Хакери удариха EasyJet, взеха данните на 9 млн. души

Сред откраднатите данни има и такива за над 2000 кредитни карти
19 май 2020 19:07, Красимир Ангелов
3
Хакери удариха EasyJet, взеха данните на 9 млн. души
Снимка: БГНЕС

Британската нискотарифна авиокомпания EasyJet стана жертва на мащабна хакерска атака, съобщава Ройтерс.

От компанията съобщиха, че хакери са получили достъп до имейлите и пътническите данни на близо 9 милиона нейни клиенти, както и до кредитните карти на повече от 2000 от тях.

Това е станало по време на „изключително сложна“ кибератака.

„Няма доказателства, че с каквито и да било лични данни от всякакво естество е злоупотребено“, посочиха от авиокомпанията и увериха, че са във връзка с приблизително 9 милиона клиенти, чиито пътнически данни са откраднати, за да ги посъветват да вземат предпазни мерки за минимизиране на всякакъв риск от потенциални фишинг измами“, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: хакериEasyjet
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Digger преди 3 години
Сложих минус не защото съм против звеното, а защото български специалисти и то ай-ти е неква гнусна шега! Кодаджии не са специалисти!!!!!!!!
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България купи 8 ненужни самолетчета за да изпълни желанията на НАТО да харчим 2% от БВП за отбрана. Парите напуснаха българската икономика и отидоха да хранят чужденците. Трябваше вместо това да бъде създадено звено за кибер отбрана съставено от елитни български ай-ти специалисти със заплати почващи от 10.000 лева нагоре. Така парите щяха да се въртят в българската икономика, а работата на тези хора можеше да е с по-голям принос за отбраната отколкото на тези 8 самолетчета.
1
0
 
5
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Страхотен удар са направили тия хакери, особено с 20 000 кредитни карти и то на хора, които пътуват със самолет - дори и най-евтините чартъри са по 50-100 евро поне, плюс парите за 3-5-10 дена в чужбина и обратно, поне 1000 евро разполагаема наличност или кредит имат тия карти, а някои и много повече, примерно 10-20 к евро.За данните на 9 милиона души изобщо няма да коментирам.Не знам за такива крупни пробиви защо не работи полицията да ги хване, нашите гащници, които хакнаха НАП ги хванаха.