Ракетата на SpaceX и НАСА няма да излети днес

Времето осуети изпращането на астронавтите към МКС
Обновена: 27 май 2020 23:35 | 27 май 2020 23:30, Нели Христова
172
Ракетата на SpaceX и НАСА няма да излети днес
Снимка: CNN

Днес трябваше да е исторически ден - за първи път от девет години американски астронавти щяха да излетят към МКС с американска, а не руска ракета. Това обаче няма да се случи, тъй като времето бе прекалено лошо.

Ракетата трябваше да излети около 23:30 наше време, но изстрелването й бе отложено. Решението никък не бе лесно - всички чакаха до последно за да видят, дали небето ще се изчисти. Машината дори бе заредена с гориво, но сега тя ще бъде изпразнена.

Следващият опит ще е след три дни - в събота. Двамата астронавти, Боб Бенкен и Дъг Хърли, ще са под карантина до паметния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
1
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
Пр0сти хора !!!!Каква ракета ??? Иди0ти.Колко сте жалки ,това сте вие смотано поколение от пра-ерата на Фред Флийн Стоун
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не днес, утре, вдругиден... Американците не са толкова изостанали и имат много пари. Могт да си го позволят.
124
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ти като направиш ракета за седем космонавти, рискувай колкото си щех. Жалък руски от падък...
123
7
 
7
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Тая ракета няма да види бял свят!
122
10
 
11
 
! Отговори
До 152 преди 3 години
От какво да се презастраховат ? От страх , че може да експлодира във въздуха ли ? Има една поговорка " който го е страх от мечка да не ходи в гората" . Между другото нали беха уж ходили на Луната ? И с какво сс ходили и са се и върнали даже ?
121
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е първото изстрелване, много ясно, че ще се презастраховат, а няма да слушат руските тролчета. Освен това може да го правят и нарочно, за съспенс, както и по куп други причини. Примерно сигнал за диверсия.
120
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ракетата на Муск е един варел с две камикадзета вътре .
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито утре. По-добре да си седнат на задниците и да се приберат живи и здрави по домовете си.
118
3
 
10
 
! Отговори
Ники преди 3 години
До Анонимен 148Астронавтите имаха шлемове и маски. Костюмите които носиха не са предназна1ени за открития космос а само за предпазване от внезапна разхерметизация.По-голям проблем при изстрелване е вятъра в низките слоеве на атмосферата. Защо да поемат излишни рискове при първото изтрелване при условие, че всички ги гледат под лупа? Няколко дни отлагане не са никакъв проблем.
117
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако двамата астронавти Боб Бенкен и Дъг Хърли наистина вчера трябваше да полетят в космоса, защо са в байкерски костюми и шлемове? Защо са без маски? Нали уж отивали на МКС и трябва да са стерилни?Времето било лошо. Спомням си точно преди година, при стартиране на руски "Союз" от космодрума Плесецк, мълния удари носа на носителя, премина през цялата ракета по дължина, излезе от опашката и беше поета от един от мълниеотводите. "Союз" си продължи набора на височина без проблеми.
116
10
 
6
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Фалкона с астронавтите ще излети в Неделя (в Събота времето пак ще е лошо), а Рогозин ще бъде разстрелян в Понеделник за държавна измяна.
115
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,пилота на въпросното "Су" е произведен в "Герой на СССР" през 1988-*** година...Та:-Ако некой си мисли,че военните фърчила фъркат ей така-свободни като птиците,много се лъже......Та така...-"Фани едните,удари другите"...."мижи да та лъжа!"...
114
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
в короната на съветската наука и техника..Той беше страшно "оръжие" с/у .."капиталистите".Достатъчно беше само да го покажат някъде,и "ония" подвиваха опашки"...Но:..-По необясними причини тая "звезда" беше пратена да угасне.Вместо да я пазят и да се грижат за нея.ЗАЩО?...-Единствения разумен отговор е,че е трябвало да му запушат устата,но това да стане.."като инцидент"....Второ:-Свръхзвуковото "Су",което е причинило катастрофата,НЯМА НАЧИН ДА Е БИЛО ТАМ,ако не са целяли точно "инцидент"!!
113
18
 
5
 
! Отговори
сссс преди 3 години
Гагарин толкова е летял в космоса ,колкото и руснак е кацал на Луната.Човека тамън да си признае истината и те взеха ,че го убиха.
112
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
що се отнася до смъртта на Гагарин:-Има две неща,които нямат обяснение и заради които съм склонен да приема "конспиративната теория":-1.Той беше първия човек,летял в космоса!!!..Той беше не само "единствения жител на земята,който направи това"..Той беше "ЗНАМЕТО","ИКОНАТА" на "социалистическия строй".Е,за тези,които не знаят:-Гагарин го разкарваха из всички страни,членки на Варшавския договор,че и в страни извън него.Показваха го като някаква "РЕЛИКВА".Той беше "ЗВЕЗДАТА" в "короната" на с
111
2
 
5
 
! Отговори
ГОго преди 3 години
2 реда новина че някой няма да лети заради лошо време ама има 120 коментари Българина висчко знае чак космоса преоткрихме
110
11
 
5
 
! Отговори
И ТАЯ преди 3 години
РАКЕТА ЧЕ ГРЪМНЕ.не са готови за полети.
109
2
 
9
 
! Отговори
За последен преди 3 години
път се уверявам, че тук пишат неуки хора и неграмотни.И такива се бият в гърдите ,че знаят.И искат големи заплати.
108
15
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
за Гагарин също!Не случайно пратиха тоя национален герой на СССР да "тества нов самолет",когато летци-изпитатели са имали със стотици.Номера беше да му запушат устата..Това и краварите го знаят и за това са направили "дослука" със Съветите:-Ония да си траят за Гагарин,а тия да са прават,че вярват,че янки е ходил по Луната...но така беше по време на "Студената война"...Впрочем така е и сега.Само ЗА НАИВНИЦИ продължава да се разиграва сапунката "САЩ с/у Русия"..
107
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименискрено се учудвам на простотията ти.Що за дивотия си написал?..-"ПроСоТо е русофил и от 120 години пее.."?!ТУК коментирах САМО отношението ми към ПУБЛИЧНАТА активност на НАСА!НИТО ДУМА не съм казал за руснаците !..(освен долната ми забележка,че те все още използват "стареца ""Союз"..НИЩО ПОВЕЧЕ!)..що за земноводни сте бе?!..Ега ти навитите без-мо-зъчни пружинки!ЕДНИ И СЪЩИ ДИВОТИИ блъскате тук без дори никаква връзка с материала,който се коментира!..*** до Де Била..