Ракетата на SpaceX и НАСА няма да излети днес

Времето осуети изпращането на астронавтите към МКС
Обновена: 27 май 2020 23:35 | 27 май 2020 23:30, Нели Христова
172
Ракетата на SpaceX и НАСА няма да излети днес
Снимка: CNN

Днес трябваше да е исторически ден - за първи път от девет години американски астронавти щяха да излетят към МКС с американска, а не руска ракета. Това обаче няма да се случи, тъй като времето бе прекалено лошо.

Ракетата трябваше да излети около 23:30 наше време, но изстрелването й бе отложено. Решението никък не бе лесно - всички чакаха до последно за да видят, дали небето ще се изчисти. Машината дори бе заредена с гориво, но сега тя ще бъде изпразнена.

Следващият опит ще е след три дни - в събота. Двамата астронавти, Боб Бенкен и Дъг Хърли, ще са под карантина до паметния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактиНе само, че уранът е в ограничено количество, но неотдавна Пиндостан призна, че всички работещи, ефективни и модерни технологии за производство и безопасна експлоатация на ядрено гориво за АЕЦ са руски. Даже Румъния се хвана за главата и анулира договора за изграждане на 3-ти и 4-ти блок на Черна Вода. А руският проект за АЕЦ в Турция върви към успешен промеждутъчен край.
85
7
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
излетял - неизлетял...все тая. И ако беше излетял, къде щеше да иде? На Луната? На Марс? ...не - на международната космическа станция.....която е руска.Проблема за американците и , че като има облаци не виждат къде отиват. Нали пустата ракета била управляема, а забравили фарове и чистачка. Тесла....дето му викаме!От 9 години няма успешен американски старт?????????????
84
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите наистина са бая големи олигоффрени. Роскосмос е държавна структура, управлявана от руската държава т.е. Путин(той е руската държава), а Спейс Екс е частен проект на един много странен индивид на име Илън Мъск. Това, което руснаците не могат да му простят, е че той строи ракетите си без никаква руска намеса и помощ, с каквито се ползваше НАСА. На практика Мъск е независим от Русия. И не само това, но към момента той директно ги издухва като конкуренция. Русия Дила прахта на Мъск, товае
83
4
 
8
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Всички проекти на Мъск савъздух под налягане, измекярщина, лъжа и директна измама. Като почнем от гъзарската тесла, минем през безмисленото качване на хиляди спътници в орбита, продължим с ракетите дето уж щели да са за лично ползване. Няма кой да плати тези фантасмагории. А единствената реална технология за летене в космоса е ядрената. Затова са договорите за съкращаване и ограничаване на бойните глави, затова е пиголовното затваряне на реактори. Уранът е ограничено количество.
82
3
 
13
 
! Отговори
Руский Касманафт преди 3 години
До ЧебурашкаДа така е и Роскосмос е отлагала стартове. Но никога не е превръщала стартовете си в Световни, Легендарни, Велики, Международни събития . Може би защото при тях е рутина . Излитат... кацат... излитат... кацат.. а не го правят като тоя провален полет който започна с всенародни веселби и тържества...и множество тролски закани по медиите седмица преди обявената дата ... Нали знаеш. Колкото по големи са хвалбите ПРЕДИ... - толкова е по голям резилът СЛЕД .... Успех, следващия път.
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се бъзикaйте с НАСА. Те са неоспорим лидер в производството на зрелищни фойерверки.
80
5
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
Един хубав ден за русофилите. Ами ако вземе тая ракета да излети през следващите дни?
79
12
 
7
 
! Отговори
Малко факти преди 3 години
Не мога да повярвам, че има хора, които твърдят, че Мъск бил въздух под налягане. Той е първото частно лице, което изпраща обект в открития космос, а неговата компания "Спейсекс" е първата частна компания, която изпраща полезен товар до МКС. Чрез Тесла Мъск превърна електрическият автомобил от екзотика и научна фантастика в една съвсем актуална реалност. Даде начало на "Нюралинк" и разработването на мозъчни чипове вече е факт. Ами проекта "Старлинк"? Мъск бележи огромен прогрес в развитието си.
78
5
 
