Дрон показва смразяващи кадри над гробищен парк в Бразилия

Пикът на коронавируса в Бразилия тепърва предстои
25 май 2020 20:36, Анисия Иванова
79

С над 22 000 смъртни случая и повече от 330 000 инфектирани - Бразилия се превърна в център на заразата от коронавирус в Латинска Америка. Вирусът се е разпространил широко сред най-бедните и по-младите хора.

Заради тежката ситуация Съединените щати забраняват влизането на чужденци от южноамериканската страна.

В гъсто населените предградия на Сао Пауло коронавирусът е превърнал ежедневието в борба за оцеляване. Предпазните средства са лукс за голяма част от хората, живеещи в бедните райони, съобщава Bulgaria ON AIR.

Мнозина са загубили работата си и разчитат на хуманитарна помощ. А тези, които все още имат препитание, се страхуват, че могат да пренесат вируса вкъщи, но не могат да си позволят семействата им да останат без приходи.

Експерти предупреждават, че пикът на вируса в Бразилия тепърва предстои, а интензивните отделения на болниците вече са изправени пред крах.

Смразяващи кадри от дрон, заснети над гробищен парк в Сао Пауло, разкриват мащабите на трагедията. Заради високата смъртност денонощно се копаят нови гробове.

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, който определя Ковид-19 като обикновен грип, продължава да води ожесточена битка срещу рестрикциите, наложени на щатско ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как сте експерти?Има ли вирОЗ?
70
3
 
5
 
! Отговори
Годжи милионера преди 3 години
Годжи мина от далавери за стотици хиляди покрай лечение на наши хора във ВМА и държавни поръчки за оборудване и ремонти, към далавери за милиони покрай цирковите (ниско соц ниво на плашене, сопа, фуражка, мирен!) си номера. Вие си вервайте, то и на царю вервахте, на бокича, на костов демократа, на плевнелиев добрия, на станишката и други.
69
4
 
9
 
! Отговори
9300 на ден преди 3 години
Някой пропуска да каже, че в Бразилия преди короната статистически умират 9300 души на ден. В един мнигомилионен град те спокойни са 500-800 на ден. Очевидно трябва да се погребват. Не мисля, че ако короната изчезне всички ще заживеят по 250 години....Иначе евала на сайтовете, професионални статии, не търсят шок и ужас. Само ми е чудно, защо не снимат в онкологията на ИСУЛ или в тази на Дървеница - там са повече труповете, а и можем да откажем цигарите, като видим някои неща.
68
4
 
11
 
! Отговори
кво вийдаме на този преди 3 години
"смразяващ кадър" - 5 бразилски копача копаят дупки приличащи на гробове по средата на нищото - дори път не се вижда как става това:Сорос се изръсва 100$ за 5 копача, закарва ги в дивото и почват да копаят гобище за да се получат тези "смразяващи кадри"*** цущо бълнуваше за купища труповегенерала хомосексуалист сущо ни пожела яко да измремето така се правят юдо-масонски "новини"
67
1
 
0
 
! Отговори
Кой преди 3 години
Ще накаже предателите, ако не аз и ти!
66
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа пикът предстои...а в България дойде ли, че вече го чакаме 2 месеца. А тая седмица, а другата, а следващата...не та не. Сега в Бразилия ли го емнахте? Ама Бразилия в момента е анти либерастична нация, не мисля че ще се вържат на врели-некипели
65
9
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ФактГолям майтап - някой се е кръстил "факт", като същевременно няма и найелементарна представа за какво приказва "от коронавируса били умрели..." От коронавируса не е умрял нито един човек никъде по света. Да кажеш че е умрял някои от коронавирус е все едно да кажеш че е умрял от "старост". Защото от "старост" не се умира, но възрастните хора развиват много по-често от младите разни заболявания, и ако развият смъртоносно заболяване - умират. Вследствие на старостта, но не и от "старост".
64
4
 
8
 
! Отговори
До анонимен 56 преди 3 години
Твърдиш, че Youtube дава достоверна информация относно заразените в Беларус и смяташ, че си адекватен? Аз живея в Беларус и твърдя, че данните които дават не са даблече от истината. Тук е спокойно и живота си върви без никакви изменения и паника.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е оня с "няма такава държава" да види каква държава има, и не само тази от репортажа.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е капитализъм.
61
5
 
14
 
! Отговори
Мхм преди 3 години
До дядо от селоМай нещо шведите се чудят защо тяхната не "работи".Мангъров к'во казва по въпроса?
60
8
 
25
 
! Отговори
НКВД преди 3 години
А в гробовете - убитите за деня в Рио,починалите бездомници и някой и друг алкохолик,бежанец и наркотрафикант опушкан от полицията.И манипулацията е готова.В Бразилия е такава мизерия,че там има нужда от гробове и без никакви вируси да има.В гетата им е АД.Данте ряпа да яде!Ако мислите,че ние сме най-зле,идете поживейте в бразилско гето.Бойково-Нинова БГ ще ви се стори рай!
59
8
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"съобщава Bulgaria ON AIR."====================Хммммм.......
58
10
 
22
 
! Отговори
Троле Евреиски преди 3 години
До Фактв Ню Йорк които и да умре все за умрял от ковид го пишатбезсрамни юдо-масонки лъжи !!!ето това е пандемията ви !
57
10
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Странно е "разсъждение" омаловажаващо смърт по някаква причина, в случая COVID-19, защото починалите по други причини било много повече. По тази "логика", нито една от причините за смъртта не е важна, защото останалите починали са много повече. Например при 108526 починали в България през 2018 година, какво са 600-700 човека починали заради катастрофи? 4866 са починалите през 2018 от болести по дихателната система, главно от пневмония, но това е нищо при над 108000 починали общи в България, нали
56
10
 
17
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
По толкова бездомници погребват само за ден,да смятам ли другите дето не им стигат парите за нормални погребения ?Това е пропаганда
55
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редно е като ще ни плашат с такива кадри да питат гробарите по колко гроба са копали преди година и колко сега. Иначе си е чиста пропаганда, манипулация и заблуда.
54
16
 
10
 
! Отговори
Врач преди 3 години
Ако пилота беше премиер и тук щяха да се копаят гробове така.
53
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я колко страшно. Направо умрях от страх. В Бразилия има средно 36 убийства на 100000. Рио е 12 милиона, това са 4300 убийства на година. Колко още умират от болести, катастрофи и наркотици? Нормално е да копат гробове като за последно. Кого пак плашите и манипулирате? В света всяка година умират между 250000 до 500000 от грип. От ковид колко станаха? Аман от манипулации. В Беларус що не мрът бе ? Нали е мн страшен тоя вирус.Славяните в бг са дошли точно от Беларус, има да чакате българина да мре
52
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бразилия все още е далече от нивата в Европа, но поддържат висок темп на заразяване и смъртност, което при такава голяма държава е страшно. Вчерашните данни за Бразилия, преизчислени през населението им и това на България са все едно в България за ден да има 535 заразени и 23 починали.