MTV и други канали "изгаснаха" в знак на протест срещу расизма в САЩ

Световно известни музиканти изказаха разочарованието си след жeстокото убийство на Флойд
Обновена: 2 юни 2020 16:38 | 2 юни 2020 15:21, Ния Христова
76
MTV и други канали "изгаснаха" в знак на протест срещу расизма в САЩ
Снимка: БГНЕС
Музикалният канал MTV и редица други телевизии "изгаснаха" в памет на загиналия от полицейско насилие Джордж Флойд. По този начин те се присъединиха към музикалната индустрия в заклеймяването на расовото неравенство, съобщи БТА като цитира Ройтерс.
 
Към инициативата се присъединиха и други младежки и музикални канали на Viacom CBS, включително Комеди сентрал, СMT, VH1. Екраните останаха черни за 8 мин. и 46 секунди - колкото полицаят е притискал с коляно врата на Флойд.
 
Убийството на Джордж Флойд предизвика масови протести и безредици в много американски градове. 
 
Звукозаписни къщи последваха примера и спряха работа, както и забавиха издаването на нова музика в подкрепа на организациите, борещи се за расова справедливост. Сред звукозаписните къщи присъединили се са "Уорнър мюзик груп", "Юнивърсъл мюзик", "Сони мюзик". 
 
Световно известни музиканти като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи изказаха разочарованието си след смъртта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации. 
Още по темата
 
"Съкрушени и отвратени сме . . . Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма в Америка сега" - написа Бионсе в профила си в Инстаграм. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
8
 
! Отговори
Лицемерна либерастия преди 3 години
Защо изместват фокуса от истината? Полицаите не убиват ***, защото са ***, а защото са криминални елементи и ако за миг се поколебаят, роднините им ще слушат гайди, а те ще ги гледат от високо.
41
7
 
7
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
До Анонимен 39 Светът рухва и ще рухва, когато има хора, които оправдават брутално убийство понеже е извършено от бял полицай спрямо ***! Беззаконието ражда и предизвиква беззаконие и насилие! Да ти припомня, че не полицаите решават кой е престъпник и кой не, още повече да издават смъртни присъди и да ги изпълняват! Този Флойд не е герой, но ченгето нямаше право да го убива, нито законен повод да стори деянието при положение, че човека беше с белезници - утре може да си на негово място!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Музикалният канал MTV"? MTV няма нищо общо с музиката още от края на 90-те,MTV беше перфектния музикален канал в началото и средата на 90-те.Предавания за монтьори-афроамериканци,бременни 16 годишни и някакви тиин-лиг0тии нямат нищо общо с музиката.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съкрушени и отвратени сме . . . Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма в Америка сега" - написа Бионсе в профила си в Инстаграм.=================================================Хайде да видим, какво е казала Бионсе. Изредила е три цвята на кожата в точен ред. А най-накрая нещо "междинно" измежду другото, дори китайци и индианци не могат да се припознаят. Кой сега е рaсuст?
38
2
 
21
 
! Отговори
С Огън и Меч преди 3 години
Правилно се протестира срещу расизма !Аз също смятам, че е време да спрат издевателствата над белите хора и разните цветнокожи да спрат да паразитират върху бялата раса !Няма полза от подскачането, тичането или подпяването на цветнокожите - има нужда от работа и отговорност към обществото !Стига расизъм - нека се отдаде заслуженото уважение на белите, които са основните двигатели на прогреса и създатели на благата за всички раси !
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един доказан престъпник осъждан за тежки престъпления стана герой, защото оказал съпротива при арест!? Боже в какъв свят живеем, вече дори не е смешно, стана отчайващо - какво следва драги ми джурналисти, която ще е следваща "звезда"? Може би някой педофил който се бори за "правото си" да задоволява нуждите си? Очевидно наближава деня в който всичко ще се разпадне, ще настъпи тотален хаос и беззаконие, а тези които сега ронят сълзи за престъпниците, ще си скубят косите, но ще е много късно.
36
2
 
18
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Що не изгаснаха на 8-ми май тази година, когато чернокожият Sheldon C. Francis уби съпрузита Paul & Lidia Marino вурху гробът на синът им?
35
1
 
11
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
Очаквайте да им дадат повече права като да имат правото да застрелят бели на публично място без да бъдат съдени или разни академии по награждаване за творчество да награждават само въглени и тем подобни безумия! А колкото от МТV, даже и самите американци не го гледат, да се връща в нафталина, където му е мястото...
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са статии от типа, аз съм овца и ще блея по сигнал, вярно не знам защо, но много обичам да го правя, особено когато моите идоли със завършен втори клас го правят. Бъдете част от стадото, не мислете, поснете се потечението, бъдете истински кухи либерасти, ударете една тревица и чакайте да се появят летящите розови слонове.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е тъжно за Джордж Флойд, кой сега ще пласира фалшиви долари, кой сега ще прави въображени грабежи, кой ще се дрогира, кой ще лежи в затвора, мъка, къса ми се сърце, толкова свестен човек, толкова ценен за цялото човечество - плача.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше днес-а, никой нямаше да разбере, че МТВ е спряло.
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се случи с белите в Замбия, Зимбабве и ЮАР? Или щом става въпрос за геноцид на черни над бели, проблем няма? Лицемери и ултра прости хора, ей това е цялата холивудска и музикална шайка.
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както се знае в сащ са най-големоте расисти а и повечето нацисти избягаха в сащ за да се спасят от разтрела на руснаците
29
1
 
13
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Тия гей канали да да бяха изгаснали за постоянно
28
1
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
A шефовете във всеки филм и сериал са все черни. Как поне един мулат няма сред тях!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе за да има расово равенство, черните трябва да имат абсолютен имунитет, да не се подчиняват на никакви закони, полицаите да им правят шпалир, а белите хора да са им роби.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Екраните останаха черни за 8 мин. и 46 секунди - колкото полицаят е притискал с коляно врата на Флойд."========================================================Сирените за Ботев бяха по-кратки 3 минути по регламент. Защо внушавате, че тypcките главорези са по-човечни от американските.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че белите сами си го натресоха.Няма холивудска продукция напоследък, където черните да са отрицателните герои. Обикновено отрицателните герои вече са белите. А накрая на филма черният шериф хваща белия престъпник и го опандизва за радост на обществото.Ами промиваха им мозъците и толкова им трябва на черните.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според американките закони расизъм в САЩ няма.Но само според законите. И сред белите и сред черните расизъм има. Особено се засили след като черните получиха равни права с белите и решиха, че могат да си го върнат на белите след като бяха тъпкани дълго време. А белите пък се чувстват виновни за миналото.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези бунтове са провокирани от агенти на знайни и незнайни служби, а "расизма" е оправдание да се въведе военно положение!