Арест за трима, излъчвали във Facebook хулиганство към полицаи

Те заплашвали и обиждали органите на реда
13 май 2020 14:01, Красимир Ангелов
38
Арест за трима, излъчвали във Facebook хулиганство към полицаи
Снимка: БГНЕС

Трима души са арестувани в Русе за хулигански прояви спрямо полицаи, които са били излъчвани на живо в социалната мрежа Facebook, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Случаят е от 29 април тази година. Тогава в полицията постъпил сигнал, че автомобил е катастрофирал в района на пътния възел между международния булевард "България" и улица "Изгрев" в Русе.

Пристигналите на място униформени служители установили шофьора на колата и негов брат. Полицаите предприели необходимите действия за документиране на произшествието.

По време на обработване на документите около 30 души, роднини и близки на шофьора, се събрали на място и се държали непристойно - отправяли груби и нецензурни реплики, обиждали и заплашвали полицаите, викали, провокирали ги и им пречили да си изпълнят служебните задължения. Всичко това било излъчено на живо в социалната мрежа Facebook, в профила на един от участниците.

Наложило се e на място да бъдат изпратени още два полицейски екипа.

По повод на хулиганските прояви e образувано досъдебно производство. При разследването, осъществено под ръководството на Районната прокуратура, били открити и арестувани трима младежи - на 19, на 20 и на 23 години, които отправяли обиди и закани към служителите на МВР.

В тях били намерени и наркотични вещества, иззети им са и мобилните телефони, с които заснели престъпните си действия.

Предстои на тримата да им бъдат повдигнати обвинения. Работата на разследващите по документирането на престъпната дейност продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и след като ги хванали, полицаите написали доклад:" Днес на крастовището на Ханко Брат и График натиев..."
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО КОГА !?!?
21
0
 
7
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Еееехххх... Кога ще поставим това племе на мястото му! Кога и кой ще ги принуди да се съобразяват със законите в РБ? Докога ще им изплащаме помощи, а те ще играят кючеци? Докога ще им плащаме ток, вода, смет! И покрай пандемията напълниха болничните отделенията не само с ковид19, ами и с въшки! И защо за 100 умрели тъмносини затворихте държавата, а гербаджии? Защо не ги принудихте след като се върнаха от "гурбет" да си стоят в незаконните коптори?
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подброха русофилската грутница на Радев и Божков !
19
1
 
6
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
30 роднини за 5 минути могат да съберат само хора живеещи на тумби от по 20 човека в стая от 10 квадрата и простор на улицата, на който висят слипове и килими наедно. Често главите на тези семейства излизат с големия жълт камион на работа, а жените ходят с престилки и почистваща техника с ръчно задвижване. На всички имената им започват с "Х"
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После се чудим защо като се обадиш и полицията не идва.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете нещата с истинските им имена, дами и господа ***.Кажете, че това си е геноцид на нас българите, защо го усуквате по демократичен начин?
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мисирките повтарят като папагали какво са прочели, но никой не казва и дума за това, че всъщност има опит за убийство над двама полицаи и престъпление на расова и етническа основа.Няма какво да се лъжем, това е случай за международен съд по правата на човека, а тези 30 заслужават да лежат доживот.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво хулиганство, това са умишлени действия равносилни на тероризъм. Обида на расова и етническа основа от 30 меринджеи срещу двама българи, Това си е живо нападение и опит за убийство на полицейски служители по време на работа. 30 срещу 2, какво друго е това, ако не опит за убийство...
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрата новина от нашия квартал , покрай корона вируса много индийци се прибраха по родните си места.квартала вече диша спокойно.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същите тези реват навсякъде, че нямали права. А както гледам тяхното не е права, а привилегии. Същите се редят за помощи по няколко пъти, живеят в жилища на Жилфонд.Убиват безнаказано и си правят каквото искат.Но това няма да е вечно...
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 до там ли я докарахме.
11
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
цялото пл.еме се е събрало начело с вожда за да извърши ритуал по произнасяне на двамата братя за пораснали и да ги възхвалят в началото на предстояща кариера бойното им кръщене бе първия сблъсък на тротора с автомобила тепърва предстои и по дръзки действия с друг автомобил и анатемосване на редът закона и неговите представители
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другите 27 меринджеи защо не са ги прибрали където им е мястото? Какво чакат, утре други меринджеи ще направят същото.
9
2
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
За да седне Лозан Панов нали
8
6
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Действията на Главния прокурор са в разрез с всички закони, този ...не мога да го нарека човек, трябва да отиде задълго в затвора.
7
14
 
3
 
! Отговори
прокурор преди 3 години
Нормално е полицаите да работят под напрежение, това се нарича "професионален риск". Не е нормално да се повдигат обвинения за реплики, били и нецензурни, това е несъставомерно. НК ясно казва че хулиганство може да се извърши само чрез действия, не със думи. Ако някой се е почувствал обиден, да заведе дело за обида. Не го казвам аз, казва го ЗАКОНЪТ!Полицаите решили да се правят на ощипани моми и ние ще се занимаваме с глупостите им, сякаш не е извънредно положение
6
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е полицаите да работят под напрежение, това се нарича "професионален риск". Не е нормално да се повдигат обвинения за реплики, били и нецензурни, това е несъставомерно. НК ясно казва че хулиганство може да се извърши само чрез действия, не със думи. Ако някой се е почувствал обиден, да заведе дело за обида. Не го казвам аз, казва го ЗАКОНЪТ!Полицаите решили да се правят на ощипани моми и ние ще се занимаваме с глупостите им, сякаш не е изяънрвсно положение
5
0
 
16
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Нормално е представителите на тоя етнос да псуват и бият полицаите...Политици, НПО та , и най-вече журналистите направиха всичко възможно, мypгавите да си въобразяват, че всичко им е позволено.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква престъпна дейност е да снимаш с телефона си?