В "Пирогов" още не са получили заплатите си за април

Болницата е гръбнакът по справяне с пандемията
30 май 2020 20:35, Нели Христова
43
В "Пирогов" още не са получили заплатите си за април
Снимка: БГНЕС

Заплатите за месец април са 3.6 милиона лева, на 26.05 болницата получи от СРЗОК 2.8 милиона лв., като още същия ден преведе в НАП 1,5 милиона лева за осигуровки. Това пише в профила си във Facebook директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

Става ясно, че ако не се внесат парите в НАП, запорират сметките. Очаквахме до вчера до 17.00 часа да постъпят останалите фактурирани до 85% от определените лимити от НЗОК, но те не постъпиха по сметката на Пирогов! Имам уверението на касата след проведен разговор, че са преведени и ще бъдат в сметката ни видими в понеделник сутрин, посочва Балтов.

Автоматично ще бъдат наредени по личните сметки на всички служители и надявам се да бъдат до 12.00 освободени за харчене. Не ми е приятно да бъда оплюван за неща независещи от мен, пише началникът на „Пирогов“. Ако не бяха внесени осигуровките, парите, които чакаме сега, нямаше да може да бъдат получени поради запор, наложен от НАП! Общо взето параграф 22. Но това са фактите!

Като цяло заработеното от болницата е 50% от обичайното за месеца! Бъдете търпеливи до понеделник -01.06, призовава още Балтов своите служители.

БГНЕС припомня, че болница „Пирогов“ и до този момент е гръбнакът по справяне с пандемията от коронавирус у нас. Лечебното заведение, както и ВМА бяха най-натоварените откъм пациенти с COVID-19. А лекарите и медицинските сестри там са изложени всекидневно на опасност от заразяване с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
балтов чарк преди 3 години
он сега се жалва, че го ,,плюели,, ама не бил виновен он. айде, бе... плюе се у плювалник - къде другаде, а и не е мъжко да циври като теле без ***. като си се оцапал, барем си мълчи, пироговци нема да ти обършат сополите.
39
0
 
3
 
! Отговори
Спасков преди 3 години
Е резерв за заплати нямат ли ? Да си сменят мениджъра! Няма начин да пуснеш фактура преди обяд и след обяд да получиш парите си по сметката чрез банка !!! Да бяха отишли с куфар при Ананиев да им ги даде веднага !!Демонстрация на слаб управител на Пирогов !!!
38
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 24Те батките, кифлите и администрацията не са такива по рождение... Просто са попили евроатлантиеските ценности на плвевнелиевци, костовци и лукановци.
37
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 36Хартийките се печатат. ЕЦБ печата година и нещо по 20 милиарда емесечно екстра. Преди това печаташе по 60 милиарда. Сега заради кризата, вероятно пак ще иде на това ниво.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Годжи си е взел комисионните и са юни вече.
35
1
 
3
 
! Отговори
а на бас преди 3 години
, че за това не са виновни горанов или боко а бсп,радев...путин или тръпм а може би меркел или северна корея.важното е , че хората одобряват герп защото се справиха ТЕ ЛИЧНО с кризата каквото и да означава това
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеш да получихш нещо което го няма. Пари в хазната няма, Бойко в момента чака всеки превод от ЕС за да закърпи положението. А народа си спинка както винаги.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16,Просто прибраните допълнително пари се разпределят като бонус към заплатата, с което я правят примерно 50% по-висока, което не е много, защото всеки знае каква е основната. А и болниците имат огромни разходи всеки месец, лекуват неосигурени(не се заплаща от касата, а е за сметка на болницата) и т.н. Не е толкова лесно, защото болниците не получават примерно 5 пъти разходите си като приход. А и се краде от тия горе, разбира се. Резерв можеше да има, но реалността е, че дължат милиони.
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бонуси щеше да има за медиците. Те даже заплати нямат?
31
2
 
16
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Когато вие закъснеете с плащане даже и с час прошка няма, ама те нямат проблем да закъсняват с месеци, незнаказано, а и се държат нагло! Блгрстан!
30
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
А в същото време, разни Лекари в Турция дето слагат коса си правят реклама че взимали САМО от 3 хиляди до 5 хиляди лева... И като сметнеш разходите за пътуване и хотел, стават поне 3500 лева.
29
3
 
2
 
! Отговори
2 преди 3 години
А Българкси зъболекари за СЪЩОТО време което ще те лекуват докторите в Турция, българксите зъболекари със Специална апаратура, взимат общо- 1800 лева.... 60 лв е почистване на Зъбен камък за 15 минути. За цял ден- 1800 лв... А ако знаеш че зъболекаря си разбира от работата, може да хванеш и ПРОМОЦИЯ- и да излезе 600 лева (20 лева за едно почистване за 15 минути ).
28
2
 
2
 
! Отговори
3 преди 3 години
То и затова има всякакви ИЗМАМНИЦИ дето предлагат трансплантации на коса.. Щото това е доста ДОХОДОНОСЕН бизнес, но с съмнителнии несигурни резултати. Докторите в Турция станаха МИЛИОНЕРИ от парите на българи дето искат да си слагат коса, а ние тук работим за без пари..
27
4
 
8
 
! Отговори
Чудо голямо преди 3 години
и аз не съм взел за април,благодарение на НОЩ,ББ и Нинова,ама не рева по медиите.Айде утре пак изкарайте персонала на Пирогов,на агитация,да ни ръкопляска че си стоим в къщи!
26
8
 
0
 
! Отговори
Удри преди 3 години
*** се пръскат от злоба че няма мацка в света която да откаже на Бойко. Свиквайте, бостани.
25
5
 
8
 
! Отговори
На Кирчо племенника преди 3 години
Ми те толкова и са работили. Генерала каза че само 12 болни от коронавирус са лекувани в Пирогов. Нищо работа за пандемия. Да почакат за втората вълна че барем си заработят заплатите.
24
0
 
21
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Важното е да има траншове към мис Мокри *** в Барселона!!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме страхотна природа, не се живее толкова зле в тая държава, но има две страшно дразнещи неща. Едното е така наречените батки и кифли, много прости парчета позъори, заядливи и сприхави, мислещи се за нещо а то всъщност са дупки, има ги навсякъде, по морето, по заведенията, по улиците. Другите са държавната администрация, хората в пирогов нямат заплати заради сkапаната администрация, работят малко, всички са им длъжни, 3-*** вършат работа като за половин, сроковете са им ужасни. Затова бягаме..
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички герберасти с маски доживот!
21
7
 
6
 
! Отговори
Танер преди 3 години
Бъдете солидарни изпратете смс за заплати