НСО с позиция заради обвиненият в убийство неин служител

При установена вина да понесе цялата отговорност пред закона
21 май 2020 13:17, Александър Попов
58
НСО с позиция заради обвиненият в убийство неин служител
Снимка: БГНЕС
Националната служба за охрана излезе с официална позиция, след като стана ясно, че неин служител е обвинен в ръководене на престъпна група. Според изненсените от прокуратурата по-рано днес данни, той е подполковник и е отговарял за охраната на обществени събития.
Още по темата
Същата група е разследвана за убийството на Станка Марангозова.
 
Ето и позицията на НСО:
 
По повод обявено доседебно производство за предумишлено тежко престъпление, извършено на 10 октомври 2019 г., срещу членове на организирана престъпна група, за ръководител на която бе обявен служител на Националната служба за охрана (НСО), НСО заявява, че на Военноокръжна прокуратура-София се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.
 
Ръководството на НСО очаква на Службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя.
 
НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамота - държат се като някакви мафиоти. И то се видя какво представляват и тия Охранители, както всички. Господа, скромността и дисциплината са качествата, отвели много общества на върха. А байганювщината докъде докара нас..
47
6
 
4
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
Прецедента Радев да каже нещо по-въпроса.НСО му е лично подчинено!
46
0
 
2
 
! Отговори
До 48 НЕбългарин преди 3 години
Преди 1989 всичко беше в МВР, като там имаше две структури - милиция и ДС. След 1989 повечето структури от ДС станаха част от днешното ДАНС. УБО сега е НСО отделно от МВР, но това не променя нищо. Всяка държава има ДС, като името няма значение.
45
0
 
2
 
! Отговори
До 48 НЕбългарин преди 3 години
Структура на ДС1925 г.Отделение за външна сигурностОтделение за вътрешна сигурностВ началото на 1944 годинаОтделение А борба с нелегалните политически организацииОтделение Б външно контраразузнаванеОтделение В борба с некомунистическите политически организацииОтделение Г връзки с германското разузнаванеОтделение Д контрол на печата и легалните сдружения
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По закон президента назначава шефа на НСО и заместниците му, но след съгласуване с правителството, утвърждава структурата на НСО и дава генералски звания. Това са правомощията на Радев по закон.
43
3
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 47Ми то е едно и също бе!Българската НСО е правоприемник на бившата служба УБО, охранявала Тодор Живков.А бившата служба УБО е отдел на бившата КДС (Тоест Комитет за Държавна Сигурност, а не просто ДС).А бившият КДС беше филиал на съветския КГБ.Впрочем, името на български е буквален превод от руски!
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не виждам защо трябва този Президент да се охранява от българска НСО след като него го охранява кремълското КГБ !
41
0
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Какви е деца раждалаРажда и ще раждаБългарска майка юнашка...Да се чуди човек това държава ли е или развъдник на престъпници. Клетви за вярност и принадлежност са просто театрални постановки и карнавални джумбурета.
40
9
 
2
 
! Отговори
Митев преди 3 години
До оооПърви ще се издъни Президента!!!
39
0
 
12
 
! Отговори
upsurd преди 3 години
Некои куки май са много лоши мутри!
38
15
 
6
 
! Отговори
охрана преди 3 години
До Анонимен 34НСО охранява единствено президента РАДЮВ или лице поръчано от него.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото понесоха отговорност след няколкото катастрофи напоследък - всичко заметоха под килима.
36
17
 
7
 
! Отговори
простотия преди 3 години
Абе какво искате от този човек, той не може да се напише речите, толкова е т.ъ.п , че Деса му ги пише. Казват, че след като Иво Христов отиде в Брюксел, Деса му пише речите. В целия му екип няма един който може да сглобява речи. Вижте докъде сме се докарали, една лека жена да управлява цял един народ. Да задава посоки.
35
16
 
10
 
! Отговори
наглеца Радев преди 3 години
НСО се ръководи от Радев. "Ако аз управлявах, нямаше да се краде, само може да се убива" Да го видем сега какво ще каже, или ще се сниши, или ще излъже нещо.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре е Радев да вземе Борисов да го охранява...така поне ще е сигурен,че "наистина" ще го пази някой...
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УБО/НСО ВИНАГИ СА БИЛИ СЛУГИ, БАВАЧКИ, ХАМАЛИ И ТЪПКАЧИ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ. Още от 1944г.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСО съществува само и единствено за да не се налага Борисов,Доган и Пеевски да плащат за своята сигурност(на частни охранителни фирми)Което си е един много голям разход.При сегашното положение Държавата плаща целия този масраф,като се отделя огромен човешки,финансов и технически ресурс за охраната им.Поема се от всички български данъкоплатци.Служителите на НСО съответно са се превърнали в слуги на властимащите,което положение им осигурява редица облаги,привилегии,високо заплащане и безнаказаност
31
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този подполковник вероятно е внедрен в НСО от Борисов ,за да компрометира президента Радев...аман от долни герберастки номера...герберастките тробове тук,също са внедрени от Борисов ,за да компрометират президента ,ама едва ли някой им се вързва...само дето си харчат парите вместо да ги дарят в борбата срещу вируса...дано този вирус да тръшне герберастките *** ТУК,което ще е справедливо възмездие за тези предатели мизерници, продали се за няколко сребърника...
30
0
 
10
 
! Отговори
ооо преди 3 години
вси4ки на детектор!!(предложение към президента)
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаранцияя, този са го знаели всички, че изпълнява поръчки.Сега, просто е изгърмяял.А, ако не са знаели...егети и слубите, егати и вътрешните отдели...и т.н.Заплатите в НСО сигурно са по 2-3 хлд лева.А, този сигурно е живеел в Бояна и е карал коли за по 100хлд. ИИи..никой от шефовете му, колегите му...и който и да е около него, не е заподозрял...или да се е замислил, как стават тези неща???Хайде беее!!!