Ракетата на SpaceX и НАСА няма да излети днес

Времето осуети изпращането на астронавтите към МКС
Обновена: 27 май 2020 23:35 | 27 май 2020 23:30, Нели Христова
172
Ракетата на SpaceX и НАСА няма да излети днес
Снимка: CNN

Днес трябваше да е исторически ден - за първи път от девет години американски астронавти щяха да излетят към МКС с американска, а не руска ракета. Това обаче няма да се случи, тъй като времето бе прекалено лошо.

Ракетата трябваше да излети около 23:30 наше време, но изстрелването й бе отложено. Решението никък не бе лесно - всички чакаха до последно за да видят, дали небето ще се изчисти. Машината дори бе заредена с гориво, но сега тя ще бъде изпразнена.

Следващият опит ще е след три дни - в събота. Двамата астронавти, Боб Бенкен и Дъг Хърли, ще са под карантина до паметния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"Само твърдя,че от НАСА ни подхвърлят ОБРАБОТЕНА и целенасочена "информация"."Истината е че Гагарин изобщо не е летял за което има достатъчно много доказателства.
105
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПроСоТо е русофил и от 120 години пее песента "кат Русия няма втора на света", но истината е че Русия вече е трета фалшива цигулка в света.
104
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24689"Тогава, защо от 9 години нямат собствена ракетна програма и се придвижват със "Съюз"."Защото Союзите бяха едни евтини таксита. Но СпейсЕкс вече са по-евтини. Една седалка в СпейсЕкс излиза 30 милиона долара по-евтино отколкото в Союз. Така че е напълно нормарно да избереш по-евтиното и много по-комфортното. Все пак Драгон е за 7 членен екипаж на който са махнали втория ред седалки и ще се ползва от 4-членен екипаж. Американците са заявили още 2 полета със Союз и приключват с него.
103
7
 
10
 
! Отговори
селЯнин преди 3 години
Това само говори колко си зле брат.Има официална позиция на СССР по тази тема.Можеш да видиш интервюта с големи съветски космонавти в тубата.Никой не отрича това ,че американците са били на Луната и то няколко пъти.
102
11
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
от тогава гледам с недоверие на всичко,което НАСА ни поднася...Не казвам,че ВСИЧКО ,което ни се поднася е "измишльотина"!!!!Само твърдя,че от НАСА ни подхвърлят ОБРАБОТЕНА и целенасочена "информация".А каква е истината,само те си знаят.
101
9
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
когато за пръв път научих че човек е стъпил на Луната (американец),изпитах огромна гордост от факта,че съм част от това интелигентно общество на "Хомо Сапиенс"...Постепенно обаче,като гледах снимките и материалите от там и като започнах да се замислям ,нещата започнаха да не се връзват...В мен се породи съмнение за истинността на "мисия Аполо".Доста по-късно попаднах на материали и филми ,направени от американци,които просто затвърдиха съмненията ми и ги превърнаха в убеждение.От тогава гл
100
4
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
И ти нямаш никаква представа от областта.Има много публикации в нета.Чети и ще разбереш кой къде е.
99
5
 
10
 
! Отговори
24689 преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Тогава, защо от 9 години нямат собствена ракетна програма и се придвижват със "Съюз". Или това е някаква "световна" конспирация т.е. изнамерили са светлинен двигател по подобие на техните филми, но го крият от света.
98
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бензоколонката изостава все повече и повече. Лошото е че и затапиха газопроводите, нефта падна под 40 долара и и отрязаха 2.5 милиона барела нефт дневно от износа. Пари няма, намя и да има в близките десетилетия, което е гаранция че бензоколнката за постоянно отива на квартира при СССР.
97
3
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Просто си нямаш и елементарна представа от нещата в тази област.
96
10
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!зарежи тия претъпи клишета!При-..митивно е да се правят такива декларации.И едните,и другите,та даже и трети "играчи" имат определени постижения в тая област...За "св. години" напред или назад да се говори е...някаква детинщина..."Кой е по-по-най?"..
95
11
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
така е,но аз само коригирах твърдението ти за "пенсиониране".Защото точния израз е:-"Уволнение"..А "стареца".."Союз" ли беше?..продължават да го държат "на фронта".
94
17
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Щатите са на светлинни години пред руснаците в тази техника.
93
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На МКС единственото руско нещо е тоалетната. Това многократно е признавано от НАСА.
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТо пък щото със Союз нямаше инциденти с човешки жертви.
91
9
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен(121)не знам какво сте спорили със 118,сега ще видя,но "Совалките" НЕ бяха "пенсионирани",те бяха СВАЛЕНИ от употреба заради многото инциденти със човешки жертви.
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 118С *** не споря. Пълно е с информация в нета вземи и прочети кога и от кого е изградена МКС. След нейното построяване през 2011 Совалките бяха пенсионирани.
89
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роскосмос е отлагала стартове, но не поради вятър дъжд и сняг, а поради изключване на автоматиката по време на предстартовия тест. И ние действаме по пиндостански терк. На един Гергьовден ГЕРБавите ни съобщиха, че въздушният парад няма да се състои поради лошото време, а събралите се гледахме ясно синьото небе и не вярвахме на очите си.
88
8
 
8
 
! Отговори
До 118 преди 3 години
Каква совалка те гони бе ! Совалка никога не е ходила до МКС. Последната американска совалка се взриви с екипажа при излитане преди много години. Не гледай постоянни холивудски космипески фантастики
87
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Руский Касманафт"така е и Роскосмос е отлагала стартове. Но никога не е превръщала стартовете си в Световни, Легендарни, Велики, Международни събития ."Все пак Space X е частна фирма и всяка реклама е от полза за нея. Астронавтите бяха отведени с Тесла до ракетата Фалкон. Руснаците какво да покажат 50 годишният си Съюз ли? Или да качат космонафтите си на един раздрънкан Московец и да ги откарат до ракетата. Може да качат и един барел с нефт на московеца пак за реклама.