Ердоган: Ще стиснем още малко зъби, ще дойдат добри дни

В Турция изготвиха пътна карта към нормализацията
29 апр 2020 10:40, Елка Василева
23
Ердоган: Ще стиснем още малко зъби, ще дойдат добри дни
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, БГНЕС

"Пътната карта към нормализацията е готова", пише в заглавие турският в. "Дирилиш постасъ". Картата е изготвена по указания на президента Реджеп Ердоган и взима предвид препоръките на Научния съвет за борба срещу разпространението на коронавируса. Целта е постепенно премахване на ограниченията, налагани от 11 март, с цел да се пресече инфекцията от коронавирус в страната.

Вестникът посочва, че представянето на Турция в борбата срещу COVID-19 се отчита като положително, а взетите мерки дават резултат. Поради тази причина се обмисля поетапно вдигане на ограниченията, но първото условие ще бъде пет дни без нови случаи, разкрива изданието.

В окръзите, където няма новорегистрирани за последните пет дни, ще бъде прилагано "приоритетно" либерализиране, пише вестникът, цитиран от БТА. В Истанбул същевременно затегнатият контрол ще продължи. Забраните няма да бъдат премахнати едновременно във всичките 81 окръга на страната, а ще бъде наблюдаван процес. Мерките ще бъдат облекчавани след доклади, които ще бъдат изготвяни по места от специални екипи от здравни експерти в кварталите. Кинопрожекциите и сватбените тържества обаче ще останат неразрешени, а за междуградските пътувания решение ще бъде взето след отминаването на Рамазан байрама на 23-26 май.

"Ще стиснем зъби още малко" - този цитат от изказване на президента Реджеп Тайип Ердоган извеждат в заглавие вестниците "Акшам" и "Йени шафак". "Акшам" отбелязва, че изказването на Ердоган има характера на послание, че мерките ще продължат още известно време. Президентът заяви, че графикът на процеса на нормализация ще бъде огласен, когато дойде моментът.

Още по темата

"Ще стиснем още малко зъби, ще дойдат добри дни", заяви президентът, като помоли гражданите за още малко търпение.

По думите на Ердоган промяната в световен мащаб е голяма възможност за Турция.

"С вдигането поетапно на мерките срещу епидемията според определения от нас график отново бързо ще се завъртят зъбните колела на производството в нашата страна и касите ще започнат да се пълнят", посочи президентът, цитиран от "Йени шафак".

Ердоган, който говори на заседание на Централния управителен комитет на своята Партия на справедливостта и развитието, посочи, че добре съзнава затрудненията на фирмите, които е трябвало да прекъснат дейността си, както и на работещите.

"Знаем обаче, че ако не направим жертви и ако не оставим зад гърба си тази епидемия едновременно с другите страни, ще преживеем тежки загуби", изтъкна той. "Поднасям благодарност от свое собствено име и от името на партията си на всеки един от 83-те милиона наши граждани, които близо месец и половина спазват мерките в този труден период и проявяват твърдост", каза още държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция все някакси ще се оправи.А Балгария макар че е в ЕС и макар че половината балгари са на гурбет на европейски заплати и макар че полоеината балгарски фирми и земи се разпродадоха на чужденци и макар че валутата и не мърда от години даржавата на многознаещия *** все е на загуба и затъва в калта....А бе от както кремалския комунизъм дойде в тая даржава балгарите забравйха да мислят с главите си
13
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До 9: Ти ако гледаш само българската медия е така,всяка вечер в 8 часа съобщават за заразени,починали и излекувани
12
0
 
0
 
! Отговори
Диабло преди 3 години
Ха - ха - ха .!.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Мишо бирата, беше на различно мнение и вместо в затвора замина в небитието, и не само Мишо бирата си го получи
10
6
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
И как си защитава държавата?Като окупира чужди земи? И изпраща турски войници да бъдат избивани?Като вкарва в затвора всеки, който е на различно мнение?
9
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма съобщения колко са заразените, колко са починалите?Само как щели да стискат зъби.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 5За какво да си го получи, бе? За това, че си защитава интересите на държавата ли , бе?Бойко слугата по добре ли е, дето слуша каквото му кажат началниците и за 10 годишното му уж управление никакъв напредък, даже ни дърпа назад?
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И бузки да стиска, че с тези нрави...
6
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
За журналисти : Когато ще се движиш в пространството е Пътна карта. Когато решаваш какво ще правиш в бъдеще се нарича ПЛАН. По кратичко е от "пътната ви карта" и по вярно. Нищо че не изглежда толкова префърцунено европейско.
5
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния диктатор, който ще си го получи!
4
0
 
0
 
! Отговори
истина преди 3 години
До Кръстоноцец,***
3
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Много им слаба валутата. Лирата я помня скъпа сега гола вода.
2
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Кръстоносец,а твоя с кожичката ,сварен.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дойдат добри дни, но не и преди 20 юли, нали?