Въпреки вируса: В Париж излязоха на протест срещу расизма

Припомниха френски случай на чернокож, починал при арест
52
Въпреки вируса: В Париж излязоха на протест срещу расизма
Снимка: БГНЕС

Антирасистки протести се състояха днес в редица френски градове, включително и в столицата Париж, където демонстрантите пренебрегнаха полицейската забрана за акцията си, предаде ДПА, като се позова на местни медии.
Протести имаше също в Лион, Лил и Рен.

Още по темата
Мнозина демонстранти носеха плакати в подкрепа на движението "Животът на чернокожите е от значение" и протестираха срещу полицейската бруталност заради смъртта на афроамериканеца Джорд Флойд, причинена при задържането му от полицията в САЩ.

Имаше и призиви за справедливост за Адам Траоре - 24-годишен чернокож, който почина през 2016 г. след полицейски арест във Франция.

Демонстрацията в Париж се проведе въпреки забраната, наложена заради опасността от разпространение на новия коронавирус, предаде БТА.

Във Франция е забранено събирането на публични места на повече от 10 души заради пандемията, но хиляди хора излязоха днес по улиците на мирни протести по призива на семейството на Траоре.

Демонстрации имаше още в Лондон и в Берлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мулти култи а ?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 6Така е нека продължим напред градивно, иначе всеки може да търси кусури на другия, но е важно да има прогрес, а не разруха и обвинения.
5
2
 
23
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
То според тези промити мозъци белите никога не са били роби и също са единствените в човешката история, които са били собственици на роби.На никой не можеш да налееш мозък в главата - или го имаш, или не.
4
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние българите какво да кажем 500 години под турско робство, преди това още 200 години византийско, след това 45 години руско и 30 години американско?
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям расизъм десетки милиони от цял свят живеят на социални в Европа и САЩ. Вместо да благодарят, че са там, а не в Африка или Азия те се бунтуват и рушат.
2
1
 
24
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Дааа! Явно някой се подвеждат подстрекавани на расистка основа,но не им пожелавам на народите им да са като при нас,а именно да нямаш права да се защитиш подобаващо от престъпник и то не какъв , а с множество престъпления и оставен от властимащите години наред да безчинства навън! Ами другите ,които само пищат ,че са дискриминирани и мислят ,че им е позволено престъпно деяние?!? Неее,не им пожелавам да са в ситуация като истинските българи!
1
7
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Короната ядоса народа, за това използват ситуацията да излязат и да бъдат гневни...