Ритонът на Божков не е откраднат, под 24-часово наблюдение е

Няма как той да се озове в антикварен магазин в Западна Европа
Обновена: 28 май 2020 15:07 | 28 май 2020 15:07, Нели Христова
18
Ритонът на Божков не е откраднат, под 24-часово наблюдение е
Снимка: Facebook

Преди няколко дни бизнесменът Васил Божков пусна пост в социалните мрежи, че ритон от колекцията му се продава в антикварен магазин в Западна Европа. Но сребърната антика всъщност все още е в НИМ. Тя се следи от видео наблюдение 24 часа в денонощието.

Записите от всяка една интеракция на служителите на музея с ритона ще бъдат изпратени в съда, за да се докаже, че обвиненията на Божков са несъстоятелни.

Служители на музея казват пред "24 часа", че всички техни действия по съхраняването на колекцията, както и физическото им съхраняване 24/7 се видеозаснемат. Това се прави, защото знаят, че си имат работа с ДС и ще бъдат подложени на непрестанни атаки.

А според хора от антикварния бизнес, едва ли толкова ценна находка би могла да бъде изнесена от страната и да стигне до Западна Европа при тази пандемична обстановка, когато пътуванията са забранени. Според тях, дори и тя да беше открадната, евентуалният престъпник би я предложил на Божков за да я откупи, а не да я продава в антикварен магазин.

Не на последно място - едва ли служителите на НИМ биха докоснали антика, която е и вещенствено доказателство. А според  доц. Бони Петрунова, директорката на музея, от него не може да се изнесе и средновековно копче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е как такава ценна находка може да се окаже у антиквар.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами може едно единствено лице, сам човек, да организира, финансира и извърши такава операция и ние всички знаем името на това единствено лице, на този човек. Само и единствено Той има свръх способности за всичко и може сам да извърши и невъзможното: Благодарим Ти ! следват и ръкопляскания.
13
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 3 години
Кога Бонка стана Бони, че даже и доцент?
12
3
 
25
 
! Отговори
Ъхъ преди 3 години
Без съд и присъда му заграбиха колекцията. Каскета не е прокурор на България, а държанка на Пеевски. Ако на някои все още не им е ясно какво се случва в БГ...
11
0
 
19
 
! Отговори
8888 преди 3 години
Да го покажат на живо!
10
0
 
21
 
! Отговори
бай х преди 3 години
ще стане като с панагюрското златно съкровище , през годините е подменено с копие ..
9
3
 
27
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Божков, Арабаджиеви..... , българските милионери направиха полиция и прокуратура смешни в цял свят ! Целият свят знае , че България е остров на големите престъпници , които се подиграват с правосъдието ! Къде е Брендо ? Уж някой го търсел ! Той си беше в България и се правеше на писател , а Европа го търсела ! Такъв срам за Прокуратурата и полицията - изглеждат жалки като мокри кокошки. Дори ще ги съдят в Страсбург ? Дали и това ще понесат ?
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а той от кого го е откраднал?
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само че е под наблюдение, но и вероятно наблюдаващия се подслажда с фурми, от дубайските. За да не му текат лигите.
6
2
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Приказки, приказки и само приказки. Изберете си една телевизия и нека утре да видим този ритон. Или имате нещо за криене?
5
7
 
40
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Божков не е казал че е откраднат а че се предлага. Сещам се за едно тефтерче лак изчезна от задната седалка с имена! Ритона ще бъде продаден и подменен. А измамата ще се установи след 10 г. 1 млн лв са това
4
11
 
28
 
! Отговори
51464 преди 3 години
Нито за секунда не забравям, че Ваил Божков изключително интелигентен, находчив и изобретателен. До момента службите не са дали доказателства за подобни качества. Опасявам се, че в един прекрасен миг ще се наложи да изплащаме солени обезщетения...
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама до кога ще ни показват тези евтини цинкови копийца, който се продават по сергиите на повечето туристически дестинации бе !Толкова е видно, че хванали ливадата Божков да му задоволяват ексхибиционизтичтите комплекси, продавайки му посредствени копия от малашевския битак !
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това се прави, защото знаят, че си имат работа с ДС и ще бъдат подложени на непрестанни атаки." - ДС от "Държавна сигурност" ли идва?
1
5
 
25
 
! Отговори
Корабче в окото преди 3 години
Всички вярват, особено виждалите със собствените си очи кое, как.