Мащабните бунтове в САЩ заглуши успеха на SpaceX

Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, смята Христофор Караджов
65

Нова вълна от протести, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицията, имаше за поредна нощ в няколко американски града. В някои от големите градове беше въведен комендантски час в опит да се успокои гневът на хората, породен от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Още по темата
Успехът на SpaceX е вече забравен, защото пожарите и разрушенията са мащабни. Някои сравняват случващото се със събития и протести от миналото, напрежението е голямо. Това каза за "България сутрин" журналистът Христофор Караджов, който живее и преподава в Калифорния.

По думите му всички са шокирани и никой не е очаквал нещо подобно да се случи.

"Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, много хора останаха без работа, това изби като последствие", допълни Караджов.

Според него някои просто са искали да използват протестите, да грабят и рушат. Имало е и хора с плакати по улиците, които искат по-добра полицейска работа - те дори застават срещу рушащите, грабещите с лицата си, защото са потресени.

"При всички тези размирици журналистите бяха на първа линия, а такъв протест може да се използва и по линия на политиците", допълни Караджов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха милите русофили, обречени да живеят в завист и самозаблуди.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майското, пиндостанско изстрелване безусловно е частен успех на SpaceX, но да не искате да ме убедите, че трябва да се възхищавам и да ръкопляскам на постижение, което е рутина за руската космонавтика вече почти 70 години, а ако вземем предвид скачването - рутината е от почти 50 години? По-добре ръкопляскайте на Мъск, който пее на руски език песента "Земля в илюминаторе" на руската рок-група Земляне.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можел да лети без руснаците тук някакъв... Ти къде по-точно ще летиш бе байно? Ти, който цял живот пълзи и лазиш...
8
4
 
11
 
! Отговори
Руслан П. преди 3 години
До АнонименСички знаеме, че Американците са много ***, даже един ракетен двигател не могат да направат.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не са се върнали, за да се нарича успех.Второ, снощи по новините казаха, че не се знаело колко време новите астронавти щели да останат в станцията, от един до 4 месеца. Което говори за липса на сигурност при адаптацията и при работата, за която евентуално са изпратени. А може и въобще да нямата собствена научна програма.Трето, изстрелване на ракета не е създаване на постоянна орбитална станция.
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не може да заглуши успеха на СпейсХ
5
2
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Кога ще е бунта?
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма радост, и на совалките така се радваха едно време,едната се взриви след излитането, друга се разпадна при кацането,така че много е рано за голямата радост
3
3
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Борисов , не ти знам мерките , но като знаем каква си пинтия за собствения си народ , как изби животните на българина , как затапи бизнеса в България и тебе те чака бунт на гладните !Начело ще са пенсионерите и ще те търсят да те лопнат по тиквата , я с тиган , я с тенджера!Този път обаче ще участвуват и олигарсите които ограбваш , така нещата много ще се усложнят!
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека краварника да гори до небето.
1
5
 
16
 
! Отговори
Реално преди 3 години
никой не му пука.