Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур

Новите случаи са 942 за едно денонощие
18 апр 2020 16:30, Нели Христова
49
Втора вълна на COVID-19 удари Сингапур
Снимка: БГНЕС

Сингапур съобщи за нови 942 случая на коронавирус - рекорден брой за денонощие. С това заразените в града-държава с 6-милионно население стават 5992-ма, съобщи БТА.

Този скок в броя на новозаразените за 24 часа е рекорден и за Югоизточна Азия, отбелязва Асошиейтед прес.

Случаите на коронавирус в Сингапур тази седмица се умножиха повече от два пъти главно заради чуждестранните работници, настанени в пренаселени общежития. Те представляват 60 на сто от заразените с Covid -19 в страната.

Премиерът Ли Сян Лун съобщи във Facebook, че повечето случаи на заразени работници мигранти са леки, тъй като те са млади хора.

Очаква се броят на заразените в общежитията да продължи да расте, но премиерът каза, че правителството осигурява все повече места за изолация и медицински грижи, за да се справи с товара.

В общежития в Сингапур живеят над 200 000 работници от Бангладеш, Индия и други азиатски страни. Често една стая делят до 20 души, които ползват общ санитарен възел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
12
 
! Отговори
Црна Маца преди 4 години
До Анонимен 45Никой не е казал, че няма да влезеш в София. Ще влезеш, но ще е бавно и мъчително. Може би няма да стане точно в понеделник или вторник, а някъде към края на седмицата. Щото не си единствения тарикат, който знае хватки и пинизи. Има и по-големи тарикати от тебе, които ще те очакват на новите КПП-та (където преди нямаше вече има) и там ще трябва да пишеш декларация и да отговаряш на въпроси.
43
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Црна Мацае що па да не влеза ***, и работа в София и имот си имам в София, кой ще ме спре ? влизам си през някоя от индустриалните зони и готово, да не съм луд да вися на магистралата, те опашките са за заблудените като тебе, дето по цел ден се зомбират от брифингите на НОЩ
42
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Црна Мацапроменила се е за такива комплексирани столичани /живеещи в комплекси/ като тебе, дето даже незнаят изходите и входовете на София, за такива като мене входове и изходи винаги ще има
41
7
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 4 години
Понеже все не си разбрал ти обяснявам : властите не бива да провокират хората по такъв начин....
40
2
 
6
 
! Отговори
Црна Маца преди 4 години
До Анонимен 40Там, откъдето си "излезОл", пак може да влезеш, ама само ако те пуснат през КПП-то. Ситуацията рЕзко се промени.
39
2
 
4
 
! Отговори
Црна Маца преди 4 години
До До 37Нищо не ти се разбира. Май вече никак не те слуша главата.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Црна Мацае що па да виса на магистралата, неможе ли да си влеза като пич по някои от старите пътища, както и излезох между другото, без никой да ми иска нищо
37
7
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Определянето на реда може да си смени господаря в такава ситуация за часове ,само една полицейска грешка един сблъсък ,в момента ,а още повече след момента всичко ще е купчина барут около която обикалят хора със свещи.....сега не сме едно време да изкараш танковете,палки шутове и прочие са отминали вкоренени соц спомени и ги имаше наистина ,но в момента са немислими , така че вни стелки с колите който ще се връщат и ескалациите които се виждат и без да си ръководител кризи....
36
6
 
6
 
! Отговори
Много им се ще... преди 4 години
И на мен ми се ще да вярвам ,че като си седим вкъщи 2. месеца здравната система ще има време да се реорганизира и ще може да поеме удара. ,НО да си мислиш че вируса ще хване къра и ще си най големия тарикат в. света благодарение на Майтапчиев и Барба , айде сега.....по принцип се избира по--малката беля ,след като нямаш друго остава изолация ,но икономическата некадърност на управляващите ще провали и намали шансовете ,а и ще ни забият много здраво....
35
2
 
15
 
! Отговори
Црна Маца преди 4 години
До Анонимен 31Ти недей да чакаш съда да обяви заповедта за незаконна, защото това няма да стане. Заповедта си е напълно законна и се изпълнява. Просто тарикатите така и не можахте да разберете, че не сте вие тези, които определят дневния ред в държавата. Затова сега ще повисите няколко дни в колите си на магистралата, та да ви дойде акъла в главата. И големи глоби ви чакат за неверните декларации.
34
5
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Видяло се е жа са мре.Яжте пийте носете си новите дрехи.Жените да станат по дашни.Спасение няаа.Язе си мисла така от кът глеам сичко е батак.
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете с тоя Сингапур, не може да ни сравнявате с тях. Една от най-гъсто населените страни в света и 20 пъти по малка по територия от Бг и население почти колкото при нас. Аман от психоза. На седмица повече се избиват по пътищата от колкото досега са починали от този особен грип.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СИКТези 10000 коли, които ще се изсипят, въобще не трябваше да напускат. Сто пъти се каза като на ***, да не се пътува за празниците, ама кой да слуша. Дано сега наистина не ги пуснат, но едва ли. Агнето може и тук да се яде, не е нужно да си на родното село
31
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 32 Друг идиииот като теб не виждам! Що питаш?
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко вирусолог в тоя форум. Има ли други като мен , които не са ?
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Црна Мацаи след време, когато съда постанови че въпросната заповед е незаконна, а това неминуемо ще се случи, и последват искове от всички тия, ти ли ще плащаш ?
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
29,особено като СЗО каза днес, че не е изобщо сигурно дали се създава имунитет. Ако такъв не се създава, то и ваксина няма как да има. А ваксините срещу вирусите по принцип са доста ненадеждни
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ имат ваксина,но си траят за да не се разбере,че те са пуснали вируса в Ухан.Затова предлагат цифра пари за който каже,че е изработил ваксина,уж да я откупят и да я правят,а те я имат.
26
2
 
6
 
! Отговори
аааа не бе преди 4 години
При толкова римляни на едно място и трета ще удари!
25
9
 
3
 
! Отговори
Така че : преди 4 години
Нашите и изолации ще доведат до втора трета и колкото е необходимо вълни....