Мащабните бунтове в САЩ заглуши успеха на SpaceX

Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, смята Христофор Караджов
65

Нова вълна от протести, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицията, имаше за поредна нощ в няколко американски града. В някои от големите градове беше въведен комендантски час в опит да се успокои гневът на хората, породен от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Още по темата
Успехът на SpaceX е вече забравен, защото пожарите и разрушенията са мащабни. Някои сравняват случващото се със събития и протести от миналото, напрежението е голямо. Това каза за "България сутрин" журналистът Христофор Караджов, който живее и преподава в Калифорния.

По думите му всички са шокирани и никой не е очаквал нещо подобно да се случи.

"Една от причините да стигне дотук е сривът на икономиката, много хора останаха без работа, това изби като последствие", допълни Караджов.

Според него някои просто са искали да използват протестите, да грабят и рушат. Имало е и хора с плакати по улиците, които искат по-добра полицейска работа - те дори застават срещу рушащите, грабещите с лицата си, защото са потресени.

"При всички тези размирици журналистите бяха на първа линия, а такъв протест може да се използва и по линия на политиците", допълни Караджов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Превъзнасянето и празните приказки вече не вълнуват никого. Трябва да започнем да наричаме нещата с истинските им имена да говорим за реалността и за истински проблеми. Истината е че сега е важно какво става тук на земята. А космосът е все още сън за човека. Все още нищо кой знае какво не се е направило в тази област. И това тук също не е изключение. Само се пренавиват нещата за да се отклони вниманието от важното.
50
1
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
ИСТОРИЧЕСКИ ПОЛЕТ!САЩ СТАНАХА ТРЕТА КОСМИЧЕСКА СИЛА.СЛЕД РУСИЯ И КИТАЙ!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, няма страшно, скоро найлона ще носи дини от Луната...
48
1
 
2
 
! Отговори
Танкист преди 3 години
От Рос Космос го оценяват, поздравили са го и обмислят да изпращат руски космонавти с дракона. По-изгодно им било.
47
4
 
3
 
! Отговори
Ха, ха... преди 3 години
Мъск е обещал даже, че ще гледа дини на Луната. С тази малка гравитация, дините ще станат като бъчви, само веднъж да измисли ракетата дотам и глей кво стаа...
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ся се чудят да празнуват или да се бунтуват, това е дилемата.И накрая влизат в някой магазин, празнуват каквото могат и отиват да се бунтуват.Добра стратегия, 2 в 1.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп се крие в бункера и казва: "По-добре Ейбрамс да дойдат!"
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го отпразнуват след гражданската война, успехът.А найлон мъск... ще почака.Ако иска.Ако не иска, пак.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нищо не е заглушавал.Този успех просто никого не касае.
42
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Никакво заглушаване няма.В ес всички знаеха за ракетата и гледаха навън, да я видят щот не са виждали американска ракета с хора......А ес мълчи за бунтовете - ни урсула, ни захариева излязоха да си издекламират фалшивите ценности.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглуши го, защото е такъв голям успех, че никой не му пука за този голям. успех.
40
2
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До ЦК на ГЕРБ46Да вече от няколко университета и редица социози казах това Но не разбирам защо крият Марчето Захарова как раздава корабиики
39
0
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Путин е виновен...
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44КВИ ТАНКОВЕ БЕ ИМАТ И НОВИ АМА КОЙ ТИ ЗАЛАГА НА ТАНКОВЕ 1 РАКЕТА ДА ИЗСТРЕЛЯТ ПОЛОВИНАТА СВЯТ ЩЕ ИЗЕЧЕЗНЕ НАТАТЪК КЪМ СИБИР ДЕТО ИЗГОРЯ ГОРАТА СЕГА ТАМ ПРАВЯТ СИЛОЗИ МЕГАТОННИ РАКЕТИ ЯДРЕНИ ЦЯЛО ПОЛЕ И ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ ПЛАВАТ ОКОЛО КРИМ ХИЛЯДИ
37
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Ми, да си направят бе ! Даже нямат проект за такова нещо. Русия не може да си обнови танковата и самолетната база от съветско време. Изкарват по някой прототип за парадите, после тихо орязват поръчаните бройки от няколко хиляди на 60-70. Китай ако няма какво да изкопира нищо ново не е открил откакто са изобретили барута. Та да се земат, безхаберен преписвач и комплексар, направо са си едни за други.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си бяха купили една руска ракета щяха да излетят още преди 10 години. Наринаха 700 млн долара на акерне. Мъск сега е пич, а САЩ и НАСА са глyпaците.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37"А за частната инфраструцтура в космоса, не се сещам за какво ти е, освен за изследвания"Ти нормален ли си ?! Нека почнем: туризъм, производство на специфични материали в безтегловност, изграждане на соларни ферми, изграждане на ферми за храна, изграждане на фабрики за производство в орбита, изграждане на складове, изграждане на телекомуникационни системи, изграждане на телескопи за търсене на астероиди с цел минно дело, изграждане на сървъри, изграждане на жилищна площ...
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента ситуацията е такава, че руснаците и Китай с лекота могат да направят собствена орбитална станция и руснаците да си изтеглят модулите от МКС. Тогава американците и тоалетна като хората няма да имат...
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех! Успех! СпейсХ успя да изстреля кораб до МКС... много се неглижира този факт.Междувременно МКС е от 7859 дни в орбита и до сега са се скачили с нея 73 други космически кораба с астронавти и 68 непилотирани кораба с оборудване и провизии. Това изгнило корито доживя с него да се скачи и една от малкото успешно истреляни ракети, която 10 пъти отлагаха да изстрелят, на Илон Мъск. Няма да казваме че 18% от стартовете на тия ракети са провал с пламъци, нито че 21% от кацанията са проблематични
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите дадени за спейс хъ изгарят в околоземното пространство драги. Единственото им предимство е че са много ;)