Заради спрените полети загубите за авиокомпаниите до $314 млрд.

Пандемията на практика парализира въздушния транспорт
13
Заради спрените полети загубите за авиокомпаниите до $314 млрд.
Снимка: БГНЕС

Очакваните загуби за авиосектора, причинени от пандемията от коронавирус, могат да нараснат до 314 млрд.
долара или с 25 процента над прогнозираното по-рано. Това съобщи днес Международната асоциация за въздушен
транспорт (МАВТ - IATA), цитирана от Ройтерс и БТА.

Още по темата

Прогнозата от 24 март бе за загуби от 252 млрд. д. при спад с 55 процента на приходите от пътници през 2020 година спрямо миналата година.

Трафикът, измерен в километри, пропътувани от пътниците, вероятно ще се свие с 48 процента тази година спрямо очакваните по-рано 38 процента.

Възстановяването обаче ще бъде по-бавно, а кризата - по-дълбока от очакваното преди месец, посочи генералният директор на МАВТ Александър дьо Жуниак в интервю.

Пандемията на практика парализира въздушния транспорт, много авиокомпании спряха от движение самолетите си и не се знае кога ограниченията ще бъдат смекчени.

МАВТ очаква първо отново да бъдат възобновени вътрешните връзки, а след това и международните, както това стана в Китай.

Организацията разработва тристепенен план за стимулиране на доверието на пътниците в летенето, възстановяване на доверието на правителствата и получаване на одобрение от здравните власти.

По думите на Дьо Жуниак възстановяването на доверието отчасти ще зависи от мерките за контрол и тестване, които ще бъдат прилагани, както и от наличността на специално оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Какви загуби?!? преди 4 години
Говорят за пропуснати ползи (не загуби) и то в момент, когато нямат разходи за гориво, персонал, обслужване, кетъринг и всички други договори сключени с клауза за форсмажорни обстоятелства. От друга страна - задържат парите за вече закупените билети за пътнически полети, а изпълняват карго полети, които се заплащат директно от кризисните фондове във всяка една държава!
8
1
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Въздуха започва да се очиства и това е добре! Дреме ми на пуловера за авиокомпаниите. Всичките да фалират дано и професиите пилот и стюардеса да станат напълно излишни. Господ си знае работата.
7
0
 
12
 
! Отговори
ГлобалноЗатоплен преди 4 години
Та нали глобалното затопляне ни носи стотоци трилиони загуби? Загубите за авиокомпаниите са печалба за човечеството! Този вирус направо ни излиза безплатен - икономисваме страшно много, намаляйки СО2 емисиите си!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да фалират, довиждане
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА
4
2
 
11
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Лично аз и след отварянето за полети , поне 2-3 години не смятам да се кача на самолет, защото след толкова време спрени и фирмите без пари се страхувам че ще спестяват пари от поддръжка и сигурност.
3
1
 
15
 
! Отговори
напомнящ преди 4 години
Голямото лапане спря изведнъж. И тия като при социализЪма ще смятат неизпълнението на плана в сравнение с миналата година като загуба. На практика загуба е само текущите разходи които правят и нямат приходи. А билетите които са продали напред, а не са осъществени къде са парите. Никой не връща взета пара. Това не е ли чиста загуба за клиента и чиста печалба за авиокомпанията?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се радвам за едни "национални " превозвачи
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова пък небето отново е светло синьо и въздухът кристално чист. Всяко зло за добро.