Прототип на ракета на SpaceX избухна по време на тест

След време Starship трябва да замени досегашните ракети на компанията
30 май 2020 16:05, Нели Христова
42
Прототип на ракета на SpaceX избухна по време на тест

Часове преди историческото изстрелване на двама американски астронавти от американска земя към МКС, компанията SpaceX тества друг прототип на своя ракета - Starship SN4. Опитът обаче не мина гладко.

Starship избухна в пламъци още докато беше на Земята. Но това не е новост за тази ракета. Този прототип все пак стигна много по-далеч от своите предшественици. Той се е запалил по време на т. нар. "тест за статичен огън на земята".

За щастие Starship няма нищо общо с ракетата Falcon 9, която трябва да излети по-късно днес. И все пак, Илон Мъск се надява след време именно Starship да замени Falcon 9 при полети в космоса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това гръмна преди няколко седмици за какво ни пускате стари новини с нова дата?
38
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До НФСБПоследният старт на въпросната руска ракета,преминава в автоматичен режим без хора на борда.Стартът е успешен.
37
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Докато се създаде работеща ракета,скоято дава възможно най-малко откази винаги е така.Няма нищо за чудене,или подигравки.Пожелавам на американците в скоро време да имат работеща ракета.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам Роскоссмос да пусне някой тест и да се посмеем. А, и да пусне някоя ракета от уникалната пускова установка, дето...
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора не разбрахте ли че тези само в Холивуд кацат по разни планети и галактики,а иначе са пълна скръб и как после да повярваш че са кацнали на Луната преди нинам колко си години,а вие какво мислите...
34
12
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Я да върнем малко лентата назад в историята и да си припомним смехотворните опити на " великото" СеСесере да сдела совецката " лунна" ракета Н1 и трете и грандиозни взрива, като третият отнася и площадката от която е " излетяла"- взривявайки се зрелищно! Сегашните Союзи са детски играчки сравнени с всички останали летящи в момента до ниска орбита ракети! Сравнена с Фалкон9 Союза е с 1/ 5 от капацитета на щатската, вижте ги данните бре в нета ги има!!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитът обаче не мина гладко.-----Меко казано, гръмна и се разоетя на парчета
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, смешните опити на Мъската да направи от пръднята, боя, продължават с мощни сили.
31
3
 
11
 
! Отговори
мнение преди 3 години
За сега успехът е 100%. От три опита, три гърмежа
30
7
 
9
 
! Отговори
void преди 3 години
Абе хубаво си ги плюете че видиш ли станали за смях като им гръмнала тестовата ракета, ама Мъск си брои милиардите а готовите им ракети излитат и кацат в синхрон .. Ние и пасти няма да ядем с тази нагласа.
29
6
 
11
 
! Отговори
Циолковски фон Браун преди 3 години
Затова се правят тестове, за да гърми каквото може да гръмне, и след това да се подобри. Все пак ракетните двигатели са почти изчерпани като потенциал и трябва да се започне да се разработва друг тип двигател.
28
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия при разпадането на СССР го разпарчетосаха и изнасяха от заводи и фабрики цели камиони с папки и чертежи и пак нищо не могат да направят....
27
8
 
6
 
! Отговори
Легендата е тук преди 3 години
По добре да грумне сега по веме на тестове за да се усъвършенства конструкцията, отколкото да полети със скрити дефекти.
26
10
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Американчетата не разбраха ли, че има само една велика сила, СССР начело с цар Путин.
25
18
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Утре животинската радост на рускити роби ще спихне, както спихна и рейтинга на льотчика.
24
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Цензура 23 Медиите не мълчат. Ти не знаеш.
23
9
 
19
 
! Отговори
Цензура преди 3 години
Странно защо в нашите медии се мълчи за сблъсаци, палежи, грабежи в над 30 града в САЩ и дори пред белия дом е имало бой и стрелба през изминалата нощ?!
22
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е все едно да напишеш: "Кола катастрофира на краш тест". Важното е, че повдига духа на барбаславяните.
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не виждам нищо притеснително в това. Без да тестваш и развиваш нещо, няма как да се получи само на хартия."---------------Кажи тогава как тази вечер ще бъде изстрелян Дракона с двама астронавти на борда, след като с него не е направен нито един тест за способността му за прикачване към МКС? На практика нямат нито един тест, а разбира се нямат и успешен. Холивуд?
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По интересно е какво се случва на Кейп Канаверал и по-точно в космическата капсула Дракон 05:30 ч. преди "историческото" изстрелване на двама пиндостански астронавти към МКС. Пиндосите заеха местата си около 09:22 ч. българско време, а стартът е планиран за 22:22 българско време. По всичко изглежда, че са ги снабдили с най-новия модел НАНОпамперси.