ЛиЛана се изправи пред спецсъда, обясни бизнеса си

Певицата очаква присъдата си
4 юни 2020 16:47, Нели Христова
19
ЛиЛана се изправи пред спецсъда, обясни бизнеса си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Певицата ЛиЛана, която днес се изправи пред съда, категорично заяви, че е "асфалтирали повече улици от Бойко Борисов" благодарение на система за граждански сигнали. По-късно днес ще стане ясно, дали тя ще остане в ареста. На делото се появи и брат й, Скилър, който все още не е платил гаранцията си, но е на свобода. Той заяви, че багажът му е готов, но все още никой не е дошъл да го арестува.

Още по темата

"С моя съдружник Мартин Димитров основахме нашата компания през 2011 г. с идеята да променим света. Никога не сме получавали европейско финансиране, но на месец още от началото правихме по 10 хил. лв. приходи, благодарение на нашите продукти." Това обяви Лиляна Деянова - ЛиЛана, в спецсъда, където поиска да бъде пусната на свобода, пишат от "24 часа".

Тя и съдружникът й бяха задържани в края на април по обвинение за участие в престъпна група, чиято цел била да присвои пари по европроекти, освен това ЛиЛана има и обвинение в заплаха.    

Бившата певица и настояща бизнесдама обясни пред съдия Вилислава Ангелова, че във фирмата й работели 30 души, повечето от които млади хора, завърнали се от чужбина, които получавали средно по 3500 лв. на месец, благодарение на продуктите в IT сферата, които изработвали.

ЛиЛана подробно представи и един от тези продукти - приложение, което се ползва от над 250 000 българи, през което те могат да изпращат сигнали за нередности в инфраструктурата. Именно по този повод тя заяви, че благодарение на това приложение са "асфалтирали повече улици от Бойко Борисов". Благодарни граждани, които останали доволни от приложението, им давали дарение от по 1-2 лв. според възможностите си. Точно това приложение донесло много гордост на техните служители. Създадохме и други продукти - един от тях работи в американската администрация, посочи ЛиЛана.

Докато прокуратурата излагаше доказателства, ЛиЛана си водеше подробно бележки. Също така обясни, че няма нищо странно в това, че е посъветвала своя брат Скилър да кандидатства за евросредвта в министерството по икономиката, за да създаде бийтбокс платформа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Do Somebody преди 3 години
Платформа за БИИТ БОКС БРООО 200 000 хахаха
14
3
 
4
 
! Отговори
somebody преди 3 години
Тази бизнес дама ме разплака ! Бях като Тити Папазов особено в момента с даренията от по 1-2 лева! И братчето й дето с *** с уста взел 200 хил.евро субсидии и той че развълнува...
13
3
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Лека полека всичко си идва по местата,у нас всичко се случва по трудния начин.Съвсем други хора трябва да търкат затворническите нарове.
12
2
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Бойко Борисов и ЛиЛана си мерят асфалтирани магистрали. Сигурно е права госпожата. Методиев не е асфалтирал нищо ! За нея не знам дали е.
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как как, както в една ИТ фирма "меринджей"-те са некадърни.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние пасем трева и сме расли в гората. До кога ще минават между капките тези с дългите крака?
9
7
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Как прости хора,без нужното образование правят ITфирми?------------По-важно е как прости хора стават министър председатели, като нашия Винету!
8
5
 
5
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 3 години
Красавица...не като лоената разбрицаница от Банкя...
7
7
 
10
 
! Отговори
Крадец на европари преди 3 години
Как прости хора,без нужното образование правят ITфирми?
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много весела Лайнянa? Сигурно е правила вече вятър на съдията и прокурорчето
5
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Променила света ... в леглото на Черепа.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главният прокурор на РБ е престъпник.
3
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
много усмихната ...
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Била асфалтирала повече улици от Бойко Борисов?!?!?!Тази може също така да твърди, че е изстреляла повече спътници от Илън Мъск и е асфалтирала луната - но никой не вярва на наглите й лъжи!
1
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозна и крадлива е като Поптоорова.