САЩ започнаха доставката на петрол за Беларус

Споразумението между двете държави е било постигнато на 1 февруари
15 май 2020 19:20,
40
САЩ започнаха доставката на петрол за Беларус
Снимка: БГНЕС

Съгласно споразуменията САЩ започнаха да доставят петрол за Беларус, заяви белоруският външен министър Владимир Макей, цитиран от TACC.

Още по темата


"С удоволствие потвърждавам началото на доставките на петрол от САЩ за Беларус. Това стана възможно след постигнатите споразумения по време на посещението в Република Беларус на 1 февруари 2020 г. на държавния секретар на САЩ Майк Помпео и срещата му с президента на Беларус Александър Лукашенко", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Лилипутин успя да се скара с всички.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и поляците внасят газ от Америка щото е по евтин.
34
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Дреме ми бе пич, покрай един приятел смятам, ако доставят и плащат - и аз да взема да сключа едно договорче...
33
5
 
8
 
! Отговори
PR акция преди 3 години
Знаем за дипломацията на батката.Само дето ако се вгледате - не пише количествата и цените :)(И аз пия скъпи алкохоли- еднаж на 5 години, иначе съм на ракия :) )
32
2
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Символиката е че като врага е наблизо, не бива да мърдаш много, защото влиза повече. Така е написал Върховният мистериозен и първоначален император Лао Дзъ в "Дао-дъ дзин" 24 века преди Христа.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Това се отнася за всяка държава на тоя свят,не само за Беларус
30
6
 
7
 
! Отговори
Символика преди 3 години
До Анонимен 26МислА, че не разбирате значението на такива новини, а то е, че ако Беларус реши, може много лесно да се ориентира към други доставчици на петрол, ако "другата" страна вземе да залита много много в едностранни действия. Това е символиката, а не това дали в момента Русия ще продължи да снабдява Беларус. :))))
29
10
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
В Беларус живеят най-красивите и най-труднодостъпни жени!А икономически,много дръпнаха пред България!
28
7
 
8
 
! Отговори
? преди 3 години
Всички бягат... Що така ?
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късия още ли е в землянката?
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КолхознаЯ изпусна и този пазар.
25
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две американски и една полска компания стоят зад тази доставка от 80 хил.тона през литовското пристанище Клайпеда.Беларус получи вече една пратка с такова количество от Саудитска арабия и тук историята свършва.Русия и Беларус са си предоговорили условията и през май Русия ще достави 1.3 млн.тона нефт и още няколко десетки милиона тона до края на годината.Русофобите да си изтрият пяната от устата и да пият една студена вода.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е доставка на някакви си 80хил т ,а преди това внесоха 84хил.т от Норвегия. Беларус внася годишно 18млн т нефт (90%) от Русия, преработва го в светли продукти, които са най-големият им експорт- за $12млрд. Заради нефтопровода Дружба, който минава през Беларус към Европа, руснаците им даваха нефта на ниска цена, но вече не са съгласни да ги "субсидират" и имат сериозни разногласия.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовКво ти дреме, важното е че няма нищо за Урсула!
22
7
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Българин в Русия не очаквай да си на почит , все пак България има отрицателна политика ,така че ако сега се чувстваш добре там,утре не се знае все пак не си руснак.Но същото важи и за Великобритания там никога не сме били на почит , вероятно защото имат най лошата военна загуба именно българите , а те ся владеели половината свят.Но факт е че никой англичанин не харесва българите ,естествено ако имат икономически интерес може да си им удобен за момента.
21
5
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Цената е по висока и то доста от досегашните доставки, но трябва стабилност на доставките така че търсят точно това и го постигат, това им дава и предимство с преговорите с русия , имай предвид че нестабилността им може да блокира икономиката , индустрията им се базира на продукти на основата на петрол.Така че стабилизацията на икономиката е по важна от това на колко купуват петрола, естествено ако цената е по ниска само печелят.
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18И Русия е преди нас по този показател, но не мисля, че повечето биха предпочели да живеят в Русия пред България. :)))))))Щом така смело говориш, че цената на американския петрол била по-висока, може ли да посочиш каква е от всяка от двете държави и откъде имаш тази информация.
19
15
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Арабелите вече си напълниха и наргилетата с нефт, защото няма къде да го слагат, цели флотилии с танкери без екипаж дебнат в САЩ и Европа, а тия купуват от САЩ. Така почва вноса на демокрация - със износ на пари.
18
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми слагай кавички колкото искаш, но Беларус има по-вискок индекс на човешко развитие от евроатлантическа България. Русия е огромен пазар за балруски стоки, за които Европейският Съюз и САЩ едва биха отворили пазарите си, те конкуренция не търпят.Това явно ще продължи два-три месеца преди Лукашенко да започне да звъни на Путин да се моли за кредити, тъй като договорената цена на американския петрол е по-висока от руската.
17
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Ама те с това ни държаха и нас, иначе, нали както стана при нас - фалит. А Беларус ако така се финансира то е защото е съгласен да играе по свирката на рашките. А ако рашките са им спрели финансирането (ако се финансират така) за къв им е на Беларус да седят при тях: заради високия жизнен стандарт който им "осигурява" СССРусия ли?