Зависима от хазарт източи 10 000 лв. от карта на възрастна жена

Помагала на бабата в ежедневните й нужди
29 апр 2020 21:03,
11
Зависима от хазарт източи 10 000 лв. от карта на възрастна жена
Снимка: Pixabay

83-годишна жена е станала жертва на измама с близо 10 хиляди лева в Пловдив. Парите са теглени от дебитната карта на възрастната жената в продължение на няколко месеца, съобщи полицията в града.

Още по темата

В средата на декември 83-годишната Елена К. подала сигнал в полицията, че от дебитната и карта липсват близо 10 000 лева. Жената живеела сама от години, а двамата и сина били в чужбина. Пред служителите на отдел „Икономическа полиция“, споделила, че последните три години активно контактува с 59-годишната Елка К, също от Пловдив. По-младата жена се ползвала с огромно доверие и имала достъп до личните вещи, документи и банкови карти на Елена. Идвала в дома и ежедневно за компания и полагала грижи, като и пазарувала.

В хода на проведеното разследване полицейските служители установили, че от различни АТМ устройства, Елка многократно е теглила пари от сметката на възрастната дама, извършвала е и покупки на стоки от търговски обекти в Пловдив. Възрастната жена не знаела, че по-младата жена е хазартно зависима и редовно посещавала бинго зали. За да прикрие действията си, в моменти на спечелен залог, внасяла парични средства по сметката на Елена.

В хода на проведените процесуално-следствени действия и приложените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и разпитани и други лица, които имат отношение към разследването. Събраните данни потвърждават вината на Елка К, която на 27 април е привлечена като обвиняем за извършено престъпление по чл.249, ал.1 от НК.
Досъдебното производство по случая се води под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
След като доброволно и е дала картата да тегли, ми е интересно как ще се докаже вина?
4
1
 
1
 
! Отговори
Те преди 3 години
Жена обичаща да залага? Не става за нищо!
3
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Да не е тая дето си дари пенсията и надбавката от 40 лв? Е така става с дрътите комунизи.
2
1
 
15
 
! Отговори
ами, преди 3 години
и двамата й сина в чужбина, тя зарязана сама тук, тъжно. За съжаление много възрастни хора са в нейното положение.
1
13
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Добре бе, тия пенсионери нали все реват че са бедни.И държи десет бона в дебитна карта, мета пачки през терасатаНещо е сбъркано в цялата система