В условия на криза хотелиерите свалят цените на услугите

Над 40% са пуснали служители си в отпуск, следват съкращения
21
В условия на криза хотелиерите свалят цените на услугите
Снимка: Pixabay

В извънредната ситуация заради коронавируса 50.4% от хотелиеите смятат да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации. Същевременно 62.5% от тях имат намерение да намалят цената на пакет услуги, а 52.1% - на нощувката.

Още по темата

Това показват данните на НСИ от проучване сред управителите на местата за настаняване.

По отношение на наетия персонал 40.8% от ръководителите са предприели като мярка „платен отпуск“, следвана от „освобождаване/съкращаване“ - 35.4%, и „неплатен отпуск“ - 31.7%. От мярката „60/40“ са се възползвали 17.6% от мениджърите, а от „дистанционна форма на работа“ - 15.1%.

През март по-голяма част от управителите (72.2%) съобщават за намаление в приходите от дейността си спрямо предходния месец, а 24.5% от тях посочват, че няма промяна.

В краткосрочен план (през следващия един месец) 42.9% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат „до 50%“ от разходите за дейността със собствени средства, 18.0% от тях - „до 100%“, а 38.2% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

По отношение на бъдещата активност на мястото за настаняване в краткосрочен план 42.6% от ръководителите очакват временно да преустановят дейността си, 35.4% смятат да продължат да работят макар и с намален обем, а 14.6% очакват да продължат дейността си, както преди извънредното положение. Едва 6.3% прогнозират да я прекратят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Защо ли не успях да се зарибя да ходя на екскурзии и хотели... Дали не съм бъгнат или съм пренаситен от информация и изживявания? Или просто си почивам твърде добре и твърде често, та не ми се налага да си измислям повод за бягство от дома? Или пък вече съм твърде стар и не изпитвам тръпка от това да спя в легло различно от своето? :{ Липсват ми времената когато си мечтаех за утрешният ден... Хахахаха :}
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такса празна чиниятакса куха главачаоооо
15
0
 
3
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Горките ееееее.
14
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Такса паркинг, такса вход на плажа, такса чадър, такса шезлонг, такса празен стол, такса.....Стига- и без вируса никога не бих почивал на нашето Черноморие!
13
0
 
4
 
! Отговори
Погребален агент преди 3 години
Нашата агенция предлага отстъпки за хотелиери и ресторантьори от 30% до 70%- побързайте- сега е времето!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не са си харчили грешните пари, дето им давахме за чадър и шезлонгГолеми инвестиции бяха вложили в тия ,,съоръжения,,А яките момчета,които събираха таксите за чадър на плажа не ги пращайте да работят като санитари в болниците, защот са големи рекетьори.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък един от родните хотелиери не предложи подслон на медиците на първа линия, че и на не толкова първал линия, за да не заразяват семействата си.За такова нещо може и да им дадат субсидия, ама иначе е безсмислено . Отдавна хората им са освободени от работа
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почасовите стаи на колко паднаха?
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, мислели... Щото вчера гледахме информативно с жената, не че очакваме да се стигне до море тази година, а цените са... Сякаш чакат най силния си сезон.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, колко ми е жал за тия... :D
7
3
 
29
 
! Отговори
Митьо преди 3 години
Такса стол и минералната вода от по 11 лева дали ще я намалят на 10 ахахаха. Желая им фалит. Всички любовници да ги зарежат, пари да нямат в ЕС класата бензин да налеят дано. Пердах да ядат от кредитори дано
6
0
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Кви хотели бря? Сега като им свърши неплатения отпуск от 30 работни дни /10 през март + 20 през април/ ще видите какво ще е пред бюрото по труда - дискотека Индиго каква бутаница беше. Тая на социалното министерство докато се усмихне и ще се озъби :)))))
5
1
 
27
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Вие вярвате ли, че камериерките ще дойдат да работят за ниските си заплати+опастност от зараза ?!
4
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА КОЙ НЕ Е ПОВРЪЩАЛ
3
5
 
25
 
! Отговори
Чикатин преди 3 години
Късничко....и безплатни да направите услугите пак е късничко....кофти....фалитче ви чака, ама заслужено....като смукахте народа години наред...сега ше си сърбате попарката
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година да почиват на хотелиерите децата и роднините.
1
0
 
36
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ХОТЕЛИЕРИТЕ ДА СИ КУПЯТ КАПАНИ ЗА МИШКИ ЧЕ ЩЕ ИМ ТРЯБВАТ МНОГО