туркия."-)))))
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След една седмица друга песен ще запее.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сто по сто - равно на двестаШест по шест равно ня мерцедес
18
5
 
5
 
! Отговори
анадол преди 4 години
Ефенди Ергодан, при 43 000 заразени и 1000 починали у вашият санджак, как ги мислите тез неща?
17
3
 
5
 
! Отговори
------- преди 4 години
До АнонименИнтересува ни, понеже ако съседа ти по граница има да речем 100 000 заразени, това чрез транспорта ще пламне и в пограничните райони....
16
8
 
5
 
! Отговори
LosHo преди 4 години
Турция отдавна е в силна рецесия и дълбоки икономически проблеми. Затваряне на икономиката заради вируса ще доведе до тотален колапс на държавата.Не му е лесно на Ердоган !
15
6
 
8
 
! Отговори
---- преди 4 години
Турците нармални ли са? Мега развити държави със перфектна здравна система изпищяха на умряло, а анадолските граждани ще *** като мухи.... Тва като плъзне из население с по 3,4 деца, Аллах да ви на помощ... Глейте какво става в Иран... Ами бежанците?
14
11
 
11
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 4 години
Леле много важно какво била казала пикливвата бабичка Мерал Акшенер ... И Еродаан ще рече "Добре *** Мерал ханъм, то щом казваш така, така ще направим!" Тази опозиция съвсем откачи, до обяд риват и подсмърчат че Ердоан е затворил хората по къщите им, като е ограничил свободното им движение, след обяд реват и църкат защо Ердоан не бил наложил пълна забрана на хората да излизат от къщите си. Ах бабо бабо, що си не седиш у домой да си плетеш плетката и наслаждаваш на унуците си *** парантийо????!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган и Радев, верни във борбата, скоро ще наложат, нов ред на земята.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Ердо!
11
3
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Явно си невръстен и не си бил в казарма. Знаеш ли ,що е това ЩАБ?Какво съдържа един щаб,каква функция има и от какво се състои бе дечко? Ей много знае това гугъл поколение бе!?!?
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А отговорност за своя нихилизъм ще понесе ли? Там всичко се срива, за няколко години лирата поевтиня 4 пъти, той продължава да прави глупости.Пожали хората си!
9
2
 
12
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
В Турция ако не работиш два месеца, първо няма да имаш пари да си гледаш децата, там масово жените не работят и имат по минимум три деца. Второ, никой работодател няма да ти плаща, че си болен, карантиниран или не ти се работи. Отделно, отдавна затвориха джамиите, но пазарите гъмжат от хора. Добре, че скоро е Рамазана и хората по принцип през деня са по-малко активни по време на пост.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TAKA ILI INA4E TOQ VIRUS 6TE SI OTIDE KAKTO I ISPANSKIQ GRIP. NO VAPROSA E SLED VIRUSA KOLKO HORA 6TE UMRAT OT GLAD.ZATOVA TURCITE HEM SI SPAZVAT DISCIPLINIRANI MERKI HAM SI RABOTQT KATO V QPONIQ I KOREA.
7
13
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Много мъдро решение (на даният етап) на Ердоган,то ако се въведе и карантина пълна ,както у нас,то Турйция ще фалира и я очакват много повече проблеми и трудности след вируса... . ТУРЦИТЕ имат политик ...а не като нашият с нашите ,те ще вземат 10 милиарда от МФВ и кандитастваме за еврозоната и оттам като ни приемта -ще рефенансират ...
6
4
 
4
 
! Отговори
Истанбул преди 4 години
Г-н ПРЕЗИДЕНТА Радев проведе телефонен разговор с ПРЕЗИДЕНТА на Р. Турция Р.Т. Ердоган.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересен експеримент, ще видим докъде ще доведе. Ще наблюдаваме с интерес.