СЗО спира изпитания с хидроксихлорохин срещу коронавируса

Ново изследване показва вредни странични ефекти
26 май 2020 07:45, Ния Христова
11
СЗО спира изпитания с хидроксихлорохин срещу коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация обяви, че временно преустановява клиничните изпитания с хидроксихлорохин при пациенти с коронавирус, които тя извършва с партньорите си в различни страни, предаде БТА.
 
Решението за преустановяване е взето като предпазна мярка, посочва АФП. То идва след публикуването на изследване в петък в медицинското издание "Лансет". Според изследването използването на хлорохин и на неговите производни като хидроксихлорохин срещу COVID-19 е неефикасно и дори вредно. Това поясни генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.
 
Преустановяването на клиничните тествания ще продължи, докато бъдат проучени данните за безопасност при използването на медикамента върху пациенти с COVID-19. 
Още по темата
 
Гебрейесус изтъкна, че лекарството все още се смята за безопасно за пациенти с автоимунни заболявания и малария. 
 
Президентът на на САЩ Доналд Тръмп и други посочваха хидроксихлорохинът като лекарство за болестта, причинена от коронавируса. Тръмп потвърди, че приема лекарството като превантивно средство срещу COVID-19.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
до # 1 преди 3 години
Ще доживее, даже ще ги спечели отново.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи наистина действа
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТОТИЦИ МИЛИОНИ хора са лекувани с това лекарство в продължение на ДЕСЕТКИ ГОДИНИ. Жалко, че изведнъж се оказа вредно, точно когато можеше да послужи като евтино лечение на масово разпространена болест.
7
1
 
2
 
! Отговори
Котка преди 3 години
Яд ги е, че е евтино и без патенти за производство. Само да кажат - тези болни, които се лекуваха с него от самосебе си ли оздравяха или какво...
6
1
 
4
 
! Отговори
Един там преди 3 години
Значи това лекарство е ефикасно щом СЗО го спира от тестване. СЗО се състои от мошеници в бели престилки които обслужват кооперативни интереси на фармацевтичните мафиоти! Отдавна здравето на хората е бизнес....
5
3
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ВЕЧЕ ПЛАТИ ЗА ТОВА ЛЕКАРСТВО :DСЕГА Е НЕИЗПОЛЗВАЕМО!!!
4
2
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Лъжа!!!
3
0
 
21
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Препарата е изключително евтин! Най-лошото е , че е евтин!Медиците знаят хлорохина и го прилагат от много години. Дали помага или вреди!? Помага и вреди, както всяко лекарство приложено по или не по предназначение!В информационния лист за всяко лекарство тези неща ги пише - няма да изобретяваме велосипеда отново!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО си отмъщава на Тръмп.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп няма да доживее до изборите.