Китай спира да купува свинско и соя от САЩ

Така държавата отговаря на изявленията на Тръмп за Хонконг
1 юни 2020 20:38,
62
Китай спира да купува свинско и соя от САЩ
Снимка: БГНЕС

Китайското правителство е наредило на големите си държавни селскостопански компании временно да спрат покупките на някои селскостопански стоки в САЩ, включително на соя и свинско месо, докато Пекин направи оценка на спора между САЩ и Китай по отношение на новия закон за сигурност на Хонконг, приет от парламента на азиатската държава, съобщава агенция Блумбърг, цитирай свои неназовани източници, запознати с въпроса.

Още по темата

Този закон беше остро критикуван от Вашингтон, като в края на миналия месец Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще премахне представения специален статут на Хонконг, за да накаже по този начин Пекин.

На китайските държавни търговци China Oil and Foodstuffs Corp. (COFCO Group) и China Grain Reserve Corp. (Sinograin) има беше наредено да преустановят закупуването на американски продукти, ескалирайки допълнително двустранното търговско напрежение.

Същите източници на Блумбърг посочиха, че Китай може да разшири забраната, включвайки допълнителни американски селскостопански стоки, ако Вашингтон предприеме допълнителни действия.

През миналия месец имаше информации, че китайски висши служители са поискали да бъдат подновени търговските преговори със Съединените щати, настоявайки за по-реципрочен подход, тъй като не са доволни от подписаната през януари "Фаза 1" от двустранната търговска сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Един мой съсед си купи преди няколко месеца некъв Китайски джип:):):):)Още му се подиграваме всички:):):)
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, да тях не ги касае американците, понеже те ще загубят един маааалък пазар от милиард и половина, от който приходите са също милиарди.Браво на тръмпаеца. Точно такъв трябва на америка.
28
12
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ха хааа.А да го видим сега дядо Тръмп"първенеца"измислен както и"държавата"му! Касае се за тонове месо и тоооооонове соя! Колко милиони долари са влизали в хазната им те си знаят само!Ама така е! Когато вола ровел в пръстта.Тя падала на гърба му! Така направиха и Американците! Честито да им е! Кое е следващото от което Китай ще се откаже? Няма да се изненадам ако е и от долара! А направи ли го.Америка е загубена! Турците когато заминаха за Турция 1989 г.Икономиката ни се срина!И е аут И до днес
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Гергов от БСП е започнал усилени преговори със Си Дзинпин за износ на огромни количества свинско месо и живи прасета, шопари и *** майки за Китай. Китайската ниша вече е заета.
26
2
 
13
 
! Отговори
да колегата преди 3 години
Абе, колега, за какво мислиш Китай купува соя? Не е за да се хранят, а я преработват и я влагат в хранителните стоки които изнасят. Също както и доматеното пюре , което нагъвате под формата на кетчуп- пак от китай идва. Та освен техника , Китай изнася и много кльопачка, за която им трябват първични продукти.Сети се за проблема с отровното бебешко мляко от преди няколко години. Тази година в Испания пак имаше изтегляне на кинайски хранителни стоки.30255
25
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега видяхме кой е"производител"на "високо-технологични"стоки Соя и Свинско
24
6
 
12
 
! Отговори
Уханец преди 3 години
Искам си Националното Ядене - Комунистически Прилеп, никакво Капиталистическо Свинско!
23
14
 
13
 
! Отговори
Доналд е Велик преди 3 години
Китай е бита карта, до края на 2-рия Мандат на Тръмп, Света ще е забравил и даже няма да се сеща, че Китай съществува - ще се върнат във времената на Мао - да *** от глад и мизерия!
22
7
 
9
 
! Отговори
КитайТрябваДаПлати!! преди 3 години
Репарациииииииииииииииииии!!!!!!!!!!!
21
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен световен бойкот на чайниците, докато не платят на света 15 трилиона.....
20
12
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
кои са тези високотехнологични продукти - с Американски процесори и Операционни системи или бъркам?!
19
10
 
10
 
! Отговори
но пасаран преди 3 години
Той Доналд Тръмп ги притискаше да му купуват свинското и соята та китайците да си изгубят идентичността, но китайските патриоти разбраха къде е уловката и реагираха остро срещу американнската подлост и сега пак ще си ядат на корем диви животни и ориз. Кой ще ти яде свинско когато има толкова вкусни плъхове, хамстери и прилепи, само някои поамериканчени американофили.
18
12
 
11
 
! Отговори
Тръмп Туитъра преди 3 години
Маке USA Свинско Great Again ......Тръмп вече е решил проблема на американските производители на свинско . С присъщия си бизнес нюх и големия опит позволяващ му да взема светкавични решения вече води преговори с Близкия Изток. Той е открил че там има СУУПЕР-ДУУУПЕР голям дефицит на свинско месо и вече води преговори с арабските си партньори за уреждане износа на свинско към техните страни . Бравос на такива президонти....
17
13
 
13
 
! Отговори
Spam+соевсос преди 3 години
Китай изнася високотехнологични продукти, сащ - хранителни.Що така стана?
16
11
 
12
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Канибализмът в Китай ще се завърне много скоро и от 1.4 милиарда бързо, бързо, ще станат няколко милиона! Комунистите са като Вампири - ядат и пият, докато жертвата спре да шава!!
15
9
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Те Китайците тези техните "деликатеси"не ги ядат от благополучие:):):)Ти да ядеш плъх смятай къв бедняк трябва да си:):):)Или пък да ловиш прилепи през нощтта да ги ядеш полусурови:):):)Абе от беднотия и глад глей кво става,яде се всичко кво мърда:):):):)Как ше ядеш червеи бе,кажи ми?:):):):)
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свинското в колбасите ще стане с по-малко соя, а соята ще отива за сос, както си му е реда.
13
11
 
20
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Краварите са свикнали само те да налагат санкции, но ето че нещата започват да се обръщат и сега ще започнат да *** на умряло.
12
9
 
13
 
! Отговори
Браво на китайчетата преди 3 години
Китай има достатъчно прилепи, ***, кучета, котки, броненосци, лястовици и скакалци защо им трябва американско свинско? Изобщо не им е нужно.
11
12
 
8
 
! Отговори
АХАА преди 3 години
Трябваше още преди много векове Мете Хан да убие и колонизира тези китайци. Аз също мразя китайците и не обичам защото са варвани и се хранят с животни