Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур

Новите случаи са 942 за едно денонощие
18 апр 2020 16:30, Нели Христова
49
Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур
Снимка: БГНЕС

Сингапур съобщи за нови 942 случая на коронавирус - рекорден брой за денонощие. С това заразените в града-държава с 6-милионно население стават 5992-ма, съобщи БТА.

Този скок в броя на новозаразените за 24 часа е рекорден и за Югоизточна Азия, отбелязва Асошиейтед прес.

Случаите на коронавирус в Сингапур тази седмица се умножиха повече от два пъти главно заради чуждестранните работници, настанени в пренаселени общежития. Те представляват 60 на сто от заразените с Covid -19 в страната.

Премиерът Ли Сян Лун съобщи във Facebook, че повечето случаи на заразени работници мигранти са леки, тъй като те са млади хора.

Очаква се броят на заразените в общежитията да продължи да расте, но премиерът каза, че правителството осигурява все повече места за изолация и медицински грижи, за да се справи с товара.

В общежития в Сингапур живеят над 200 000 работници от Бангладеш, Индия и други азиатски страни. Често една стая делят до 20 души, които ползват общ санитарен възел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя китайка с втора вЪлна ги е заразила
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тук са послушали доцента...Стадния имунитет обаче не е лъжица за всяка уста.
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките тарикати, които си отидохте на село, не знам как ще се връщате обратно, за да отидете на работа. Понеделник е почивен ден и номера с "отивам на работа" няма да мине. Да кажете, че живеете в София, също не става защото нямате адресна регистрация. Остава да се опитате да влезете във вторник сутринта от 6 до 8 ч. сутринта. Обаче няма как за 2 часа да влязат толкова коли, колкото излязоха за цял ден. Май яко се прецакахте. Пригответе се за много дълги опашки и яки глоби за тарикатлъците си.
1
4
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
каква втора вълна, като първата още не ги е пуснала при тая мизерия, в която държат работниците от Индия и Бангладеш.. случаите се били увеличили при 20 човека в една стая?!.. не думай