Почина йогата, който твърдеше, че не е ял и пил вода 80 години

Прахлад Джани беше обект на медицински проучвания
26 май 2020 17:30, Елка Василева
85
Почина йогата, който твърдеше, че не е ял и пил вода 80 години
Кадър: YouTube

Индийски йога, който твърдеше, че не е ял и пил вода в продължение на 80 години, почина на 90-годишна възраст, съобщи Франс прес.

Прахлад Джани стана обект на медицински проучвания, но и на много съмнения относно истинността на твърденията му. Аскет с дълга бяла коса и с халка в носа, той бе родом от малкото селце Шарада в щата Гуджарат в източната част на Индия.

Отшелникът твърдеше, че от 11-годишна възраст не е консумирал нито храна, нито вода. "Той се спомина в дома си от старост във вторник", каза неговият съсед Шитал Шаудхари.

Йогата твърдеше приживе, че е бил благословен още като дете от индийската богиня Амба-Мата, която го дарила със свръхестествени способности.

"Получавам еликсира на живота през дупката на небцето си , което ми позволява да живея без храна и без вода", заяви йогата пред АФП през 2003 година.

Не е възможно да се провери дали аскетът наистина е живял толкова години "от въздуха". Според медиците на толкова дълго гладуване е невъзможно да издържи човешкото тяло, да не говорим за лишаване от вода.

Джани си спечели малка група последователи и предизвика интереса на учените. Те го изследваха на два пъти - през 2003 и през 2010 година.

По време на второто проучване, когато през цялото време е бил следен денонощно от камерите, Джани успя да издържи без да се храни, без да пие вода, без уриниране и дефекация в продължение на две седмици.

С това си постижение той предизвика учудването на наблюдаващите го лекари.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
И аз можем да издържим да не пием една седмица!Но на седмия ден вече не издържам, и... отварям шишето с ракията!
73
0
 
1
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 3 години
И МОЯ СЪПРУГ ПО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ СТОЯ ГЛАДЕН САМО НА ВОДА НО НА 37 ДЕН СЪРЦЕТО СЕ ПРЪСНА И ПОЧИНА. ТАКА, ЧЕ ТОВА САА ШАРЛАТАНСКИ ИСТОРИИ.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но пък е пушил трева до припадък, затова и е умрял толкоз рано. Трябваше поне до 108 години да изкара.
71
9
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Йогата е черна, упадъчна за душата религия, мимикрираща за невинна и дори "здравословна"! Пазете от йога вас и децата си.
70
7
 
9
 
! Отговори
Поредния перко-секта преди 3 години
И този и последователите му не са за изследване, а за тихо и кротко хоспитализиране в психиатриите. В БГ има вече много фенове на слънцеядите и всякакви други кукави сектанти. Изумителното е, че такива смахнати идеи са много популярни сред учителките, те са си тъ. пички и доверчиви патици по природа. Крайно време е за задължителни психотестове за всички в сферата на образованието в ***
69
2
 
1
 
! Отговори
Tr izmet преди 3 години
Той и ердоган каза, че победи вируса, ама на куково лято.
68
3
 
13
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
5 жи, тва е положението. Ше ни измори всички, ей на и йогите почнаха да мрът кат мухи
67
15
 
9
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП ДАЖЕ ДО ТОАЛЕТНА НЕ ХОДЯТ...САМО И САМО ДА СИ ПЛАТЯТ ЧЛЕНСКАТА ВНОСКА..ВСЕКИ ОТ ТЯХ ЩЕ НИ НАДЖИВЕЕ...НА КУКОВО ЛЯТО
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да позная, от толкова шмекеруване е загубил мобилност и способност да си върши шмекериите сравнително рано, в резултат на което остава под грижата на последователите си, които действително му вярват, и го оставят да умре от глад или жажда, понеже не ги е светнал, че всичко е шмекерия, и те са прекалено глупави за са наясно, че всички свръхестествени работи са шмекерии.Ако тоя беше легитимен гуру, трябваше да живее поне 255 години...
65
5
 
21
 
! Отговори
българин преди 3 години
Просто се чудя как може да има толкова умствено ограничени хора да вярват, че някой може да живее години без да яде и без да пие!Дори на концлагеристите в нацистките концлагери са им давали нещо макар и малко да ядат!На човек трябва да му е извършена лоботомия за да вярва на подобни тъпoтии!!!Това е като да измислиш вечен двигател!Били го изследвали йогата в престижни университети?! Моля?!Проверих въпросните изследвания и да, вярно е изследван... в психиатрични клиники!
64
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противно племе от лъжци, измамници и крадци.И там, и тука са си същите, разлика няма.
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майка Индия е друг свят! Потърсете в търсачкатa примерно-" street dentist in India", става и нещо за магове, лечители и др., има всякакви и не е незаконно да лекуваш зъб на тротоара!! Един въоражен с дърводелски пили, клещи и отвара прави зъби, а при нужда може да ремонтира велосипед.
62
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла Индия е пълна с такива като този...Единият стоял на един крак 1000 години, другият не слизал от покрива 800 години, този пък не бил ял и пил 80 г. И кво са правили тия през цялото време...?Злобарки? Ха ха... бaxти бaлъцитe... тези да ги разправят на старата ми шапка...Ае, въз...
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих написал статия за вкусът на сливите. Чисто веган явление.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше излъгал щеше да е още жив.Абе... хубава работа, ама...
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как се яде вода, само да попитам?Може би е имал предвид течните храни с градуси, нали, така, ако се сещате...Само питам, искам да знам.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво не е ял и пил вода 80 години. Но дали това е достатъчно... Починал е на 90 години както хората които живеят с вода и храна. Въпроса е с какво е допринесъл на човечеството! Полезно е да е описал своите техники в книга за да помогне на цялото човечество!!!
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАаааа,не ,моля ти се и Христос с хората му,също са си похапвали хляб,риба,заклали са и жертвено агне,пийвали са си вино,той даже препоръчва да се яде риба,от там и рибата е един от символите на християнството.Я виж на Да Винчи на "Тайната вечеря" как си хапвали хората.Днешните вегани,са страшни тормозители и разните там секти!
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с тая вегетарианка не се разбрахме. Вика не ям месо. Драма!
55
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя шарлататин,може да заблуди и други овце и да станат жертва на шарлатанството му и им причини смърт,добре,че се е гътнал!