Красимир Живков и още пет други са задържани след акцията днес

Зам.-министърът оказвал натиск върху служителите си
Обновена: 28 май 2020 16:34 | 28 май 2020 16:30, Нели Христова
124
Красимир Живков и още пет други са задържани след акцията днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шест души са били задържани след днешните спецакции. Сред тях е и зам.-министърът на екологията Красимир Живков, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Той съдействал за внасянето на боклука от Италия у нас и оказвал натиск върху свои служители да издават разрешителни за внос и износ на отпадъци на определени фирми, въпреки че те не са отговаряли на изискванията. който не искал да се подчини го принуждавали да напусне.

"Събрани са множество писмени и гласи доказателства и доказателствени средства, от които се установява, че зам.-министърът на околната среда и водите е съдействал за издаването на нотификации за внос на отпадъци основно от Италия", каза Сийка Милева на извънреден брифинг на Специализираната прокуратура.

По думите й Специализираната прокуратура наблюдава досъдебното производство още от януари месец за организирана престъпна група, създадена с користна цел, в която участват длъжностни лица, среди които бивш директор на РИОСВ-Плевен и заместник-министър на околната среда и водите.

"В тази връзка днес бяха извършени множество действия по разследването: претърсвания и изземвания на над 40 адреса на територията на цялата страна: София, Ботевград, Правец, Пловдив, Плевен, Монтана, Смолян и села от Община Кюстендил", посочи тя.

Сийка Милева отбеляза, че събраните до момента доказателства сочат, че заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков индиректно е оказвал натиск върху служители на дирекции за съгласуване на нотификации на дружества, въпреки че те не са отговаряли на необходимите изиксвания. Служителите, които са отказвали да съдействат, са били освобождавани или принуждавани да напуснат министерството.

"Всяко дружество, генериращо опасен отпадък, е длъжно в рамките на една година да го изнесе извън България или да го предаде на друго българско дружество за последваща преработка. За да изнесе опасния отпадък извън България, дружеството трябва да получи нотификация от МОСВ. Заместник-министърът на МОСВ е отказвал издаването на такива нотификации и по този начин е принуждавал производителите да предават опасния отпадък на определени, контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка на територията на Република България", допълни говорителят на главния прокурор.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е БИЛ ОБЛАСТЕН ???
57
5
 
5
 
! Отговори
Така се прави... преди 3 години
Спокойно и точно върви отстрела на червените керкенези на Партията!
56
1
 
8
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Както е казал народа - всяко чудо за 3 дни.Така че недейте толкова да се пинявате, ще отмине и това.За мен по важното е че повярвах в партията и сега съм добре.Моля ви се недейте да плюете всевишния, нагло е от ваша страна....хахахах
55
3
 
6
 
! Отговори
Чистка преди 3 години
БАВНА НО СИГУРНА.
54
18
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)Тук,че некви 10 анонимника рИвЪт под новините в Днес БГ го места:):):):)
53
0
 
27
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Не трябва да се сменят бушоните, цялото Ел. табло, барабар с инсталацията са за смяна!!!
52
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С присмех наблюдавам как навсякъде троловете на тиквите възхваляват рекламното лице на Пик и Свинята гешеф *** и стожер на наказателното дело.. как щел да преборилм афията, която искала да свалила гейрб хахаххаххахатия *** не осъзнават, че каскета го туриха там (от доганя и краварското посолство) да държи боко тъпака в мат и да му *** мамата накрая..краят за тиквуня е близо това е сигурно
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За бъшонпетста ясни.А шефът на Шайката кога?
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задържани са 6 лица.Междувременно в компанията на братя Бобокови Приста ойл текат обиски и акции, както и в къщите и офисите им в Русе.Говори се, че Бобоков е кум на Красимир Каракачанов.По списък сега да се готвят изключително влиятелна мощна фигура, известна и в миналото на ъндърграунда, по която работят, както и мощен бизнесмен, наскоро станал медиен бос, също и фигури, свързани с Главния.Тече пренареждане на Схемата.Очакват се и остри мероприятия.
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патриоти,които продадоха Българското гражданство,отровиха въздуха ни,източиха язовирите ни.Оставка....
48
0
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
15-20%гласове, служители, пари
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни занимавайте с пионки въпреки, че е зам. министър тоя е безинтересен. Кога най-после ще има задържан и осъден пак повтарям ОСЪДЕН от високо ниво, дори и от най-високото?
46
0
 
19
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Нямаш си представа колко много отива и за ВМРО,особено от бюджета на МО.Тия са по -безскруполни и от ГЕРБ и също толкова -алчни.
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ние с вас знаехме, че на Черепа не му е чиста работата, медии и правителство му се слагаха. Главният *** дори го заведе в Министерския съвет миналото лято да му се слага.Сега на главанака му се прийска, или го подпряха отзад да подгони Черепа и ние с вас трябва да застанем зад него (ЗЕР мутрата от Банкя не е мутра!) и да приемаме ВСИЧКИ измишльотини на сегашното порочно и неказърно управление от корбуленти. Сега може и 56 убийства да му начислят, но няма да се сещаме за този, който беше убит под командването на боко във вилата му. И още колко, другарю Цацаров и ПееФски?"Ало, Ван
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"....който не искал да се подчини го принуждавали да напусне." тази практика не е само там. Във всички държавни и общински учреждения е така. Баницата е разпределена основно за ГРОБ и малко, но сигурно за ВМРО. Да не говорим колко много прости и с власт, служители има.
43
4
 
13
 
! Отговори
Кога ще арестуват преди 3 години
организаторите на карантината !?
42
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
"Тойсъдействал за внасянето на *** от Италия у нас и оказвал натиск върху свои служители да издават разрешителни за внос и износ на отпадъци на определени фирми, въпреки че те не са отговаряли на изискванията" - в началото. В края на статията " по този начин е принуждавал производителите да предават опасния *** на определени, контролирани от него дружества, които имат разрешение" Та имат или нямат?
41
3
 
11
 
! Отговори
Лошо,Седларов,лошо преди 3 години
Изберат ли пак бай тръмп,нато отива на кино.И сега иска съкращаване до минимум на средствата на сащ в този организация.Не случайно турците ни готвят за ново присвояване,като правят военна зона на 5 км.от Резово.На руснаците този път не разчитайте,защото и те си имат пробеми.
40
1
 
17
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Г-жо Милева,защо въобще се коментира,че има доказателства,като всички знаем какво ще последва след "досъдебното производство"!!!!!Живеем в България и не си правим "илюзии",че ще има реален процес и реална осъдителна присъда!!!!Аз не се сещам да има осъден човек на висок държавен пост!!!!Все нещо липсва,все нещо не достига(няма да казвам какво е,за да не обиждам)!!!!Доверието ми към "прокуратурата" в България "клони" към една голяма НУЛА!!!!!
39
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ В ЗАТВОРА