Караш дрогиран, конфискуват ти колата дори и да е чужда?

Това щяло да доведе до засилване на контрола в семейната среда
80
Караш дрогиран, конфискуват ти колата дори и да е чужда?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако шофьор седне зад волана след употреба на наркотици, колата да бъда конфискуване независимо на чие име е регистрирана. Това предложение за промяна в Наказателния кодекс предлагат да се въведе от Асоциацията на пострадалите в катастрофи.

Още по темата
От неправителствената организация са изпратили препоръката си до шефката на НС Цвета Караянчева.
 
"Във връзка със зачестилите напоследък случаи на водачи, управляващи МПС след употреба на наркотични вещества, предлагаме да се въведе законова промяна, която да позволява конфискуване на управляваното от нарушителя МПС, независимо чия собственост е превозното средство", посочват в позицията си от Асоциацията.

В момента в правната уредба на съществува подобна хипотеза, при която се конфискува МПС, с което се извършва контрабанда, например пренасяне на наркотици през граница.
 
Новото предложение е да се прилага същото наказание и за дрогирани шофьори.

През 2019 г. са заловени около 2500 водачи седнали зад волана след употреба на наркотични вещества.

Според представителите на Асоциацията, ако бъде прието тяхното предложение, ще се засили контролът в семейната среда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
И не можах да разбера връщат ли конфискуваната кола След като е осъден
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това момче, беше одарил някой обикновен човечец, не известен, никой нямаше да разбере, нямаше и да лежи в затвор.
68
7
 
7
 
! Отговори
Дон чичи преди 4 години
Възможно най тъпия закон ако имаш бизнес даваш коли под наем или служебни. Откъде да знам аз ,кой какво взимал през последния месец да ги водя всеки ден на кръвен тест ли?ННАЙ-ТЪПИЯ ПРОЕКТОЗАКОН НЯКОЙ СИ ГО Е НАПИСАЛ НА КОЛЯНО И АЙДЕЕ ГОТОВО.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вчера ли карат дрогирани и пияни. Защо този закон не беше реалност преди 20 години или поне от 10 откогато Шлангажията е на власт. Колко народ трябваше да си отиде заради такива дрогирани и пияни. Защо не подгоните дилърите на дрога, не ги знаете кои са ли. Полицаите не ги познават. Познават ги ама си делкат хилядарки с дилърите и ги пазаят. Не всички полицаи са делкачи но болшинството са такива. Ще ги познаете по палатите и мощните коли. Щото с полицейска заплата не се живее в Лукс.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите от тази асоциация досега нищо смислено не да предложили, типично за демократите.
65
12
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
Като гледам предложението и вече съм наясно кой я управлява де факто тая "асоциация" независимо от това кои са й формално лидерите. Комунистите може да се крият зад имената на разни асоциации, но методите им винаги са едни и същи тъпотии. А като гледам реакцията тук (а и несъмнено сред широки кръгове от обществото) ние като общество от Комунизма въобще не сме излизали. Прав е Боко, матр'яла е лош и яко ***.
64
3
 
12
 
! Отговори
ceko преди 4 години
Еййй кеф, тъпите дроги да им конфискуват и колите и всичко, кеф, кеф, кеф, ....
63
1
 
16
 
! Отговори
Да оправят законите преди 4 години
При ПТП с причинена смърт или тежка телесна повреда наказанието да бъде 10 години. Бягаш от местопроизшествието - удвоява се, след употреба на алкохол или наркотици - удвоява се, помогнал си на пострадалия - намалява се. Карал си с превишена скорост - увеличава се, не си спрял на червено - поне 50% отгоре. Ако наказанията са такива, мамин-сладък щеше да получи поне 30 години затвор, което си една прилична присъда.
62
7
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
До анонимен 123 - Хахахаха ти наистина ли вярваш на статистиките? На двама мои познати им отнеха книжките, но не ги писаха наркомани защото отказаха да си направят тестове.
61
4
 
3
 
! Отговори
Grom преди 4 години
Собствеността е неприкосновена. По Конвенцията за правата на човека. Какъвто и закон да приемем, Конвенцията е над него. Не може да има такава конфискация. Има предостатъчино санкции в закона и за алкохол, и за наркотици. Просто трябва да се следват, без компромиси за мамини друсалки. Няма нужда да променяме закона, само защото сега и станал по-шумен повод. Имаме нужда да направим така, че да не се случва полицаите да "не са били изненадани" от положителната проба за наркотици на това момче.
60
1
 
12
 
! Отговори
анонимен 123 преди 4 години
Говорете си, но пияни и дрогирани от миналата година за първи 11 месеца са причинили 71 катастрофи от 6172 общо, има го като статистика на сайта на МВР . Да ви видя тези 72 ги опрахме предумишлено убийство ами другите ??? Всичко е до самосъзнание и отговорност.
59
1
 
10
 
! Отговори
Караш пиян преди 4 години
Ами тези дето ги заловиха за побоя на Слави Ангелов ,това не са ли. убийци ,те бият до смърт ,ако оживееш оживееш , и тези са за доживотни и всякакви,,БРИГАДИ,, изнудвачи,събирачи..,що гадове има на който това им е занаят ....а и откъде им се дава на повечето и законно оръжие ,този дето си е затворил очите не може ли да изкара едни 20г пандиз...
58
2
 
4
 
! Отговори
Бай Коко преди 4 години
Това което го предлагат няма нищо общо с това което съдебната палата рекламира в най новия рап клип.
57
1
 
7
 
! Отговори
Да оправят законите преди 4 години
Вместо да конфискуват колите, да оправят наказанията. Понятието "условна присъда" трябва да изчезне. Минималното наказание да е глоба и нейният размер да зависи както от нарушението, така и от данъчната оценка на колата и размерите й, вкл. нейното тегло. Следващото наказание по тежест да бъде обществено-полезен труд, ако не желае да се труди - затвор.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колите да вземат и книжки за винаги,пък и голяма глоба да и се налага,ама не само на дрогираните и за пияните също.
55
10
 
3
 
! Отговори
Боб преди 4 години
Добре така да е , но нека първо се изясни ПОД влияниетно на наркотици или СЛЕД. На бас че напушен водач е 20пъти по внимателен от всички на пътя ***.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичко у нас е измислица и се псе прави на парче, заради кръвта и зрелищата. вдигнаха наказанията за алкохол, почнаха да друсат. сега ще вдигнат наказанията за наркотици, но няма да пипнат тези за алкохол, нашенецът пак ще си фирка и ще избива хора. хора, не става с това мислене! затова ги наричат упойващи вещества, ако всеки път така 'охлабват' за едните, спиралата с убийствата по пътищата няма да спре.
53
2
 
8
 
! Отговори
Караш пиян преди 4 години
И има смъртен случай---според настроенията в момента умишлен убиец НО караш пиян и те спорът полицай според логиката опит за умишлено убииство---айде да ви видя куража,без вратички без от-до това те чака , айде като сте много смели...
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефи ме как се дръвчите на дрогичките, ама я си представете да го направят и за алкохол - да конфискуват? Дали няма да ревнете тука половината пиянки? :) Акде пребройте се - пиянките слагайте минус да ви видим колко сте.
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо само за дрогирани? а пияните? те по-безопасни ли са?