Мащабните бунтове в САЩ заглуши успеха на SpaceX

Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, смята Христофор Караджов
65

Нова вълна от протести, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицията, имаше за поредна нощ в няколко американски града. В някои от големите градове беше въведен комендантски час в опит да се успокои гневът на хората, породен от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Още по темата
Успехът на SpaceX е вече забравен, защото пожарите и разрушенията са мащабни. Някои сравняват случващото се със събития и протести от миналото, напрежението е голямо. Това каза за "България сутрин" журналистът Христофор Караджов, който живее и преподава в Калифорния.

По думите му всички са шокирани и никой не е очаквал нещо подобно да се случи.

"Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, много хора останаха без работа, това изби като последствие", допълни Караджов.

Според него някои просто са искали да използват протестите, да грабят и рушат. Имало е и хора с плакати по улиците, които искат по-добра полицейска работа - те дори застават срещу рушащите, грабещите с лицата си, защото са потресени.

"При всички тези размирици журналистите бяха на първа линия, а такъв протест може да се използва и по линия на политиците", допълни Караджов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24, това дето не разбираш е, че цената не е на първо място в освояването на космоса. Цената не е на първо място даже за обикновения потребител, когато е поставен пред дилемата Бранд, но по-скъп или менте с по-ниска цена. "Не съм така богат, че да купувам евтино". В експлоатацията на ракети-носители и пилотирани космически кораби най-важният параметър е безопасността. Руските космически технологии са доказан от десетилетия Бранд, а Мъск е утвърждаващ се частник, застанал на опашката за слава.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компанията на Мъск, колкото и да е частна, е финансирана на държавно ниво по всякакви странични канали. Така че, ниската цена на полетите му на практика е спонсорирана. А за частната инфраструцтура в космоса, не се сещам за какво ти е, освен за изследвания. В историята на космоса по - евтини и по - сигурни полети от руските до сега не е имало. нямат жертва над 30 години. Мъск има да догонва 30 години. Поне. Говориш за разселване извън земята и ме наричаш късоглед... Пич, може ли да си толкова...
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно стандартна ситуация,при безработица над 25% започват и бунтовете,смъртта на черният просто беше тапата която отвори бутилката!
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са вечно във издънка цялата им ко чина се крепи на Холивудската реклама и безкрайни заеми. Спейс Х успя да стигне ерата на СССР. Руснаците вече подготвят мисия за Луната и строят железница към Антарктика. САЩ през туй време глейте ги какво правят варвари и диваци Единствения нормален човек във САЩ е президента Тръмп.
27
3
 
9
 
! Отговори
цена та цена преди 3 години
Добре де, някой да ми сравни цените на изстрелване на килограм полезен товар на Спейс Хъ и на роскосмос. Да сравни и минималното време, за което руски кораб излита и се скача с МКС и минималното на Мъск. Още нещо - на совалките не им изтече ресурса - оказа са че са твърде скъпи и несигурни, въпреки, че бяха удобни. Полетите на совалките бяха между 7 и 15 пъти по - скъпи от тези на ракетите на руснаците. Говорим за цена на килограм полезен товар, качен горе, а не на полет.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Нещо май не схващаш. Частните компании работят на печалба, значи ще гледат да свалят цените на тонаж, за да привличат клиенти. Щом свалят цената, изстрелването става по-евтино, позволявайки на други фирми да им ползват услугите, като поетапно ще започне изграждането на частна инфраструктура в орбита. Стане ли това, човечеството ще има по-голям мотив да лети в космоса. Това е стъпка по пътя към разселването ни извън земята. От такова късогледство, не знам дали има диоптър за вас
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СпейсХ са екстремисти, ракетата трябваше да изнесе две капсули ако нещо се повреди да могат да се прехвърлят на втората капсула.. В открития Космос една авария и си пътник... още много боб има да изядат. докато достигнат руския гений и иновативен талант.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какъв е успеха на Спейс Хикс? 50 години след "кацането" на луната изкараха човек в орбита... Частна компания били... Счупиха се да ги финансират на държавнбо ниво. че огромни мащаби. Дори и интернационално финансиране получиха в огромни мащаби - пак на държавно ниво. Закони се писаха само и самко да получат това финансиране...
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Какво от първата ЧАСТНА космическа компания не разбра ?
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 АнонименХайде бе многознайковец . *** знае всичко кое как е по света а неговата държава пропаднала
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече бе ! Всички весници оцапахте с този измислен почти никакъв успех за изтрелване на частна ракета с двама космонавти до МКС. Това го правят постоянно държави като Русия, Китай , Индия и др. САЩ го направили за първи път в своята история и голяма работа за света станало
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 Това дето не разбирате вие хорица, или такива са ви наръчниците, не знам е, че за разлика от руските технологии, спейс екс изстрелва, изработва и експлоатира ракетите си на цена в пъти по-ниска от тях. Прави го по евтино и от другите космически агенции, ако трябва да сме честни. Това показва, че на този пазар, те ще са най-търсените. Това орязва печалбите на останалите, защото не могат да се конкурират. За това се бълва толкова много.
19
0
 
3
 
! Отговори
Правопис преди 3 години
Постарайте се поне заглавието да напишете правилно!"Мащабните бунтове ЗАГЛУШИХА".
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не му пука за американците.Докато стигнат нивото на Русия ще мине много време.
17
1
 
8
 
! Отговори
Не точно преди 3 години
Убитият е плащал с фалшиви пари и е бил заловен на место, не заслужав да бъде убит разбира се, но и не е невинен. Не оправдавам протестите, особено с това че преминават в погроми и разграбване на магазини. Друг е въпроса за застраховките, които ще получат ограбените за стока която никога не биха продали в тази здравна криза. В америка никога едно нещо не е така както се представя запомненете го това добре!
16
11
 
6
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен - а ти си абсолютен чер.веногъз т.ъпак. Преди 9 години американците редовно ползваха космическите совалки, чиито ресурс изтече. Точно такава технология руснаците не добиха никога, като изключим еднократното изстрелване на Буран. И сега отново направиха пробив, като създадоха многократно по евтин от руския вариант. За многократна употреба. Ако успееш за миг да надскочиш дребната си злобица, може и да прогледнеш и да видиш успеха им. Но се съмнявам, че можеш.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19, не случайно шеф на комисия в руския парламент задава въпроси "какви руски компоненти, агрегати и технологии са използвани за Фалкона и Крю Дракона?", "с какви двигатели излетя Фалкон-9?".
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какъв успех става на въпрос ?
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успели те, с руски и съветски технологии с американско име...Ще ги видим и тях като почнат да им се чупят железата.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всички тези размирици журналистите бяха на първа линия. А имаше ли случаи полицията да ги задържа и обгазява, а? Демокрация и права на човека, а?