Скопие: България има забележки, но няма да ни пречи за ЕС

Буяр Османи заяви, че ще се търси решение в общите органи
Обновена: 6 май 2020 19:52 | 6 май 2020 19:44, Веселина Йорданова
62
Скопие: България има забележки, но няма да ни пречи за ЕС
Снимка: БГНЕС

България не планира да попречи на процеса на начало на преговори на Северна Македония с ЕС, каза вицепремиерът на Северна Македония Буяр Османи, цитиран от македонските медии.

България имаше определени забележки, но не възнамерява да блокира процеса, тъй като ако искаше, можеше да го стори още на Срещата на високо равнище през март, допълни той.

Едно от условията за членство в ЕС са добросъседските отношения и затваряне на отворените въпроси със съседите, напомни Османи. Той каза, че в идния период трябва сериозно да се разговаря по всички въпроси с българската страна.

"Когато казвате "да" и същевременно изказвате забележка, вие оставяте пространство за решаване, без при това да изразите желание да блокирате процеса", каза Османи.

Той подчерта, че страната осъзнава, че е подписала договори за добросъседство с България и Гърция и в тях има неща, които трябва да се изпълнят. Затова има механизми и органи, формирани въз основа на тези договори, и там ще се търси решение, посочи Османи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 3 години
Който пусне в ЕС тези крадци, без да ги накара поне да ни се извинят и да се разкаят за своите лъжи, ще стане национален предател и народът на България завинаги ще го намрази, а името му ще бъде зачеркнато от историята !!!
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще пускаме в ЕС крадец, който дори не се е извинил за това, че 80 години ни е крал в условията на тезък рецидив ??!!
52
1
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Констатацията, че "България няма да пречи" е знак към крадците на Българско минало и култура да дишат спокойно - откраденото ще остане за тях, понеже окраденият е продал децата си на гърци, сърби и албанци!
51
2
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Няма да повярвам че в "Македония" (Западна България) се случва нещо положително докато не видя истината за помакедончването записана в техните учебници а ***, които чупят Български паметни плочи - хвърлени в затвора!
50
1
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
"Македонците" (Скопските сърби, власи, турци и руснаци) никога няма да се поправят и да признаят, че 80 години са лъгали !
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51 "Горд българин":"МAКEДOНИЯ НE E ДЪРЖAВA, A ГEOГРAФCКA OБЛACТ, КOЯТO ПO ВРEМEТO НA КOМУНИЗМA E БИЛA НACИЛCТВEНO ОТКЪСНАТА OТ БЪЛГAРИЯ И ПРEДAДEНA НA CЪРБИЯ."А браво, това ли пише сега в новата история?Или някой не е чувал за Балканските войни, Нойския договор, и че България бе победена страна в двете световни войни.
48
3
 
5
 
! Отговори
СС преди 3 години
На всеки български благороден жест, северомакедонците отговарят с хули и зъбене. Защо? После да не ревете, че не ви искаме в ЕС. :)
47
4
 
5
 
! Отговори
Горд Българин преди 3 години
ПРИЗOВAВAМ ВCEКИ УВAЖAВAЩ ПЪРВO РOДИНAТA И НAРOДA CИ КAКТO И CAМИЯ CEБE CИ БЪЛГAРCКИ ПOЛИТИК ДA ИЗЛEЗE НA CВEТOВНAТA CЦEНA И ВCЯКAКВИ CВEТOВНИ ФOРУМИ И ЯCНO ДA ЗAЯВИ, ЧE ДOКAТO ТAЗИ ИЗМИCЛEНA ДЪРЖAВA МAКEДOНИЯ НE ПРECТAНE ДA НИ НAПAДA ВEРБAЛНO, ДA ЛЪЖE, ЧE EЗИКA И E НEЩO РAЗЛИЧНO OТ БЪЛГAРCКИЯ И ДA НИ КРAДAТ ИCТOРИЯТA И НAЦИOНAЛНИТE ГEРOИ НЯМA ДA ДAДEМ CЪГЛACИEТO CИ ЗA ВЛИЗAНEТO ИМ В EC, НAТO И КЪДEТO И ДA E ДРУГAДE.КРAЙНO ВРEМE E ДA CE РAЗБEРE, ЧE МAКEДOНИЯ НE E ДЪРЖAВA, A ГEOГРAФCКA OБЛACТ, КOЯТO ПO ВРEМEТO НA КOМУНИЗМA E БИЛA НACИЛCТВEНO ОТКЪСНАТА OТ БЪЛГAРИЯ И ПРEДAДEНA НA CЪРБИЯ. ДЪ
46
2
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Уважавай България Повторението на една дърта лъжа повече пъти за промития мозък става като истина...
45
1
 
