След пандемията и пътуването до работа няма да е същото

Големите градове са изправени пред нови предизвикателства
6 май 2020 09:52, Ния Христова
12
След пандемията и пътуването до работа няма да е същото
Снимка: Pixabay
Традиционното пътуване до работа най-вероятно никога повече няма да е същото, след като бъдат премахнати мерките срещу коронавирусната пандемия, пише BBC, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria.
 
Повечето хора ще предпочетат да продължат със спазването на социална дистанция още дълго време, а това може да се окаже предизвикателство за големите градове. 
 
"Ако пътуванията в големите градове се изместят към велосипедите, скутерите и други форми на придвижване, ще е необходима навременна и радикална промяна на пътищата, които използваме", твърди проф. Тони Травърс, преподавател в Лондонското висше училище по икономика.
 
Той смята, че известни промени ще има и в използването на обществения транспорт заради трудностите при гарантирането на социална дистанция. 
 
Какви са обаче алтернативите?
 
Електрическите скутери

Електрическите скутери развиват скорост от 15 км/ч и се предполага, че са идеалният вариант за пътувания на кратки дестинации.

Скутерите са често срещани в много градове по света, включително в Париж и Лос Анджелис, но в голяма част от държавите има въведени ограничения или забрани за употребата им.

Според анализатор на Creative Futures обаче дори използването на скутери да бъде разрешено от правителствата, то използването им няма да нарасне значително, освен ако компаниите не платят на фирми, които да ги почистват след употреба.

Личният автомобил

Според главния изпълнителен директор на Just Park - платформа във Великобритания, която предоставя възможност на потребителите ѝ да предоставят паркоместата си под наем, "балансът между задръстванията и удобството” може да значи, че собствениците на автомобили няма да искат да използват личните си коли за дълго, когато трафикът се засили.

“Смятам, че търсенето на паркоместа ще се увеличи след отмяната на мерките, но ръстовете няма да са устойчиви”, твърди той.

По думите на ръководителя на Just Park хората вече имат нужда от реална алтернатива, а ако правителствата я улеснят, може да се стигне до бум на микромобилността

 
Какви са другите алтернативи - вижте ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
12
 
! Отговори
а дана ама надали преди 3 години
С автобуса с който пътувах в пиков час растоянието между зурлите е такова ,че могат трима човека да ползват една маска.
8
1
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
У Софето е така...!СОЦИАЛНИЯ КОНТАКТ Е ГАРАНТИРАН!Като кихнеш у трамвая , и ...10 човека вече са болни.
7
0
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
В Испания с В-категория можеш да управляваш мотор от 125куб.мм , по този начин много хора могат да пътуват до работа с него независимо дали живееш на 5 или 20км, защото новите дори със 125 си бримчат яко.
6
1
 
5
 
! Отговори
До 2-47 и т.н. преди 3 години
Адмирирам, дано и някой от правителството ти прочете поста
5
4
 
12
 
! Отговори
аз преди 3 години
Хубавото, е че умра open space-a. Поне тая гнусня да изчезне.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези идеи както винаги са неприложими при нас. Без обществения транспорт София, например, ще бъде абсолютно блокирана. А и увеличаването на личните автомобили от една страна и скутерите и велосипедите от друга, взаимно си противоречат - място няма за всички. Остава пеша - тъкмо си стигнал до работното си място, и вече трябва да се връщаш.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ще се разредят и някои ще отидат *** село, други ще изчезнат, но със сигурност е се разредят.
2
1
 
19
 
! Отговори
47382 преди 3 години
За някои работата вкъщи не е проблем. Други могат да минат на 4-дневна седмица с удължен работен ден, като почивният ден е различен за фирми и ведомства - така ще се намали струпването на хора. Възможно е работното време е да е в различни часови пояси. Някои да преминат на двусменен/трисменен режим, който ще позволи да се избегне събирането на много хора в офисите. Наложителна е реорганизаци на работните места в големи помещения. Най-добре е да се направят по-малки стаи. Парваните са залъгалка.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е. Ще тичаме след автобусите в дълги редици с маски и дистанция от две метра.