8
 
! Отговори
номер 93 преди 3 години
До АнонименЗа какви урагани ми говориш? А говоря за времето ВЧЕРА .Ти въобще гледа ли предаването на живо ? Или някой друг ти го разказва . Беше слънчево . Имаше няколко облачета и лек дъждец около час преди старта. Какви тропически бури... какви торнада ... ? Все още можеш да до гледаш в тубата . Безплатно . Цялото предаване . Гледай го. Не се изказвай неподготвен . Ще ти се смеят .
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 93Абе въобще не са "две капчици дъжд" във Флорида!То не беше урагана Катрина, то не бяха тропически бури, торнада...На това ако му викаш "две капчици..." не знам!
76
4
 
11
 
! Отговори
Руский Касманафт преди 3 години
До ЧебурашкаА нещо за снощния полет да кажеш ? Или още не са ви спуснали опорните точки .О, то нямаше полет. Нещо Великия ден за Америка се отложи с няколко дена .... или повече . НАСА си запази полети с Роскосмос за следващите две години...ФАКТ. Мъск се покри и остави такива като теб да защитават с голи гърди...като едни Морозовци честа на все още нереализираната УСА космическа програма.п.с.Гледа ли как люка се повреди и цял час не успяха да измъкнат двамата пишман-астронавти от Дракона?
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЗа какво истерия? Да си дал нещо смислено???Хайде, къш!
74
4
 
7
 
! Отговори
Екс Спейс преди 3 години
...А да гледаш как тролските слуги цъкат минусчета в безсилна злоба ....... Ха ха ха.
73
6
 
9
 
! Отговори
Екс Спейс преди 3 години
Да гледаш омърлушената физиономия на Мъск вчера . Човекът който обеща 1 милион заселници за Марс и по 1000 полета на ден ....БЕЗЦЕННО.Обичам ги тия репортажи в реално време . Както казват реднеците : From Hero to Zero ... within an hour .
72
7
 
8
 
! Отговори
Хюстън-ВечнияПроблем преди 3 години
Урааа..... Дракона полетя. Няколко русалки весело пляскаха с ръце от близкото блато а *** гордо вееха американски знаменца ..... Какквооо ? Не бил излетял.... Ааа , отложили славния му полет. Слънцето не греело достатъчно радостно и помрачило великия момент. Имало две капчици дъжд на единия от илюминаторите. Ами че аз какво съм гледал тогава ? Хм, ще трябва да намаля белото дето ми го праща чичо Хосе от Колумбия .
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са толкова добри "корабите на Мъск", защо американците си купиха пак места в руската програма?Май с батути и прашки, трудно, да не кажа - невъзмоно, е да се стигне до МКС. Да не говорим за Луната.Но има и друг вариант - не могат до Луната и МКС, ще ги заобиколят и право към Марс, нали :)
70
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЕххх, да кажеш на водещия си офицер, да ти даде малко отпуск - все по-зле ставаш...Едва ли са те назначили, за да ставаш за посмешище и да излагаш началниците си!
69
7
 
15
 
! Отговори
бай х преди 3 години
няма нищо , в Холивуд ще направят филм че е излетяла , те имат вече такъв опит .
68
12
 
4
 
! Отговори
До тъпаните преди 3 години
До Анонимен дето пише ... Илон Мъск прави пилотирани космически кораби-те така са се разхвърчали че нямам думи... Тъпан, Корабите на Мъск имат най-много успешни старта на година, повече от любимите ти руски и китайски взети заедно.
67
3
 
3
 
! Отговори
До тъпаните преди 3 години
До Анонимен дето пише ... Русия пристъпи към изграждането на два модела космически кораби "Арго" и "Орел"... АРГО е на часна фирма и ще се прави в Германия !