Турция пак приема здравни туристи, включително и от България

Пациентите могат да бъдат придружавани максимум от 2 лица
Обновена: 20 май 2020 12:45 | 20 май 2020 12:45, Елка Василева
13
Турция пак приема здравни туристи, включително и от България
Снимка: архив, БГНЕС

Турция започва да приема отново здравни туристи. Пациентите от 31 страни, сред които и България, ще могат да пристигат в страната.

Необходимо е пациентите първо да се регистрират в листата на фирмата „Международни здравни услуги“ към турското здравно министерство. Сайтът е достъпен на английски, арабски, руски, турски и френски език.

След предварително одобрение на заявката разрешително писмо за пътуването ще бъде изпращано на съответните институции в страната, от която е пациентът.

Пациентите могат да бъдат придружавани максимум от 2 лица. Всички те ще бъдат допускани на територията на Турция, ако покажат документи за отрицателен тест за коронавирус в родната им страна в последните 48 часа.

Още по темата

Друга възможност е при влизaнe в Турция нa пaциeнтитe и на тeхнитe придружитeли да ce направят PСR-тecтoвe зa COVID-19 cрeщу зaплaщaнe или да ce взeмaт прoби зa PСR-тecт.

След като влязат на територията на страната, желаещите да получат лечение в Турция ще бъдат настанявани в лечебните заведения, с които имат договорка и никъде другаде, предаде БНР.

По-рано вестник „Хюриет“ съобщи, че се очаква турските болници да се върнат към нормалното си функциониране и да примат редовните пациенти от 1 юни. Броят на пандемичните болници в страната щял да бъде постепенно намален, твърди изданието, но допълва, че в някои големи градове като Истанбул и Анкара с по-голям брой заразени те ще продължат да функционират.

По-рано правителството обяви всички болници, които отговарят на определени минимални критерии, за пандемични и ги задължи да приемат болни с COVID-19. За момента обаче липсва официално потвърждение на изнесената от вестника информация.

В края на май турските авиолинии подновяват 60% от вътрешните, както и международните си полети до 22 дестинации в 19 страни, но България не е сред тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 3 години
Съжалявам , но не си осведомен добре. Да , не сме дестинация за медицински туризъм , но идват и тук чужденци за да се лекуват и за зъболекарите ни, а и наши хирурзи са канени в чужбина да оперират . В интерес на истината в такива страни известни с медицинския си туризъм или пластични опирации има винаги нещо гнило особено когато става дума за трансплантации
8
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 години
ЗАБАВНИТЕ ВИ КОМЕНТАРИ , НИКОГА НЕ СТИХВАТ.ПРОПУСКАТЕ ФАКТА, ЧЕ НАЛИ ИЗ ОНЕЗИ ДНИ БАТИ БОЙКО САМ СЕ ПОХВАЛИ ПРЕД МЕДИИТЕ, ЧЕ ЛИЧНО Е МОЛИЛ ЕРДОГАН, ДА ДОПУСКА "БОЛНИТЕ" БЪЛГАРИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ТАМ.*** ТЕ И НЕМЦИТЕ ХОДЯТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ТАМ.ЧУДНО ЩО В НАШАТА БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ИМА ЕДВА 2200 ЗАРАЗЕНИ ОТ КОВИД19 - НИКОЙ НЕ ИДВА ДА СЕ ЛЕКУВА????????????
7
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
За много държави туризма е основно перо в бюджета им. Секне ли кранчето...държавата е пред фалит. Има и бизнеси за които които туризма и чуждите граждани са почти единственото от което съществуват Не е чудно тогава , че те ще направат всичко възможно това кранче да не секва .
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия май идеята им за "туризъм" е "елате, пък ще видим. Ако имате късмет, ще ви пуснем някъде, където МОЖЕ и да пълно със заразени местни (нали не мислите, че на местните ще им правят тестове преди да отидат на работа?), ако нямате, новия медицински туризъм за да пълним болниците с "потенциални" заболели е на ваше разположение"Болниците им дали няма да се изкефят?
5
4
 
6
 
! Отговори
??? преди 3 години
Държавниците се интересуват само от пари .Тръмп, ЬДоган, Барабар Петко-нашия и всички около него. Хазнатааааа поизпразни се!
4
7
 
4
 
! Отговори
roshani izila преди 3 години
а тука дали ще има нещо подобно или кокто винаги всеки може да дойде само и само да му вземат парите на туриста?
3
10
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Здравни туристи ?!Да не ви дава Господ, да ходите на такъв "туризъм" !
2
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция е една от държавете с най-много заразени, вие нормални ли сте? Веднага забранете посещенията в Турция с цел туризъм.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го четем за 19 път реклама ли им правите???????????????