Още един задържан заради 327 кг кокаин в Студентски град

Понастоящем М. Н. е задържан за срок до 24 часа
3 юни 2020 18:45, Нели Христова
8
Още един задържан заради 327 кг кокаин в Студентски град
Снимка: БГНЕС

Още едно лице е привлечено в качеството на обвиняем за държане на 327 килограма кокаин с цел разпространение в ж.к. "Студентски град", съобщиха от прокуратурата. Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното досъдебно производство.

Първоначално в качеството на обвиняем по делото бе привлечен Николай Петров, който към настоящия момент е с постоянна мярка за неотклонение "задържане по стража".

След извършени множество действия по разследването - претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е установила съпричастността на лицето с инициали М. Н. към деянието. Същият е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. "Проф. Атанас Иширков" в ж.к. "Студентски град", извършено в съучастие с Николай Петров.

Понастоящем М. Н. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои наблюдаващият делото прокурор в СГП да внесе в съда искане за налагане на по-тежка мярка за неотклонение.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Софийският градски съд остави в ареста за постоянно Николай Петров, заловен с близо 40 кг кокаин в колата си на 24 май. Това се случи при рутинна проверка.

В колата на Петров са намерили ключове за друга кола - Ситроен и гаражна врата в кооперация. Другият ключ е отворил наето и обитавано от обвиняемия Петров ателие на същия адрес. При извършено претърсване са били намерени още 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки. От тях в трикрилен гардероб в спалнята - 248 пакета и в скрин в кухнята още 79 подобни пакета. Всички те са били обозначени по различен начин - с лога на автомобили, с игрални карти. При извършен полеви тест на място веществото е реагирало на кокаин. В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна.

Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е лично на Петров и че именно той ще я разпространява. Поиска клиентът й да бъде освободен под домашен арест, който да търпи в с. Златия и посочи, че мъжът трябва да се грижи за бременната си приятелка и болните си родители. Приятелката му била в седмия месец.

Съдия Николов обаче обясни, че гаджето му е било бременно, а родителите болни и към момента на извършване на престъплението и това не го е спряло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано гаджето му да пометне, а родителите му да умрат от рак.
5
0
 
7
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Имаше и 1 *** Володя който продаваше там някъде, помня че и сина на бившият бос на Олинеза си имаше взимане даване с тия в Студентски. Абе общо взето в София всичко се знае, много ми липсва старата журналистика когато всичко се казваше с имена и се правеше шоу, прибираха се по районни, стреляха се, отвличакаха се, псуваха се по новините един-друг... Сега, сме много тактични и вместо да им се смеем и изолираме им имаме страхопочитание, че и сами им се предлагат някои и продават. :}
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
327 в гаража и апарт. И 40 кг в багажника на колата. Както и да ги смятам излизат 367. Редовно ги съобщават 327 или 347. Явно вече са изпушили едни 20-40 кг.
3
1
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
На мен ми е интересно дали все още Константин чалга певеца е сред зареждащите Ст. Град. Само от него с това шкембе не очаквах че кингпинства ама поне го удари хернията. Какъв палат си построи на гърба на дрогиращите се чалгарчета можем само да му завиждаме благородно.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но кой е собственика,това е въпроса ?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но не мога да разбера, през последните дни килата Кокаин постоянно намаляват. Последно колко точно са открили?!