Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС

Изстрелян е в чест на 75 г. от победата над нацистка Германия
25 апр 2020 12:56, Елка Василева
267
Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС
Снимка: архив, БГНЕС

Руският космически кораб "Прогрес МС - 14" измина за рекордно краткото време от 3 часа и 20 минути разстоянието от Земята до Международната космическа станция (МКС), предадоха Франс прес и ТАСС.

Това написа на страницата си в Тwitter генералният директор на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

Корабът бе изстрелян тази нощ в 01:51 ч. по Гринуич с ракета "Союз 2.1а" от космодрума Байконур в Казахстан.

От "Роскосмос" заявиха, че изстрелването на "Прогрес МС-14" е в чест на 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война, която Русия ще отбележи на 9 май, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

На борда на достигналия МКС кораб има гориво, вода и оборудване, необходимо за научни изследвания, храна, дрехи и лекарства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тодар Правешкитова "луна-секретната зона" да не е на РЕН тв?..-В раздела "Самие шокирущие гипотези"?...Така:-Специално за теб :-Намери,свали и гледай "2000 Percy- What Happened on the Moon"Един филм,правен от американци,в който нещата се разглеждат от СПЕЦИАЛИСТИ,НЕ ОТ"любители на конспирациите".Белким ти просветне,че нещата .."МОЖЕ И ДА НЕ СА ТАКИВА,каквито ни ги поднасят" .А ако имаш достатъчно знания ще се убедиш,че"може би" не е на място казано...НЕ СА!-това е точния израз,но оста
195
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейти роби на комунизма! Оказал се социализма недоносче! Грешка на природата! Не е така!Тази идея идва от Германия - създателите са Маркс и Енгелс! Не са били работници, а деца на фабриканти (не са живяли случайно в Лондон). Колкото за Ленин и той не е пролетариат (за да живееш в Швейцария и днес трябват не малко пари). Тази идея не е за простоглавата па плач след 1944 - същото важи и след 1990! Тъй, че помислете!
194
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейти роби на комунизма! Оказал се социализма недоносче! Грешка на природата! Не е така!Тази идея идва от Германия - създателите са Маркс и Енгелс! Не са били работници, а деца на фабриканти (не са живяли случайно в Лондон). Колкото за Ленин и той не е пролетариат (за да живееш в Швейцария и днес трябват не малко пари). Тази идея не е за простоглавата *** след 1944 - същото важи и след 1990! Тъй, че помислете!
193
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краха на руснаците в космоса е тотален. Не предлагат нищо ново. Появиха се нови конкуренти като Ариана и частни компании които изтрелват масово сателити много по-сигурно и на по-ниска цена.
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я проверете пак, да не е "кацнал" на дъното на океана пак
191
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е номер едно за сега в космоса. Във врата и диша Китай
190
9
 
6
 
! Отговори
Русия изостава... преди 3 години
Развитите държави разработват хибридни автомобили, руснаците хибридни войни. Кой какво може.
189
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия за американски кучета нетрябва да строи колибки, правилнодейства.
188
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление трябва да се съгласимс думите на Уилям Томпкинс (видеона ютюб), че Германия не е билапобедена през ВСВ, а войната простое била прекратена. Отначало сеговореше за съкрушителна победа,после за победа на косъм, а сегавече се признава, че нацистите не сабили победени.
187
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 247Посочил си най-ниската възможна цена на полет на совалка 480 милиона долара!Имало е полети на совалки които струват 1,5 млрда долара ,особенно последните полети,както и полета за ремонт на телескопа,,Хъбъл" .Полетът до ,,Хъбъл" и ремонтът му струваше колкото стойността на телескопа!Практически НАСА с похарчените пари можеше да построи друг телескоп!
186
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До тоя с глокаТрябваше да викаш Радев, или Корнелия. То горе долу е едно и също. Не се притеснявайте другари, ние на такива като вас няма да посегнем, освен като самозащита. Иначе не е хубаво да се малтретират беззащитни хорица като вас, колкото и да сте злобни, все пак ние сме шедри и прощаваме.
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно ще се опитват да раздробяват метеора дето идва да ни раздроби. Дано са взели Брус Уилис да даде акъл от опит.
184
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 211 до 212Не можеш да ми бъдеш "дядо", освен ако не си на 80 плюс години. Когато сме ходили да опъваме първите електрически стълбове в Радомирските села сигурно си се закачал с съученичките на чина още. После, когато сме ходили по инструктажи в Ленинград и Одеса сигурно си тръпнал с първата ти пионерска любов. Само някой самозван пуяк може да си мисли, че споменаването на цени отпреди 40 години са минали незабелязани. Пътувай и си вземай русофилските парцали с теб.
183
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 228Унизи я като предположи, че няма бъдеще в космическото дело, когато тя активно участва и в момента там. Вече съм малко на положение да се бия с дри*льовци като теб, но все още се справям добре с глок-а, вдигам 100 от лежанка и тичам маратон за под 3 и половина часа, тъй че щеше да ми е интересно да се изправиш срещу мен. Нейсе, неграмотни пъзльовци силни на думи бол. Просто се въздържай да обиждаш България.
182
6
 
6
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 3 години
Русия заслужава по-добра съдба. Тъжно е да си най-голямата по площ и ресурси държава на земята и същевременно една от най-бедните. Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление в Москва.
181
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един препил с препарат за вана се излете.
180
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква космическа програма има България сега Амтролове? Дайте факти или име на някой съвремен български космонавт или пък на някой завод дето произвежда ракети? Европейски съюз е сбирщина от държави е Еврокомисията и парламента са типичен пример за колективна безотговорност. Топлес щеше и спътници да пуска за глобално позициониране система Галилей НО носителите за извеждане в космоса били руски. ФАКТ Зори американците летят с руски ракети
179
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик е Корольов, днешните инженери могат само да дооформят това, което той е проектирал от нулата. Че и краварите и те летят с негови двигатели, проектирани преди 60 години.
178
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 209Видяхме колко ти струва родолюбието, с опитите ти да унижаваш българската наука в момента! Неграмотен си ти, но, тъй като не си единствения ***, който е така, аз ти прощавам. Науката не е по сайтовете за новини, драги ми българофобе! Видяхме колко струват и останалите ти знания.
177
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
214Както Германските войници определяха *** пи време на ВСВ...........могат да копаят единствено землянки....