Почина йогата, който твърдеше, че не е ял и пил вода 80 години

Прахлад Джани беше обект на медицински проучвания
26 май 2020 17:30, Елка Василева
85
Почина йогата, който твърдеше, че не е ял и пил вода 80 години
Кадър: YouTube

Индийски йога, който твърдеше, че не е ял и пил вода в продължение на 80 години, почина на 90-годишна възраст, съобщи Франс прес.

Прахлад Джани стана обект на медицински проучвания, но и на много съмнения относно истинността на твърденията му. Аскет с дълга бяла коса и с халка в носа, той бе родом от малкото селце Шарада в щата Гуджарат в източната част на Индия.

Отшелникът твърдеше, че от 11-годишна възраст не е консумирал нито храна, нито вода. "Той се спомина в дома си от старост във вторник", каза неговият съсед Шитал Шаудхари.

Йогата твърдеше приживе, че е бил благословен още като дете от индийската богиня Амба-Мата, която го дарила със свръхестествени способности.

"Получавам еликсира на живота през дупката на небцето си , което ми позволява да живея без храна и без вода", заяви йогата пред АФП през 2003 година.

Не е възможно да се провери дали аскетът наистина е живял толкова години "от въздуха". Според медиците на толкова дълго гладуване е невъзможно да издържи човешкото тяло, да не говорим за лишаване от вода.

Джани си спечели малка група последователи и предизвика интереса на учените. Те го изследваха на два пъти - през 2003 и през 2010 година.

По време на второто проучване, когато през цялото време е бил следен денонощно от камерите, Джани успя да издържи без да се храни, без да пие вода, без уриниране и дефекация в продължение на две седмици.

С това си постижение той предизвика учудването на наблюдаващите го лекари.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умопомарачителия резултат от статиката е, че се налага да се ядът пържоли. И да ни е Гадно с вино. И какво като е умрял?
53
1
 
5
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Много интересен филм, я ми разкажи повече. Твойте сметки за храна са сигурно 0? Нали ядеш само молитви...
52
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Духовната храна е истинската. Но колко от вас наистина вярват. Исус Христос сее хранел с духовна храна и молитва. Колко от вас се молят. Колко от вас вярват в Бог. Като изключа тези които ходят на църква за да се молят за пари и късмет от тотото. Не, истински вярващи няма. Затова няма да издържите и ден без хляб и вода. Вярата е и хляб и вода за наистина отдадените на Бога.
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно е имало слънчево затъмнение и е пукнал от глад.
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек не може да издържи без вода дори два-три дни,какво остава за две седмици?Пълни глупости!А много от хората гладували през ВСВ,са толкова измършавяли,че въпреки,че са ги освободили са починали или въпреки,че започват да се хранят, са умряли от самото хранене,защото първо се дават течности - бульони,сокове дни наред,след това се дават пасирани супи или рядки каши цял месец минимум и чак тогава може да се приеме нормална храна,иначе ще умрат.
49
0
 
0
 
! Отговори
о чудо преди 3 години
до 47Ми явно магарето се учи по-бързо, аз какво съм виновен...
48
0
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До ЗозоСамо когато пиеш аперитив! Всичко след това не е другите две неща!Поздрави!
47
4
 
12
 
! Отговори
А пък Джасмухин... преди 3 години
Онази австралийска печалбарка от филмчета и книжки, дето само на прана и космическа енергия караше. А като я подложиха на тест с денонощно заснемане, щеше да изфиряса към края на първата седмица и наблюдаващият лекар прекрати експеримента, за да не го съдят за смъртта й. В имението й - винаги пълен хладилник. И е отговорна за смъртта на поне петима кукувци, които й се вързаха на щуротиите. Индийският дедик е бил от същите хитреци. Две седмици издържал, разправяй ги тези на шапката ми.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАуката, с помощта на "медиите" е внушила на 80-те% от населението, че всичко е ясно, знае се и е под контрол. Но действителността е съвсем, ама съвсем друга.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз така - тъкмо научих магарето да не яде, и то взе че умря......................."Взе, че умря" след 80г.А, ти аха да кажеш нещо умно, взе, че се ос ра.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ислородът го е убил. Ако беше спрял да диша, щеше още да е жив.
43
0
 
0
 
! Отговори
При Карбовски преди 3 години
гостува един българин, преди няколко години, шофьор на такси, който твърдеше, че не ял от 2години. Може да намерите записа и сами да си прецените дали този скромен, непретенциозен човек е мошеник.
42
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия има индивиди,които вода не са пили сигурно 90 години..
41
11
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Браво на човека. Духовната храна, която черпим е по-важна от физическата.
40
5
 
10
 
! Отговори
до "Тоя филм го преди 3 години
Твоят филм го знам - "Ефектът на Дъниннг-Крюгер" - когато човек е толкова ***, че не може да осъзнае колко много е и затова се мисли за умен, та почва да раздава квалификации, оценки, все "от последна инстанция".
39
0
 
9
 
! Отговори
eee преди 3 години
това е прекалено веганско и антиваксърско
38
6
 
3
 
! Отговори
опитен преди 3 години
Правил съм една седмица без вода и храна, без да си нарушавам ежедневния ритъм.Не е нещо кой знае какво.Преди години се носеше митът, че човек издържа без вода 3 дни.
37
1
 
10
 
! Отговори
регулировчик преди 3 години
"Джани успя да издържи без да се храни, без да пие вода, без уриниране и дефекация в продължение на две седмици."..............................По-точно лекарите успяха да издържат да го наблюдават две седмици денонощно.
36
1
 
37
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Дядо почина миналата година на 97 години,да почива в мир През целия си живот ядеше всичко,пиеше всичко от домашни вина и ракии до купешки *** и уискита а и булките задиряше.Аз искам да съм,като дядо а не,като този индиец с бялата брада!
35
4
 
13
 
! Отговори
Тоя филм го знам преди 3 години
Човешкият организъм може да издържи учудващо дълго без храна - на един познат му се беше спихнал мозъкът в края на 80-те години и стана същински индийски аскет на местна почва. Издържа две пълни гладувания по 45 дни, нататък не знам, зачезна нанякъде, може би към новата си духовна родина. Но "80 години без вода" означава автоматично и без изключения, че е долнопробен мошеник. Пробвано е и доброволно, и по неволя с винаги все същия резултат - фаталния. Затова без "лека му пръст" на лъжеца.