4
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Анонимен Сега кой е тито е хазар българо мразец с 30000 банда като него еничери завземат властта и опустошават всичко българско и родно
44
2
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Анонимен България винаги е печелила на бойното поле но политиците предатели са смачквали всичко на билото на властта винаги е имало българофоби и еничери назначени от кабалите.
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакви официални държавни документи(европейски,турски,гръцки,сръбски),книги, медии или изследвания от последните няколкостотин години преди 1944г. не се споменава за друго славянско население на Македония освен българско.Официалното има на Охридската архиепископия е българска,докато съществува,края на 18-ти век.През 1870г. почти цяла Македония с плебисцит се присъединява към Българската епархия!Никой никъде не е чувал,че имало друга народност там до 1944г. и Тито.Родоотстъпници!
42
3
 
22
 
! Отговори
Уважавай България преди 3 години
Всъщност никой не иска да пречи На някой сега да се самоопределя като македонец, след 75 г. дебългаризираща пропаганда.Проблема е, че крадат българската история в географската област Македония преди Септември 1944 г.., преди още на Тито и Сталин да им хрумне, а после и да наложат македонизма(=антибългаризма) като държавна политика в тази географска област.
41
4
 
20
 
! Отговори
Фантазирана държава преди 3 години
Няма място в ЕС за страна, която образувана и съществува идинствено чрез кражба на българска история и омраза към всичко българско, ако ще това да са баба ти и дядо ти....и братовчедите им в София,Варна,Ст.Загора,Пловдив. Последните казват,че като българи са избягали от Македония, за да си останат българи, а не каквото от Белград и Коминтерна измислят. С измислици и лъжи не се влиза в ЕС!
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 40. Макетата не са виновни а е виновна Сърбия на Тито и комунистите. Съвременна Сърбия не е променена макар и да иска в ЕС. Днес имаме Сърбия владяна от националисти, които не признават за тормоза и дори геноцида над българското население - исторически и сега. Докато България не постави този въпрос директно и без недомлъвки вкл. и като условие за приемане в ЕС нищо няма да се промени. А Македония продължава да е окупирана държава с всичките сръбски лъжи в нея!
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Втората световна война, показателно за самоопределението, няма никакво македонско партизанско движение срещу българската администрация там.Всъщност повечето местна администрация и полиция е съставена от местни македонски българи. Ако е имало някаква съпротива тя е била изцяло от привнесени сръбски етнически елементи или коминтерновски агенти и то към края на българското присъствие.След това сърбите избиват още десетки хиляди македонски българи,защото се чувствали българи!
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми така както ни мразят, така както ни хулят и все им пречим, 100 000 македонци са взели български паспорти.Ми вземете гръцки, бе!, вземете хърватски, вземете каквито искате.Какво се натискат за български паспорти.СКАПАНО ДОЛНО ПЛЕМЕ.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента навсякъде в Македония са про-сръбските кадри затова не се получава общуването. Но аз знам как са приети македонците в България - наистина никой друг не приемаме толкова добре, без значение какво казват, и затова съм сигурен че в Македония ще има пробив в отношението към България и членството им в ЕС ще ни помогне. То ще свали лъжите на масата в самата Македония. Какъв по-добър съюзник тогава от истината. А това за България може да го каже само човек който не уважава и себе си, кой е ..
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38, ми тогава защо се дърлят и занимават с нас?Щом могат - да влизат в ЕС и да си гледат живота.А техните политици не спират да ни плюят и да се занимават с нас.Айде у лево и да си гледат работата.Само сълзи и сополи, че им пречим за нещо.
35
1
 
15
 
! Отговори
СрбиНиТрепатBGмразим преди 3 години
Цялата история и политика на макетата е апотеоз на антибългаризма и докато не го признаят и променят нямат място в Европа.Сърбия окупира Македония след Първата световна и налага нечуван терор спрямо българите.Избити са хиляди, изгонени са десетки хиляди- местна интелигенция,учители и попове с българско самосъзнание.За този сръбски терор няма и дума в македонските учебници.За 2-3 убити сръбски партизани на македонска територия през 1944г.,обаче паметници вдигат.Ей това се наричат српски подлои!