Доц. Спас Спасков: Влязохме в нова фаза на коронавируса

Здравната ни система категорично е достатъчно здрава
8 юни 2020 23:15,
31

"Влязохме в нова фаза на цялата тази история с вируса. Ние не знаехме почти нищо за него и това много ни плашеше. Знанията се разширяват с всеки ден. Тези 3-4 месеца дадоха на науката изключително много "храна". Да даваме много повече информация на хората, за да знаят, ако имат температура, да се обърнат към лекаря. Мерките да не бъдат мерки, които носят санкция, хората гледат как да се измъкнат от нея", каза за "Денят ON AIR" бившият директор на "Пирогов“ доц. Спас Спасков.
Още по темата

По думите му здравната ни система категорично е достатъчно здрава, за да издържи всичко, свързано с коронавируса.

"В здравната ни система работим ден за ден. Ще купим толкова маски, колкото ще изразходим утре. Поради тази причина трябва да направим преоценка на механизмите на финансиране на здравната система, за да има мисъл и за бъдещето", смята доц. Спасков.

Според него трябва да се търсят механизми, които да решават финансовите проблеми.

"Бюджетът на НЗОК беше съхранен, ударът беше върху лечебните заведения. Правителството и Щабът взимаха адекватни за ситуацията решения - в деня, в който се случваха нещата, което е изключително важно", отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR бившият директор на "Пирогов".

Той коментира и ситуацията с огнището на коронавирус в болница "Хаджи Димитър" в Сливен, където 18 души от персонала са заразени.

"Може би трябва въпросните организационни структури да следят дали се спазват правилата или не. Аз съм рентгенолог, твърде често ние пренебрегваме това вредно лъчение. Пред нас обаче има възможност на проверки и санкции, и ние ставаме много по-стриктни", обясни доц. Спасков.

И добави, че потокът от пациенти в "Пирогов" е голям, по всяко положение щяло да има вълна от болни там. "Вече дойде времето, в което "Пирогов" може да е облекчен и болницата да покрива други "пожари", посочи доц. Спас Спасков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Винету преди 3 години
До 18. Като типичен *** ни говориш от името на народа. Ама това беше преди 1989. И кой е този народ? 200-300 главорези на Костя Копейкин или 100 седящи на кюстендилската сли.ва? Той народът си казва думата, ама на избори, кой иска да го управлява. Вече повече от 10 години.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а може ли народа да излезе и да ви покаже колко е 'истински' този вирус и как съвпада с далаверите на герб
15
5
 
1
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
До активист на БКП. И откъде изтече тази информация? От "Позитано" 20 ли?
14
8
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 3 години
Пожелавам ти да станеш един от сухите пръчки на Мангърчето ли е,Катърчето ли е,не знам,знам,че е гушнал доста помощи за негови фирми,сега ходи като цветарка и разправя глупости ,но пък и трудно може да разбереш какво говори,защото само мънка и ***.Отиди при някой от близките на починалите от вируса и се опитай да им кажеш,че няма вирус,но не забравяй да си вземеш и вазелинче!
13
5
 
4
 
! Отговори
форумен плужек преди 3 години
И днес ще вдигаме революции и ще сваляме правителството.
12
10
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Изтече информация че Борисов е заръчал на Мутафчийски да завишава броя на заболелите за да може да въведе отново извънредно положение и да се отклони вниманието от Божков!!!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 Ние белият свят сме го видяли,ама ти май не си излизал извън очертанията на село......
10
3
 
3
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
Добро 6 Акъла не се определя от ника..Ти професоре познаваш ли някой от тези 1000000 човека заболели с този вирус??
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
83 нови и 4 починали, хъм какво ли ще решат, ще разберем след 6 часа
8
2
 
12
 
! Отговори
брех преди 3 години
честн нищо не разбрах, или аз съм много ***, или този доцент му е каша в главата, или който е писал статията неможе да напише логически свързно няколко абзаца, а просто е нахвърлял думи и изречения без голям смисъл по между им
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До номер 8. Ама не камата, а един олигорен.Гузен негонен бяга. Не не е за Пирогов. Явно си наясно какво следва като влезеш в Пирогов . Вма също, случаен не влиза
6
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е Борисов да иска да направи нещо. За България. Обаче засега не става. Заобграден е от корупция на най високи нива. Където се бутне излиза...И щаба го подведе. И половината му министри
5
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Вирус фантом. Премиер фантом. Здравен министър фантом. ЩАБ фантом. Гереал Мутафчийски пълен фантом. Артекс фантом. Арнаудова фантом. Божков фантом ( данс манс мвр замина).Алепу фантом. Маските фантом. 1,4 лв. Рзи фантом, подаръци.Тестове фантом. 1млн. 400 на ден. Къщи за гости фантом. Барцелона фантом. Евро пари фантом. Фантомас
4
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф Спасе ,Спасее ...втръснали сте на всички вече с тези наколенки пред гламавия Султан от Банкя.Грам достойнство ли не остана под белите престилки?Аман от безгръбначни.Само Мангърчето се опъна на дебелия *** и просто ви остави да му ближете зад.....Срамота.Вирус има само в крадливите герберски кратуни.
3
11
 
12
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
ВИРУС ФАНТОМ......
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравната система издържа, защото върнаха всички останали нуждаещи се. Много от които ще умрат.Сега. Нека има статистика за умрели от ковид всеки ден. Но да има и статистика и за всички починали.
1
6
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Овцете трябва да се чувстват болни,най-добре целогодишно,все пак са евро.ейци.