Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки

Недоволни са от решението да се разкрие нов приемен дежурен кабинет
9 май 2020 15:56, Анисия Иванова
131
Всички лекари от болницата в Карлово хвърлиха оставки
Снимка: БГНЕС

Всички лекари от болницата в Карлово подадоха оставки. Лекарите и медицинските сестри са провокирани от решение на Областния кризисен щаб да бъде разкрит нов приемен дежурен кабинет в здравното заведение.

Той трябва да започне работа в понеделник, но според медиците ще дублира дейността на сегашната Спешна помощ в Карлово. Не е ясно и дали ще има лекари, които ще работят в него, съобщи Нова тв.

До момента спешната помощ в Карлово е обслужвала население от 50 000 души.

Решението да се открие спешен кабинет не е обсъдено с лекарите, преди дни те са изразили писмено своето становище.

„Оставките ни бяха в резултат на това, че не искат да чуят лекарите, които работим тук. Направиха това, което си искат, без да чуят обратната страна”, каза д-р Мария Абрашева, завеждащ Вътрешно отделение.

От Областния кризисен щаб заявиха, че заради сигнали на граждани за липса на спешен кабинет, са решили да изпълнят Закона за лечебните заведения и да разкрият такъв. Нужда от подобен кабинт изпитват и екипите на Спешна помощ. 

Карловската болница разполага с отделен кабинет за случаи на коронавирус.

„Имаме такъв кабинет, в който преглеждаме хората с температура, за да не натоварваме колегите в спешната помощ. Какво още да направим?”, пита Дориана Маринова, председател на медицински съвет в МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Ако не се намери решение на проблема, след изтичане на предизвестията, болницата в Карлово ще остане без медицински персонал.

В понеделник се очаква да има среща между лекарите и областния управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
още нещо преди 3 години
До Лекарите напускатчети внимателно"Полицаите да напускат-има криминални и трябва да се занимават с тях"---------------------------------------------------------------------------------------------------------Занимават се, даже се заигравят с тях - на хранилка при маФията !Ето затова Бг е за Военен режим - и едните, и другите вредни щяха да бъдат ликвидирани.
29
3
 
5
 
! Отговори
Алкаж преди 3 години
до ПенсионерНе ми харесва вече ракията- уволнявам я, минавам на Джак!
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28. Ха-ха, и защо реши, че всичко в нета, всяка статия и клип са достоверни? Ще си огромен глу.пак ако ми калея, че не си чул за фейк нюз и за мрънкачи без основание.
27
1
 
16
 
! Отговори
от 28 преди 3 години
до 24 Аре питай дали са си получили 1000-та лева в Бургас. Клипа е оттам!
26
7
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Не ми харесва пенсията. Подавам си оставката.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24 Имаш нет, осведоми се, бе смоотаняк!Миналата седмица даже имаше статия в този сайт придружен с клип, че 20 % от сестрите и лекарите и шофьорите на линейки на първа линия не са си получили 1000-та лева.Аре у лево, че ми писна от неосведомени кавалченца като теб... пък и спорят на това отгоре. Смооотаняци такива!
24
25
 
8
 
! Отговори
Илона преди 3 години
Какъв е проблема на тези така наречени "лекари"? Какво им пречи спешният център? Нещо не се разбира от дописката или докторята са страхливци недостойни за професията и си търсят причина да не работят. Всички на борсата без право да работят, като лекари.
23
3
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
*** племе. Личи си и от коментарите.
22
25
 
5
 
! Отговори
Ханс преди 3 години
По законите на военното време - куршум в тила за дезертьорите с бели престилки!!!
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19. Ти пък откъде го разбра това бе, галошш вмирисан? А Карлово китеници лекари не са от тези на първа линия, другите всички си получиха 1000-та лева.
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са лекари, това са куче-касичка, портмоне-касичка, зайче-касичка
19
14
 
13
 
! Отговори
Лекарите напускат преди 3 години
искали да им направят още един кабинет за приемане на болни за лекуване.Пожарникарите в Пловдив да напускат-имало е пожар и е трябвало да го гасят.Полицаите да напускат-има криминални и трябва да се занимават с тях,както исъс "свободолюбиви"карантинонарушители.Финансите да затварят-всички искат пари.Магазините да затварят-маса народ на опашки.Опозицията да отива в Русия-тук не и дават властта(е,може и в САЩ,все пакса богати хора).Всеки,от когото искат да работи,да напуска.Така ли да бъде?
18
10
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До Бойко, Бойко. Пак ли той ти е виновен бе, ***? И за облачно то време ли? Ами пожелавам ти като хвърлят всички оставки да ти се разболее детето да видим къде ще го водиш. На "Позитано" ли?
17
12
 
9
 
! Отговори
GeorgiZapryanov преди 3 години
Аз ли нещо не разбирам или докторите искат да напускат защото ще отварят спешно отделение в тяхната болница? Или не го искат защото от спешното не могат да се източват пари по здравни пътеки от касата?
16
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16 Защо ли, бе урооод неземен? Щото твоя господар Тиквата обеща по 1000 лева на всички лекари и сестри на първа линия, а пари имаше само за 80% от тези мед. служители. Разбра ли беее, говедоооо тиквенскооо?
15
4
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
защо шефката на КОЗЛОДУЙСКАТА болница си паркира колата до стълбището на болницата в КОЗЛОДУЙ
14
3
 
7
 
! Отговори
Срок преди 3 години
Да, хвърлят оставки означава, че не са им приели заявленията за оставка. Ако са сериозни, а не изнудвачи, от понеделник излизат кой в каквато отпуска има, до изтичането на 30-дневния срок на предизвестието. При срочните договори обаче срокът на предизвестие е 3 месеца. Да внимават какво правят.
13
12
 
6
 
! Отговори
БСП са гадове преди 3 години
До 6. И защо бе, ***? Защото ти си гадно червено *** и искаш да правиш мръсно на управляващите. А теб кой ще те лекува тогава? *** ли?
12
10
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
До 3 червен анонимник. Нямаше начин да не се появи блудкав червен бълвоч като твоя коментар. Няма значение, че е далече от темата. Ех, гиди мръсни червени отпадъци.
11
2
 
29
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
По горните етажи си мислят, че всички трябва да изпълняват необмислените им решения, без да се съобразяват с хората, които реално вършат работа.Само че тука удариха на камък. По малките градове лекарите работят в болниците повече за престиж и за да затворят цикъла на работа, отколкото от нужда.Всичките си имат частни кабинети и са финансово независими от властите. Могат да работят в болницата, могат и да не работят.Тук са пропуснали да кажат, че молби са подали 16 от 20-те лекари. 80%