10 души от завод "Костал" в Пазарджик са с коронавирус

В добро здравословно състояние са, под домашна карантина са
Обновена: 20 май 2020 16:36 | 20 май 2020 16:20, Анисия Иванова
11
10 души от завод "Костал" в Пазарджик са с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

10 души от завода за авточасти "Костал" в Пазарджик са с положителни проби за коронавирус, съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев на редовния брифинг на Областния оперативен щаб.

Заразените са установени след масово тестване на работниците

Всички установени са в добро здравословно състояние и са поставени под домашна карантина и наблюдение. Производствените линии и помещения, в които са работели заразените, са затворени и дезинфекцирани.

В момента там работят не повече от 100 души, като се прави нов режим за работа, допълни Стефан Мирев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Прибързаха преди 3 години
Прибързаха с хотелите и ресторантите.Не е правилно заради туризма да се юрнат пак хора да щъкат по Европа и пак да ръсят.Вижте в Китай как ги повтаря и пак затварят градове заради единични случаи дошли от Русия . Пък умните политици в Европа ще позволят на тълпите пак да ходят по хотели и курорти.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това в завод.Фитнеси, заведения, хотели молове. Там не знам какво ще стане. А за детските градини не ми се мисли
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костал да умиргат! Хич не ми пука за мафиотите които бяха в картел за ниски заплати в Смолян.
4
5
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Всяка фирма и хора в нея ще пострадат и финансово , ако заради заразени служители тя преустанови работа.Пазара и конкуренцията също ще ги блокират в последствие. Това ще предизвика едно масово заразяване. Затова не трябваше да отпаднат някои от мерките.Много заразени означава и много фалити на фирми и предприятия.
3
2
 
8
 
! Отговори
Кюстах преди 3 години
Ами никой освен ром не иска да работи за 300 ле, които стиснатите немци дават. Скоро и ромите няма да искат, нищо, че и толкова работят. Просто Костал си мислят, че са в Мексико или Индонезия. Да си обират крушите. От такива инвеститори България няма нужда.
2
2
 
5
 
! Отговори
www преди 3 години
До Анонимен 4Едва ли ще останат безработни. Първо, когато си в отпуск по болест не могат да те съкратят. Второ, ако те съкратят след това или трябав да те обезщетят и ще отидеш на борсата, където ще взимаш пари още известно време или ще трябва предизвестие...Отпадането на мерките ще доведе до някои и други огнища... но... както пише в статията от 10 човека всички са ОК и сигурно ще си останат ОК. Ако не се бяха направили колективни тестове във фирмата им, вероятно нямаше никой да разбере
1
5
 
3
 
! Отговори
първи преди 3 години
ПЪРВИ!