Бивш шеф на НСО: Да се засили вътрешната сигурност в службата!

Поръчковите убийства се разследват най-трудно, посочи Румен Миланов
Обновена: 22 май 2020 13:50 | 22 май 2020 12:26, Анисия Иванова
54

Прокуратурата повдигна обвинение срещу действащ служител на НСО, който е бил в основата на група за поръчкови убийства. Тя е съпричастна към убийството на бизнесдамата Станка Марангозова през миналия октомври. Обвиненият е с чин подполковник и работи от години в службата за охрана, обезпечавайки сигурността на обществени прояви и висши държавни лица.

Бившият ръководител на НСО ген. Румен Миланов каза пред "България сутрин", че трябва да се засили вътрешната сигурност в службата за охрана.

Още по темата

"Трябва добре да се познават всички служители, техните семейства и начина им на живот. Защото те са много близо до хората на най-високите етажи на властта", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Ген. Румен Миланов посочи, че не трябва всички служители на НСО да се отъждествяват с конкретния случай.

"Има много лоялни хора в службата. Началникът на НСО обаче е разбрал последен за случая. А той трябва да знае, защото има опасност за сигурността на службата", коментира събеседникът.

Бившият директор на НСО заяви, че поръчковите престъпления и убийства се разследват най-трудно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Настоящ шеф преди 3 години
Що не си гледаш пенсията и некролога дето стърчи от джоба ти ами акъл ръсиш?Да си трепал и крал като си имал власт ***,едва ли не си го правил.Я си спомни на колко народ живота си провалил!
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябва да се закрие бе!Това сега се казва НСО а през соца се казваше УБО.Не съм съгласен да плащам данъци за такава социалистическа служба никому ненужна!!!!!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като такъв високопоставен служител на НСО се е занимавал с поръчкови убийства, а президента не е знаел означава само едно - не е за това място и следва подаване на оставка. Ако пък е знаел, а си е траел - тогава е за едно друго място както казва другаря Румен Гечев.
19
2
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
В НСО заплатите не са никак малки на фона на мизерията из страната. А и половината от тях бичат час мак или бизнес на името на роднина. Много от тези служители са предатели, които продават секретна информация за собствени облаги, а за интелекта им не искам да говоря.... нивото в службата е под всякаква критика - шофьори и телохранители с 12 клас
18
1
 
10
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Краино време е в БГ да почнете да работите като в САЩ ! 1/...даваме 100 000 $ за информация за тежко престъпление .довела до разкриването ..АКО няма резултат ..2 / ...даваме 2 000 000 $ за информация ..ще се наредят на опашка със информация
17
2
 
5
 
! Отговори
Онбонго дава Любов преди 3 години
Хахааааа.дадааа...бухалките на ДС!30год демократична история!!!пс:збам за кво говоря!!!
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мнения или препоръки не вършат работа. Румен Радев подава оставка и НСО се разпуска . След това се обявява конкурс за десетина охранители на най висшите държавни длъжности и това е .
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз наречена поръчка да не е обвързана с ремонт на партиен дом за реконструкция и договори за охрана на материалите за почасова охрана нощно и дневно време на който обект един охраник падна в дълбока шахта.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА се разпусне !!!! Официална държавна МАФИЯ !!!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСО се е превърнало в свърталище на бандити, разбойници и мафиоти, явно шефът им хлабаво ги държи или закрийте НСО или турете нов шеф.
12
0
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Обществена тайна е че има от години отряд килъри работещи в висшият ешалон на МВР- След отвличането на дъщерята на Брендо с -цел да не пропее в Италия за тесните си връзки с БГ Правителството- най вероятно е ползван такъв отряд -Отряд с протекцията на Държавната Мафия- лошото че че Отрядът е почнал явно да работи на "частно" И в тази връзка (Божков Галеви ит .н.) КЪДЕ Е БРЕНДО??
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Поръчковите убийства се разследват най-трудно"Напротив, поръчковите убийства се разследват НАЙЛЕСНО! Понеже има най-много пробойни от които може да се извлече информация и да се стигне до извършител. Имаш поръчител, имаш изпълнител, а понякога има и посредници. Все някой от тях или ще се издъни или ще пропее. Неслучайно има една прикзка "На вълка му е голям вратът, защото сам си върши работата!".
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не са по-корумпирани или по-неморални от западноевропейците например, напротив, просто в България няма механизми за контрол.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това говори за безсилие, този призив. И не само безсилие...
8
6
 
11
 
! Отговори
умен преди 3 години
До ..Умнико, НСО е на подчинение на любимия ти льотчик президент.
7
1
 
16
 
! Отговори
Кога преди 3 години
А лицата от прокуратурата, власта,съда и МВР с който е общувал нямали дасе разследват или пак ще се потулват нещата?!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На водещата вишнавото и отива, семпло и елегантно. Браво.
5
1
 
11
 
! Отговори
Веднага преди 3 години
Същото положение в цялата"система"там има лица който работят само за да получават защита от служебното си положение и да извършват престъпления безнаказано,нужна е дълбоко почистване на службите за сигурност...
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото хубаво нещо в прокуратурата е Сийка Милева,говорителката ха ха :)
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" Началникът на НСО е разбрал последен за случая "" ... във всички затворени структури като НСО има корупция и престъпност. Трябва непрекъснат, безмилостен контрол, като на запад, няма нужда управниците ни да изобретяват топлата вода. Тя отдавна е изобретена.