Тумба роми с палки и ножове нападнаха мъж с бебе на ръце

Дни преди това пострадалият направил забележка на един от тях
217
Тумба роми с палки и ножове нападнаха мъж с бебе на ръце
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тумба роми са причакали и пребили с бухалки пред дома му млад мъж в центъра на Видин, докато държи бебето си в ръце. Жертвата е Владимир Скорчев, брат на зам.-кмета на града и син на кмета на село Дунавци. Историята бе публикувана във фейсбук от негов приятел.

Побойниците са задържани и се води разследване от прокуратурата, научи “24 часа” от местната полиция. При нападението е пострадала и съпругата на Владимир Скорчев, която отнесла шамари от няколко ромки, които придружавали мъжете си. Инцидентът е от събота по обяд.

Няколко дни преди това млад ром с БМВ за 100 хил. лв. профучал с висока скорост покрай местно заведение и едва не помита една от служителките му. 5 минути по-късно паркирал на заден ход, а в същото време зад колата му бил Владимир Скорчев, бутайки детската количка с бебето. За да обърне внимание на шофьора, таткото пляснал с ръка по багажника, за да предотврати инцидент. Младият ром от БМВ-то скочил и започнал да заплашва Скорчев с побой, но мъжът не му обърнал внимание и отминал. Три дни по-късно, в събота, около 11 ч Владимир Скорчев извеждал децата си на разходка. Отпред вече го чакали 6 мургави здравеняци заедно с младежа от БМВ-то. 

Всички били въоръжени с палки и ножове. Когато видели Владимир, те се нахвърлили отгоре му. Бащата носел бебето си на ръце, но това не спряло нападателите. За да го предпази се свил, и поел първите удари с гърба си. В същото време от входа на блока излизала съпругата му с другото дете. Жената започнала да пиши, когато видяла, че мутрите бият мъжа ѝ, а той се опитва да спаси детето им. Тогава се нахвърлили и върху нея с шамари. В суматохата Владимир успял да й даде детето, което държи в ръцете си, и тя влязла във входа. Той остава навън и е линчуван от ромите. Боят продължил няколко минути и е заснет от охранителните камери на блока, в който живее пострадалото семейство. 

По случайност по същото време с колата си минал приятел на Владимир. Когато видял мелето, спрял и се притекъл на помощ. Набили и него, но вече двама, те успели да прогонят нападателите. Тумбата побягнала, но още същия ден 4-ма от тях са издирени и задържани в полицията.

Според местните побойниците са от голяма ромска фамилия, която наскоро се завърнала от Словения. Знае се, че се занимават с бизнес. В социалните мрежи парадират с килограми злато по телата си и лъскави лимузини.

“В XXI век, в страна от ЕС някой успява да планира и осъществи нападение над баща на две бебета в центъра на Видин в 11 ч на обяд. Това означава, че тези хора нямат никакъв респект от закона, нямат морал и място в нашето общество”, пише приятелят на Владимир Скорчев, който разказа историята във фейсбук. Той подчертава, че не иска етнически коментари, защото няма значение дали извършителите са роми, турци, българи, или хора от други етноси. Категоричен е, че ще следи случая и разследването по него, “защото от това зависи дали градът ни ще остане спокойно и добро място да отгледаш децата си, или ще се превърне в свърталище на престъпници”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Бдинец преди 3 години
Питам защо админите ме изтриха, нямаше нищо особено в текста ми, само факт - преди години мъжаги от с.Буковец бяха пребили с тояги и лопати крадци-ромциреи. Откарали са ги с каруци до болницата. Набезите спрели!Не съм призовавал към подобни действия сега - в евроатлантическа натовска Подмандатна територия!Онова е било при лошия соц, и тогава е имало ромейски нападения, макар, че Народната милиция не си поплюваше!
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
видяла, че мутрите ....Мутрите са други! Не извращавай българския език!
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На соца единственото хубаво беше че ги бяха поставили на място ромите... Сега с тази толерастия само субсидираха развъждането им и последствията са налице...
112
1
 
13
 
! Отговори
Е преди 3 години
Браво на тези българи!Двама срещу въоръжена глутница индийци!
111
2
 
9
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Тези турски маангаля ще лежат.Вече няма прошки.А... и проверка на доходите!
110
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Смятам че закона е достатъчно справедлив в този случай нападателите дълги години да прекарат в затвора. Не трябва да се обиждат на етническа основа обаче, защото точно това ще им помогне да се измъкнат.
109
2
 
17
 
! Отговори
Ненчо преди 3 години
Как ни бият, *** си траем.
108
1
 
29
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Вече имали обвинение за средна телвсна повреда и ХУЛИГАНСТВО казаха по новините. Хулиганство ще е ако се спречкаме на улицата и спонтанно се шамаросаме. Тук обаче имаме умишлено нападение с оръжия. Не е спонтано.Това в норнална държава ще си е направо умишлен опит за убийство. Ама нали накрая трябва да получат само условни присъди. Всичко вече е планирано.
107
1
 
27
 
! Отговори
кемаф преди 3 години
А на времето след такава трагедия , излизаха с танковете.
106
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Големи региони от страната вече са под ромско иго!
105
2
 
25
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Защо админа трие съвсем обективни и уместни постове който отразяват ромската действителност. Но не прави същото с такива който всяват омраза към България и българската нация и общество?
104
1
 
19
 
! Отговори
ккк преди 3 години
Горещ катран и кокоши пера. И да съхнат на слънце.
103
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народната полиция.ни пази?!Ами бре.Пазеше народната милицияТези биха им изгнили кокалите в пандела
102
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО да се самосезира, тука се насажда омраза към най-онеправданият етнос в България.
101
1
 
18
 
! Отговори
Сър гатлинг преди 3 години
До кога ще.търпим?Оставка и народна власт и народен съд.Още този месец. Колкото по рано толкова по добре.
100
1
 
20
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Една седмица ми трябва власт и цялата държава ще оправя
99
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 3 години
Кой ще им провери "бизнеса", доходи, данъци, кой? Абсолютна с.ан, дано биячите получат заслуженото.
98
2
 
38
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Някой виждал ли е ром в учебна кола???Щото аз още никога не съм виждал.
97
3
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Днес.бг....Отпадате ми от полезрението.За нищо не ставате ***! Каква е тази цензура?
96
2
 
8
 
! Отговори
тъменбалканскисубект преди 3 години
До православен патриотКойто бяга рано или късно го настигат!