30 арестувани в Германия при протести против мерките за дистанция

Открито е огнище на коронавирус в цех с български работници
10 май 2020 15:18,
50

Огнище на COVID-19 в Германия е открито и в месокомбинат, където работят много хора от Румъния и България. 180 служители са с положителни тестове.

Междувременно на много места в страната се проведоха протести срещу строгите ограничения, наложени заради коронавируса. Полицията задържа 30 души заради нарушаване на мерките за социална дистанция и хигиена.

Най-мащабната демонстрация се проведе в Щутгарт, там протестиращите поискаха премахване на ограниченията, наложени от германските власти. Над 3000 демонстранти се събраха в Мюнхен. Протести имаше и в други големи градове. Много от участниците в тях се противопоставиха на мерките, които призовават за ограничен брой участници и за поддържане на социална дистанция по време на такива събития.

Протестиращите обвиняват политиците и медицинските работници, че разпространяват паника и нарушават правата на населението с продължителната блокада, предава Bulgaria ON AIR.

В Берлин полицията задържа около 30 протестиращи за нарушаване на дистанцията. А въпреки реда, който ограничава до максимум 50 протестиращи на митинг, на Александерплац се събраха стотици.

Огнище на коронавирус в Германия е открито в месокомбинат в град Косфелд, където работниците са основно от Румъния и България.

В момента месокомбинатът е затворен по нареждане на министъра на здравеопазването на провинция Северен-Рейн Вестафалия. Заразени са установе ни  в друг месокомбинат. За това властите наредиха всички работещи в такива комбинати да бъдат тествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Моето разбиране си е за мен"ХАХАХАХАХАХАХАХА
40
1
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 3 години
Германецът Ханс ли?Или новите германци?Нищо Меркел ще се справи
39
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Имаме нужда от Нов Световен Ред,политическите ни класи са неспособни,зависими и алчни,те не дават животите ни,крадат от нас за да си осигурят битовм комфорт,яа Народите ни умират мъчително...това е по-лошо от фашизъм...ти война...тук няма враг...а плащаш на лицемер за да те убие...аз не признавам властта ви,ЕС се превърна в нов райх финансиращ убийци и крадци с нашите пари,убивайт идеята за Справедлив свят...от алчност и некомпетентност
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНаистина много интересно, какво разбира от решението един лаик в правната материя като теб?Обясни втората забележка на Проф. Воскюле относно решението. За експерт като теб няма да е трудно да посочиш коя е тя и за какво става дума.Нали така,?:))))
37
0
 
3
 
! Отговори
От Хамбург преди 3 години
Преди 2 дни си правихме тест с жена ми тест за антитела тук в Хамбург . Отрицателен е. Приятелите ми също са с отрицателен тест. Това дето много хора са прекара ли болестта са измислици. Ще има да берем ядове с години с тоя вирус.
36
1
 
8
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Хазяина ми ходи на протеста в Щутгарт! Защо не пишат колко са се събрали там на Кантщатер Вазен? Няма и да кажат! А на тия 3000 в Мюнхен може и една нула да сложите(предполагам, нямам достоверна информация) - но както знаем, немските медии се трогват за 5000 протестиращи ЛГТБ на червения площад в Москва, но за тях над 300 000 протестиращи немци, разпръснати из всички градове, против бежанците са "локално събитие"! На тях им е простено - вкараха юрист, призозвавала за протести в лудницата!
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва митинг на ЛГБТ обществата ли е?
34
2
 
16
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Ако се тества цялото население лъжата ще цъфне,заразените и прекаралите ще се окажат поне 100мил. и смъртноста ще се окаже не 1% а 0.01,успех зомбита олицитворение на масова простия.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка нова позиция ни дава шанс да погледнем и реагираме при нови условия.1.Консуматорът изведнъж се усети, че е смъртен.2.Богатите разбраха, че някои от доходите им не са неприкосновени.3.Даде ни се повече лично време, а времето е живот. Може да го пропилееш, но може и да се ограмотиш.
32
13
 
7
 
! Отговори
Любопитко преди 3 години
Има ли вече направен психо профил на отричащите пандемията? Такива хора имат нужда от спешна помощ от специалист!
31
3
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Дай официални данни, ако може. Първа лъжа - Бил Гейтс финансирал 80%, хахахаха.
30
3
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
***, недей пуска фалшиви новини. Още повече, че в Бразилия изобщо няма карантина. Какъв бил гейтс ви е в главата. Пак ли успелите са ви виновни, че сте безработни, безимотни и жена ви изневерява? Така по-добре ли се чустваш?
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фондацията на Бил Гейтс е корумпирала СЗО, 80% от финансирането е от него. Това означава, че той диктува задравните правила в света в момента. Това е частна организация която няма място в такива публични органи. Ако има някой който си мисли, че Бил Гейтс ще спаси света с ваксина е луд. Той дори Уиндоуса не може да опази от вируси, а камо ли човечеството. Всичко е за пари и контрол. И ние плащаме цената с забрана на нашите основни права, фалити на бизнеса, и масови загуби за обикновения човек.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белград милиони освиркват правителството всяка вечер от балконите сиТо цялото население на Белград е по-малко от милион и половина заедно с децата. Няколкостотин човека от Фейсбук група по-може.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия Меркел замрази проектозакон за масова имунизация с планувани ваксини на Бил Гейтс, поради масовите протести. Меркел иска да се преведат 8 млрд от данъците на Бил ГейтсЕто така стигат новините тук. Справка - Меркел е обещала германска финансова помощ за намиране на ваксина, а такава помощ обещала и фондацията на Бил Гейтс в САЩ. В Германия масови протести няма, най-малкото пък срещу ваксини, каквито също няма, има само сеирджии, уморени от карантината, като тези във видеоматериала.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защото определени държави кмат интерес да раздуват бройката и го правят.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега в света са умрели 250 000. Може би са много повече.Смятате ли това за лъжа. И защо смятате така?----- Защото тестовете отчитат само наличието на корона вирус, а не причината за смъртта. И то даже с голяма неточност. Всеки умрял, който по случайност е дал положителен тест, се записва като умрял от ковид.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки за дистанция,нали паднаха вече? Да не би за друго да протестират,а нашите *** да не са разбрали?
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите не са само в Германия, а по цял свят. В Белград милиони освиркват правителството всяка вечер от балконите си, уговарят се във ФБ групи, в Бразилия и САЩ има големи протести във всички градове. Хората недоволстват срещу корупцията във СЗО и Бил Гейтс. В Германия Меркел замрази проектозакон за масова имунизация с планувани ваксини на Бил Гейтс, поради масовите протести. Меркел иска да се преведат 8 млрд от данъците на Бил Гейтс, за да се произведат ваксини. Време е и за протести тук.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в България е същото.Една хунта хиени, под ръководството на застаряващ чакал, под прикритието на коронката, узурпира властта.