Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки

Недоволни са от решението да се разкрие нов приемен дежурен кабинет
9 май 2020 15:56, Анисия Иванова
131
Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки
Снимка: БГНЕС

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставки. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него, съобщи Нова тв.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души.

Решението да се открие спешен кабинет не е обсъдено с лекарите, преди дни те са изразили писмено своето становище.

„Оставките ни бяха в резултат на това, че не искат да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си искат, без да чуят обратната страна”, каза д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно отделение.

От Областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв. Нужда от подобен кабинт изпитват и екипите на Спешна помощ. 

Карловската болница разполага с отделен кабинет за случаи на коронавирус.

„Имаме такъв кабинет, в който преглеждаме хората с температура, за да не натоварваме колегите в спешната помощ. Какво още да направим?”, пита Дориана Маринова, председател на медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал.

В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областния управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им е омръзнало да са полезни *** в схемите на вожда.
49
1
 
18
 
! Отговори
Димитър Ценов преди 3 години
До ГЕРБаджияСвищовския го закриват, май. Кьор студент не виждам вече по улиците. Може и прием да не обявят тази година. То от него само мафиоти, депутати и министри излизат. За нищо друго не стават. А, и за далавери, ако решат да поемат по академичната пътека.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ те и в нашето село разни и разнообразни дребни и вредни мутри и мутреси си паркират колата баш под джама на месното дерибейчи, но какво от това, такива са правилата на играта.
47
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души."Карлово - население 24 000 към 2015, очаквано 22 500 към 2020-та. Не знам къде са ги обслужвали тия 50 000, освен ако околните села не са по-големи от самото Карлово.
46
6
 
40
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Лекарите в България са подложени на тотална гавра. Принудени са да работят в плачевни условия за нищо пари.. А, те трябва да бъдат на почит в обществото!Ами правилно са направили.
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боки после да се бие в гърдите как се справя с кризата
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПенсионерТи сигурно си некой пенсионер старшина, от тия дето едно време пазеха властта, та те си пият сега бърбъна, освен ракията. *** да са живи и здрави и щастливи.
43
0
 
40
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Тука малко като в оня виц:Жената успокоява депресирания си съпруг: "Ама как така няма за какво да живееш! Ами кой ще плаща вноските по ипотеката! Ами за колата? За хладилника?..."Че така и в Карлово: "Как така ще ми напускате! Ами на коронавируса? Ами Щаба? Ами Правителството?..."
42
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството, че в старанието си да замажат поредния управленскингаф, мисиркомедиите не доизказват всички причини за ситуацията и е направо объркващо, да не кажа тъпоъгълно! Преправете статията и я напишете както е!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41 Да ама те си получават заплатките нищо че нямат деца, а безработните..
40
1
 
5
 
! Отговори
Алкаж преди 3 години
до ПенсионерБе да ти кажа аз не бих заменил за никакъв алкохол 5 годишната ми 45 градусова ракия от сини сливи- двойно препечена..тоест преварена, но свърши.
39
2
 
14
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До ПенсионерНе си пробвал новата фурмова ракия, затова така говориш
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука сте евахтии детската градина! Жалка история!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИЗащото една заплата не стига. Това са лекари.
36
7
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До АлкажАз вече 20 години карам само на бърбън. Трябва да съм съвсем пропаднал, за да мина на ракия. Няма как да се случи в този живот.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последния да гаси лампата и всички на Карибите!
34
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Закривай.
33
6
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Защо се разрешава, на медици от Спешна помощ да работят на 2 места ?!Хипократова клетва х2...Не искам здравето и живота ми да зависят от преуморени хора !!!
32
3
 
39
 
! Отговори
:-) преди 3 години
До GeorgiZapryanovКарат ги да работят повече за същите пари. Разкриват нов спешен кабинет, но не назначават нови лекари, да работят в него. Очаква се лекарите от болницата да дават дежурства там, но не са ги питали дали искат. Насила хубост не става. Това не са роби, да ги лашкат насам-натам, както им скимне.Лекарите много добре знаят какво ги чака, ако отворят този кабинет. Затова не го щат.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 31 По тази логика що се доверяваш на този сайт, че лекарите и сестрите в Карлово искат да напускат до един, паляяячо?