Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки

Недоволни са от решението да се разкрие нов приемен дежурен кабинет
9 май 2020 15:56, Анисия Иванова
131
Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки
Снимка: БГНЕС

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставки. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него, съобщи Нова тв.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души.

Решението да се открие спешен кабинет не е обсъдено с лекарите, преди дни те са изразили писмено своето становище.

„Оставките ни бяха в резултат на това, че не искат да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си искат, без да чуят обратната страна”, каза д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно отделение.

От Областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв. Нужда от подобен кабинт изпитват и екипите на Спешна помощ. 

Карловската болница разполага с отделен кабинет за случаи на коронавирус.

„Имаме такъв кабинет, в който преглеждаме хората с температура, за да не натоварваме колегите в спешната помощ. Какво още да направим?”, пита Дориана Маринова, председател на медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал.

В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областния управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се почисти държавата.Нито партиите стават нито назначените олигарси и генералския кръг ще се оттеглят доброволно. Протести трябва , но масови , а не на парче. От тези нищо не чакайте освен усвояване на средства и вдигане на цени и данъци.Не лекари , нищо свястно няма да остане.Бунт трябва.
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81"Лелчето в ляво" е д-р Маринова - педиатър в Детско отделение.
88
2
 
9
 
! Отговори
Стълбите се метат.. преди 3 години
от горе на долу..,...Бг няма нужда от здравни работници и учители... Е ее някой ден може да се сетят...ама то като осигуриш и внуците ---и си на красив остров ти дреме на м******та....
87
0
 
3
 
! Отговори
Georgieva преди 3 години
Mahnaha mi komentara beshe nasocheen sreshtu romite -na zapad nikoi ne im obrashta vnimanie zashtoto ne plashtat osigorovki no tuk sa nomer 1 I toka im plashtame I vodata socialno podpomognati.Biqqt lekarite pak nishto.Hora napravete neshto zakon koito da se spazi I ot tqh.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям ефект от сигналите, сега ще си плащат в частните центрове
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако цв.цв. не се беше изгаврил с горноораховските медици, сега можеше да ги командироват да помогнат
84
5
 
11
 
! Отговори
до 84 преди 3 години
Имаш да вземаш. Врагът изобщо не е невидим. С него са в съюз вътрешните врагове, които не носят маски.,не спазват мерките за карантина, позволяват си да б.ият лекарите. Е сега няма кой да Ви нервира.Няма доктори. Няма проблем.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега шведите не са роми.Шведите са културни и възпитани хора.Ромите са най-близо до мексиканци,италианци,африканци и пакистанци като поведение.А да и афганистанци там също има пазар за булки.
82
0
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 3 години
Старите лекари, ония ,,сухи съчки,, вече са в пенсионна възраст.
81
0
 
13
 
! Отговори
до 88 преди 3 години
Харесва ми сравнениетоЗначи който е против карантината да го съди военен съд??Даже и *** братя?Или и за диванните *** не важат законите?Що си мислиш,че на някой трябва да му пука за здравето на хора,които се присмиват в очите на лекарите и правят оргии след пристигането си от рискови райони?
80
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си лекар е голяма отговорност, стрес и много години учене и практика. Не може на такъв човек в последствие да му даваш жълти стотинки и да го разиграваш да работи денонощно. Да, има и гнили ябълки, но в коя сфера няма? В момента в България има лекари САМО, защото масата са от старото поколение и не им се променя целия живот, местейки се в чужбина. Младите лекари обаче си заминават, и в най-скоро време ще чакаме на опашка по цял ден, защото ще остане по един медик на 10 хиляди население..
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSЕ не ще умре като куче докато политиците си купуват мезонети и правят купони.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 83 гражданинАйди ба гражданина ! Кой знай каво и видял пък мислел че и жипи
77
0
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Проблемът е, че от щаба им втори спешен кабинет, който ще е основно за неосигурените шведи. А по принцип при недостиг на персонал, това означава да се натоварят с още дежурства, зарази и *** номера. Иначе джипитата си имат дежурен кабинет, но той е само за техните, осигуряващи се пациенти.
76
2
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 80. Ами например в Пловдив, където аз живея.
75
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 70. Поредните глу.пости на *** наивник.Това с разчистването не го ли играхме вече няколко пъти?
74
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 79Добре бе стани лекар и работи в карловската болница.Тъкмо ще натрупаш пачките.btw Лелчето в ляво е с тениска за 4 лв от втора ръка аутлета.Веднага се вижда че е заможен човек...
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78 АнонименИ къде видя лични лекари да дават денонощни дежурства в спешни кабинети ?
72
10
 
17
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Няма беден лекар. Нито един. И не трябва да има. Какви 700 лева. Сигурно живееш в 1998 година.
71
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, какво са ревнали лекарите от Карлово. Такива спешни кабинети има на много места. Там личните лекари се редят и дават дежурства, за да се обслужват нощем здравноосигурени хора, за които спешните центрове твърдят че не били спешни случаи, а и за да не се редят на опашка със здравнонеосигурените. Че и оставки хвърлят. Знаят много добре че няма да напуснат. Всички дето хвърляха оставки никой не напусна. Някой не са "герои" от първа линия.