Трима в ареста заради побоя над баща с дете във Видин

Арестуваните са жители на ромския квартал "Нов път"
19 май 2020 18:15, Красимир Ангелов
44
Трима в ареста заради побоя над баща с дете във Видин
Снимка: БГНЕС, архив

Трима жители на ромския квартал "Нов път" са задържани с мярка за неотклонение "задържане под стража", а жена е с мярка "подписка", за извършен побой над млад мъж и семейството му в центъра на Видин.

Подробности за инцидента, който разгневи града, представиха директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин, заместник апелативен прокурор на АП-София Галя Маринова, окръжният прокурор Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова.

Още по темата
Инцидентът е станал на 16 май, а ден по-късно всичките 4-ма извършители, които са семейство, са задържани, съобщи Петър Коцин.

Установено е, че на 15 май пострадалият млад мъж, заедно със съпругата си и двете си деца, които са по-малки от година, са излезли на разходка. При маневра на луксозен автомобил срещу тях е възникнала опасност от инцидент и мъжът е направил забележка на шофьора.

Последвали са закани от шофьора на автомобила, но скандалът е изглеждал приключен. На следващия ден семейството с двете деца е било нападнато от трима мъже, сред които е разпознат шофьора на автомобила, и жена, като пострадалият е удрян с дървени палки и бокс, докато е държал детето си.

Въпреки намесата на случаен минувач четиримата са продължили да нанасят удари и закани спрямо пострадалия, съобщи окръжният прокурор Ваня Ненкова.

Благодарение на бързите и адекватни мерки на полиция и прокуратура извършителите са задържани, а крайният резултат е приложената мярка за неотклонение спрямо трима от тях, каза заместник-апелативен прокурор на АП-София Галя Маринова.

Тя посочи, че за март и април 2020 година са образувани 69 досъдебни производства на територията на област Видин, касаещи битовата престъпност, и данните са сходни със същия период на миналата година.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куките са на партия с ромските тарикати и си затварят очите!
Затова край на безчинствата няма да има!
Полицията ги покрива и осигурява чадър!
28
1
 
12
 
! Отговори
Бдинец преди 1 месец
Преди доста години във видинското село Буковец мъжагите бяха пребили с лопати и сопи циромите-крадци така, че са ги карали в болницата с каруци. Кражбите секнали! Само здрава обработка, много здрава, и тези от Бончова маала* ще се освестят!
Трябва да престанем да хрантутим унищожителите на България!
----
* - някога кметът д-р Бончев е направил първото в България гето, сега лицемерно наречено "Нов път".
27
1
 
18
 
! Отговори
Пижо преди 1 месец
Данните са сходни със същият период на миналата година! И на по-миналата! И на още по-миналата! С други думи си ганската престъпност, неизвестно защо наричана "битова", си остава същата! Независимот от големите приказки на Гешев! То, от устата на тоя човек не е излязла една вярна дума!
26
1
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Части от България са като окупирани от някакъв див и прост народ. Парче по парче режат от България. Ама ще видим до кога...
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
, че няма да им бъде потърсена сметка за престъпното бездействие и немарливо отношение към проблема? Или си въобразяват, че ако вече не са на този свят, няма да се наложи на потомците им да заплатят с цялото си имущество греховете на бащите или дядовците си?
Българинът търпи до време. После става страшно.
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конфискация на цялото имущество, пари и злато, чийто законен произход не могат да докажат или ако не са плащали данъци върху това имущество и доходи. Къде са скрили пари и злато, има начини да ги накарат да си кажат.
След това - за назидание и за урок на всички подобни на тях - доживотен принудителен труд.
Ако сегашните управляващи не са способни или не желаят да направят това, ще се намери някой друг, който може, но къде са им гаранциите на днешните управляващи и на онези преди тях, че няма да
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прост, нагъл и неграмотен - кандидат министър от греб
22
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господин премиер, полиция, всяка вечер по новините гледаме своеволията на цигааните, целия народ е недоволен, защо не ги геноцират ромиите в полицията, защо не ги изселят от бг, докога да ги търпим, управляващите са се капсулирали в сараите си за милиони и не ги интересуват нещастията на народа. Но рано или късно ще си платят. Трябва на цигааните да им орежат всички права, да полагат принудителен труд и да бъдат постоянно под контрол
21
0
 
0
 
! Отговори
Шюкри преди 1 месец
Нищо не е сигурно
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо само трима от цяла тумба м....ли ? Несмеят сигурно да арестуват всичките ? А главния побойник с БМВето арестуван ли е ? НАП да проверят тази фамилия и да не се окаже , че са на социални помощи .
19
0
 
25
 
! Отговори
факт преди 1 месец
Екзекуцията на тъмните финландци е закъсняла ... Някой ден ще има екзекуции на цветни привърженици на партиите ÷ червеносинизелени чернокафяви. Може и господин борисов и неговите приятели да засегнат... Тръгнахме към анархия и хаос.
18
0
 
38
 
! Отговори
Рашко преди 1 месец
Благадарение на публикация във Фейсбук от приятел на пострадалия, случая добива гласност, и трътлестите власти се виждат принудени да вземат отнашение и да симулират, че си вършат работата. Очаквайте след ден-два, случая да се забрави и обвиняемите за бъдат освободени, за да могат да довършат окончателно това, което са започнали. Този път, взимайки мерки да не ги разпознаят и хванат отново.
17
6
 
30
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 1 месец
Отдавна е време да се намеси армията! Но къде е тя!?….А полицията.... и тя отдавна е корумпирана,наредила се при бакшишите...И армията и полицията служат на чужди интереси!!!
16
2
 
9
 
! Отговори
така е преди 1 месец
До Анонимен 17

Нормалните тренират подмиване,за да ги похвалят "гостите"!
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГРАД КОЗЛОДУЙ

В Пловдив няма Факултето,а Столипиново!Плюс още 3 махали:Аджисан,Шекер и Арман махала!
14
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните кво ги интересува
13
1
 
31
 
! Отговори
Гаманов преди 1 месец
Абе Българския хелзинкски комитет си е ясно че не е Български,ама къде са ни десните организации и "патриотични" партии?
12
3
 
31
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 месец
Насилие и всекидневни зверщини от страна на ромите(които ни ядат хляба и ни пият кръвта) къде е "Българския"хелзинкски комитет?...
11
31
 
4
 
! Отговори
Арестуваните са: преди 1 месец
жители на ромския квартал "Нов път".

Пострадалият баща също е негов жител. Направил им забележка: "Ш* ти е*а майката б*клук, с б*клук. Да ти с*ра в устата л*няна! Хасмукар на вилица, със студена бирица!"

Първо бяха бухалки, после станаха дървени палки.

Как са го намерили, ако не се познават? Не са могли да му вземат номера на МПС-то? Пеша е бил...

Защо ни занимавате с такива глупости? Никой няма дори средна телесна повреда.

А и цял свят ви съветва "Стойте си вкъщи".
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нападат българските баби и дядовци, защото за техните възрастни баби и дядовци ги е жал, а за българските не изпитва съжаления! Това си е жив расизъм, дори в престъпленията, както и в изнасилванията изнасилват българки, а не ромки....
Имам чувството, че държавните органи, които трябва ВЪОБЩЕ не познават ромската психология в престъпността, просто не знаеме как расъждават като цяло!