Още една положителна проба в Паничерево, вече са 6

Селото е под пълна блокада
15 апр 2020 09:07, Нели Христова
28
Още една положителна проба в Паничерево, вече са 6
Снимка: БГНЕС

Село Паничерево, където вчера се опита да се скрие избягал пациент с COVID-19, вече е под пълна карантина. Тя ще продължи две седмици, както бе и карантината в Банско.

Още по темата

Днес, по-голямата част от населението на селото ще бъде изследвана. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е дарил 1000 бързи тестове. Дадена е и още една положителна проба - шеста, за коронавируса, съобщава пред БНТ общинският кмет Мариян Цонев. Положителната проба бе потвърдена и от ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Селото е поставено под полицейска блокада, различни полицейски постове, жандармерия са разположени в населеното място. Никой не може да влиза и излиза от село Паничерево.

Тези, които са навън и имат постоянен адрес могат да се приберат днес до 20 часа, ако не го направят остават извън населеното място.

Избягалият вчера болен пациент е намерен веднага в дома си и е откаран със специализирана линейка отново в болницата. Шофьорът на таксито през целия ден вчера се укриваше по неясни причини, снощи той бе установен от полицията. Автоматично е поставен под 14-дневна карантина и към момента не може да бъде разпитан. Не е ясно колко хора е превозил след избягалия с коронавирус пациент.

"Хората вече са си по къщите, няма излизане, няма и влизане в селото. Направили сме организация в Общината, за да бъдат доставени продукти от фирмите до КПП-то. Навътре ще бъдат взимани от нащши общински съветници и от собствениците на магазините. За лекарствата по същия начин - рецептите ще бъдат давани на КПП-то и от там служебна кола на общината ще ходи до аптеките и ще купува лекарствата. Никакви хора няма да влизат или излизат, само тези, които са на химиотерапия ще бъдат допускани извън селото", коментира кметът на община Гурково Мариян Цонев.

"Има няколко случая за химиотерапия, ще се предприемат съответните мерки, хората ще бъдат здравнообслужвани. Налагат се тези мерки, за да се успокои всичко", казва Атанас Граматиков, кмет на Паничерево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще те приемат, и още как, ти само си направи добрината. Това не ти е Токуда, в инфекциозно би приел да останеш само ако си в безсъзнание. Кво да направят хората, като уж са първа линия, пък нямат кьорав болен, освен да ги гонят с полиция.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те тия там поминъка им е да "берат". Сега с тая карантина, под милиционерски надзор, как ще става сега работата?
9
2
 
11
 
! Отговори
Марин преди 4 години
За това трябва да има строги мерки, понеже е пълно с бай ***, които разбират само от камшик.
8
0
 
6
 
! Отговори
Ти недей преди 4 години
До Щ.Мл.Г-н Граматиков знае как се нарича селото. Ако не знае, ще пита г-н Етимологов или г-н Топонимов от РПУ.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ми пишете минуси? Заразената лекарка от София в инфекциозно ли я прибраха? На другия ден съседите й писаха тук, че се разхождала до кварталното магазинче за минерална вода. Ай ******!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
папайците се прибраха тук, че на запад, ако се разболеят до гроб ще си търсят парите, а тук знаят, че ще минат метър
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за терор? Избягал бил някой си от инфекциозното - а защо точно този пациент да стои в болница, за разлика от останалите, които са на домашно лечение. Защо не го пробват тоя сценарий в София - там са основния брой заразени. Не им стиска на юначагите ни, нали. Ама в малкото селце можем да си играем на война.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 13 Лелелееле...тия от сайта наистина били много жалки...Ххахахахаа...
3
13
 
3
 
! Отговори
Щ.Мл. преди 4 години
Такова село няма- истинското име на селото е ПАНЧАРЕВО,питайте местните хора ако не знаете! На табелата и в картите е записано име,което няма нищо общо с истината- професия ПАНЧАР (=Паничар) някога сигурно е имало,но селото се нарича ПАНЧАРЕВО и никога не е носело фалшивото име,което червените картографи му приписаха и което вие употребявате!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от *** ... направо влизайте с огнехвъргачката и да стават -6 пациента
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е резултата от мерките на генерала. Работещи и можещи хора, вече месец стоят затворени и спазват всичко, а джангърляците не платили един лев осигуровки и без ден трудов стаж, вилнеят навред денонощно, без да спазват никакви правила, норми и закони.