MTV и други канали "изгаснаха" в знак на протест срещу расизма в САЩ

Световно известни музиканти изказаха разочарованието си след жeстокото убийство на Флойд
Обновена: 2 юни 2020 16:38 | 2 юни 2020 15:21, Ния Христова
76
MTV и други канали "изгаснаха" в знак на протест срещу расизма в САЩ
Снимка: БГНЕС
Музикалният канал MTV и редица други телевизии "изгаснаха" в памет на загиналия от полицейско насилие Джордж Флойд. По този начин те се присъединиха към музикалната индустрия в заклеймяването на расовото неравенство, съобщи БТА като цитира Ройтерс.
 
Към инициативата се присъединиха и други младежки и музикални канали на Viacom CBS, включително Комеди сентрал, СMT, VH1. Екраните останаха черни за 8 мин. и 46 секунди - колкото полицаят е притискал с коляно врата на Флойд.
 
Убийството на Джордж Флойд предизвика масови протести и безредици в много американски градове. 
 
Звукозаписни къщи последваха примера и спряха работа, както и забавиха издаването на нова музика в подкрепа на организациите, борещи се за расова справедливост. Сред звукозаписните къщи присъединили се са "Уорнър мюзик груп", "Юнивърсъл мюзик", "Сони мюзик". 
 
Световно известни музиканти като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи изказаха разочарованието си след смъртта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации. 
Още по темата
 
"Съкрушени и отвратени сме . . . Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма в Америка сега" - написа Бионсе в профила си в Инстаграм. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мародерите ли изгасна
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
MTV отдавна е изгнаснала :)