Оставиха в ареста мъжа, в който бяха намерени 327 кг кокаин

Според съда той може да извърши друго престъпление
Обновена: 28 май 2020 06:34 | 27 май 2020 16:45, Нели Христова
18
Оставиха в ареста мъжа, в който бяха намерени 327 кг кокаин
Снимка: БГНЕС

31-годишният Николай Петров, който бе задържан след като в колата му бяха открити 40 кг кокаин, а в дома му - 327 кг, ще остане в ареста. Според съда това решение е от обществено значение, съобщава NOVA.

Още по темата
В мотивите за решението се казва, че Николай Петров сам признал на полицаите, че в колата му има наркотик. Изглеждал видимо притеснен, когато е спрян за рутинна проверка. Откритата голяма сума пари у него говори, че дрогата е била предназначена за продажба.

Доказателствата до момента също подкрепяли тезата на прокуратурата, че именно Николай Петров е съпричастен към повдигнатото обвинение.

Престъплението е с висока обществена опасност, а вида и количествотона дрогата - кокаин с приблизително тегло 40 кг., говори за реална опасност Петров да извърши ново престъпление. Доказателствата по делото сочат, че в жилище на ул. "Атанас Иширков" 11, при обиск е открито допълнително голямо количество дрога.

Допълнителният кокаин е намерен в апартамент, отворен с ключ, открит у Петров.

Макар и на ранен етап от разследването, съдът прави извод за реална опасност младият мъж да извърши ново престъпление. Съдът изхожда за "задържане под стража" от високата обществена опасност на извършеното престъпление, както и установена съдебна практика у нас.

Съдът намира, че към настояшия момент е наличен значителен обществен интерес за вземане на мярка "задържане под стража", като намира, че тя в най-пълна степен отговаря на нуждата на бъдещото разследване.

Решението не е окончателно. При протест заседанието ще бъде на 2 юни от 10:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са ужасно много дозички за България, явно е било за износ, а този е мноо ***, да живее там където складира стоката, поне само с 40 кила щеше да олекне , а сега отиде зян завалията
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще стане булка скоро?
12
3
 
8
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Тежък удар за българската демокрация...На кой ли големец са тия кила?Тоз път не изплуваха в морето,да са оправдаем с румънците...Пешев ходи по селата да са занимава с роми...
11
1
 
5
 
! Отговори
Млад меринджей преди 3 години
Колко наркоман сега плаче и се сърди няма стока и кеф.Няма пудра за нос .
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
330 кила бело няма как да изчезнат! Просто ще ги продава друг. Например каскета, за по логично.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тарифа на подполковник от НСО - убийството на неудобен свидетел струва 50 хиляди. А какво се прави за 1600 пъти по толкова? Пишете го самоубил се, кремирайте го и точка. А под нова самоличност и външност, може и да реши да каже нещо. Но за толкова много пари по веригата ще има и други споминали се. За такава сума няма прошка и втори шанс. А този и на жена да го направят за прикритие, пак ще го намерят и ще му затворят устата.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя как са го изпържили,не е истина! Случайна проверка.. и намираме 40 кг кокаин! Че и още 327 у дома му! Карък на хилядолетието! Стига да вярва човек... Вчера по някаква телевизия обявиха 500 кг... А сега де?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хванаха го що то неси е платил
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го пазят да не се "самообеси" докато чака в ареста.Може и да знае достатъчно, че да се разбере чия е дрогата.
5
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 години
След експертиза ще ни уверят, че са намерили пудра захар и ще го освободят. Иначе ще се наложи да кажем за него: Бог да го прости.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе някой вярва ли на тази история. Кога са ви пребърквали колата последно
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той бушона изгоря, ама в задачата се пита кой ще го отнесе по веригата с убийство. Да изгориш с 90 милиона в този "бизнес" е равнозначно на мокри поръчки!
2
0
 
41
 
! Отговори
Bon преди 3 години
И ако му беше минал номерът, след месеци щеше да е поредният "велик" бизнесмен обикаля по телевизиите и плачещ, че никой не иска в България да работи за 600 лв и колко калпави са работещите.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал ми е за тоя несретник, няма да живее още дълго